Πολιτική

Προεκλογική τοξικότητα με ειδικά δικαστήρια και ακραία πόλωση εν μέσω οικονομικών και εθνικών απειλών

Την ημέρα της ανακοίνωσης της παραπομπής του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και της Ελένης Τουλουπάκη, για την υπόθεση Novartis και του Νίκου Παππά, για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, στα Ειδικά Δικαστήρια, επέλεξε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για να δηλώσει στην ΕΡΤ ότι δεν θέλει… «πρόωρη πόλωση, ένταση και διαρκή τοξικότητα, που θα διαρκέσει δέκα μήνες»!

Απεύχεται δηλαδή να συμβεί αυτό που ξεκίνησε με τις εξεταστικές επιτροπές της Βουλής, την αποπομπή Τουλουπάκη και τις δηλώσεις περί «εγκληματικής συμμορίας» δημοσιογράφων που οργάνωσαν σκευωρία κατά πολιτικών προσώπων. Των ίδιων δημοσιογράφων (Κ. Βαξεβάνης, Γ, Φιλιππάκης, Γ. Παπαδάκου) που απαλλάχθηκαν από όλες τις κατηγορίες!

Οι αποκαλύψεις του Βαξεβάνη και της Παπαδάκου αποκλείονται από το ακροατήριο του ειδικού δικαστηρίου, με προφανή στόχο να στραφεί η προσοχή της κοινής γνώμης στον τέως υπουργό και τους τρεις εισαγγελείς όπως σχολίασε επιφανής νομικός στο Politicus.

Οσο για τον Νίκο Παππά, ενώ το πόρισμα παρέπεμπε σε κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, τελικά πηγαίνει στο Ειδικό Δικαστήρια για το πλημμέλημα της «παράβασης καθήκοντος».

«Είναι σαν να τον κατηγορούσαν για αεροπειρατεία και τελικά να τον παραπέμπουν γιατί πέρασε το φανάρι με… κόκκινο!».

Είτε έτσι είτε αλλιώς τα Ειδικά Δικαστήρια θα στηθούν το Σεπτέμβριο, εντός δηλαδή της προεκλογικής περιόδου, είτε αυτές γίνουν το Φθινόπωρο είτε κάποιους μήνες αργότερα. Ανεξάρτητα λοιπόν από το πόσο ειλικρινής είναι η δήλωση του πρωθυπουργού ότι δεν θέλει πρόωρη πόλωση και διαρκή τοξικότητα, αυτό ακριβώς θα συμβεί.

Από τη μία πλευρά, η κυβερνητική παράταξη θα συνεχίσει να εξαπολύει επιθέσεις και κατηγορίες κατά του ΣΥΡΙΖΑ για σκευωρία κατά πολιτικών προσώπων αλλά και επιχείρησης χειραγώγησης του Τύπου μέσω του Καλογρίτσα και από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ θα μιλάει για πολιτικές διώξεις και επιχείρηση συγκάλυψης του σκανδάλου Novartis αλλά και κατάρρευσης των κατηγοριών κατά των στελεχών του.

Η χθεσινή ανακοίνωση του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για την παραπομπή Παππά δείχνει την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει από εδώ και πέρα.

«Ο προεκλογικός σχεδιασμός της ΝΔ και η εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Αφού ο κορμός του κατηγορητηρίου κατέρρευσε στην Προανακριτική παρωδία, τώρα στήνουν ειδικά δικαστήρια για δήθεν πλημμέλημα», αναφέρει η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου και προσθέτει: «Όσα σενάρια και να απεργάζεται ο κ. Μητσοτάκης, μήπως και ξεφύγει από την ακραία ακρίβεια και τη μείωση των εισοδημάτων που κάνουν τη ζωή του κόσμου αβίωτη, οι πολίτες γνωρίζουν:

Επί ΣΥΡΙΖΑ το Δημόσιο εισέπραξε πάνω από 200 εκατ. ευρώ από την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών και τη φορολογία, για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, με έναν νόμο που είναι ακόμα σε ισχύ και επί ΝΔ».

Καταλήγοντας ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει: «Επί Μητσοτάκη συμβαίνει το αντίθετο. Το Δημόσιο αντί να εισπράττει, πληρώνει με κάθε λογής λίστες Πέτσα να νομιμοποιούν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε Μέσα χωρίς ίχνος κριτηρίων, για να αποθεώνουν την κυβέρνησή του. Και έχουν το θράσος και μιλούν για την ελευθερία του Τύπου οι ξεδιάντροποι που διώκουν και παρακολουθούν δημοσιογράφους και έχουν ρίξει τη χώρα στην τελευταία θέση της Ευρώπης και στην 108η παγκοσμίως».

Ποιός θα βγει κερδισμένος θα το δείξει η κάλπη. Ομως η ζημιά μπορεί να είναι μεγαλύτερη από τα κέρδη, τόσο για το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του και την αξιοπιστία του στα μάτια των ψηφοφόρων όσο και για τη χώρα η οποία βρίσκεται απέναντι σε πρωτοφανείς οικονομικούς και εθνικούς κινδύνους.

Οπως σχολίασαν και πάλι στο Politicus, πολιτικοί αναλυτές «με τα Ειδικά Δικαστήρια ακυρώνεται κάθε μελλοντική προσπάθεια συναίνεσης των δύο μεγάλων κομμάτων καθώς δεν μπορείς από τη μία να παραπέμπεις στελέχη ενός κόμματος στη δικαιοσύνη και από τη άλλη να τείνεις χείρα συνεννόησης. Και το να ανατινάζεις κάθε γέφυρα σε μία τέτοια περίοδο δεν είναι ιδιαίτερα σοφό».

Στη χθεσινή του συνέντευξη στην ΕΡΤ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έσπευσε να ενοχοποιήσει την αντιπολίτευση για την τοξικότητα λέγοντας: «Νομίζω ότι ο τρόπος και ο μηδενισμός της αντιπολίτευσης απέναντι στο κυβερνητικό έργο που μερικές φορές, όπως σας είπα, φτάνει στο σημείο να είναι γραφικός, η απόλυτη διαστρέβλωση της πραγματικότητας με fake news και ψέματα -ειδικά ως προς την πανδημία- είναι απαράδεκτο».

Για μία ακόμη φορά ποντάρει στο ότι οι ψηφοφόροι έχουν ξεχάσει την τοξικότητα της προεκλογικής περιόδου του 2019 με τους “μακεδονομάχους” στους δρόμους και τον ίδιο να δηλώνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ «αντάλλαξε τη Συμφωνία των Πρεσπών με τις… συντάξεις». Ισως όμως εκείνος θα έπρεπε να θυμάται τι ακολούθησε τα Ειδικά Δικαστήρια που είχαν στηθεί επί των ημερών του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Ειδήσεις σήμερα:

Παράθυρο για πρόωρες εκλογές και κυβέρνηση χωρίς αυτοδυναμία άφησε ανοιχτό ο Μητσοτάκης

H κυβέρνηση ψάχνει σωσίβιο στο ειδικό δικαστήριο

Ιστορίες χωρίς φωνή / 35 χρόνια μοναξιά

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago