Πολιτική

Προεκλογικά Ειδικά Δικαστήρια – ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.: Εργαλειοποιούν τη Δικαιοσύνη

Την παραπομπή σε δίκη στο ειδικό δικαστήριο με την κατηγορία της σκευωρίας στην υπόθεση Novartis, για τον πρώην αν. υπ. Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, την πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, αλλά και των επίκουρων εισαγγελέων Διαφθοράς Χρήστου Ντζούρα και Στέλιου Μανώλη, προτείνει η αντεισαγγελέας Ελένη Μετσοβίτου-Φουρλή.

Να σημειωθεί ότι η αντεισαγγελέας πρότεινε και την παραπομπή των δύο επίκουρων εισαγγελέων, αντίθετα με τα δύο πορίσματα των αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου, που είχαν θέσει στο αρχείο τη δικογραφία σε βάρος τους. Συνεπώς, η εισαγγελέας συντάχθηκε πλήρως με το πόρισμα της πλειοψηφίας της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής.

Στην ίδια εισαγγελική πρόταση προτείνεται η απαλλαγή του εκδότη-δημοσιογράφου Ιωάννη Φιλιππάκη, αλλά και των δημοσιογράφων Κώστα Βαξεβάνη, Γιάννας Παπαδάκου, Αλέξανδρου Τάρκα. 

Στην πρότασή της προς το Δικαστικό Συμβούλιο, η αντεισαγγελέας αποδίδει στους Δημήτρη Παπαγγελλόπουλο, Ελένη Τουλουπάκη, Χρήστο Ντζούρα και Στέλιο Μανώλη τις κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για κατάχρηση εξουσίας πλην της κατηγορίας για σύσταση συμμορίας. Οι κατηγορίες σε βάρος τους σχετίζονται με τους χειρισμούς της Εισαγγελίας αναφορικά με τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που ενεπλάκησαν στην υπόθεση της Νοvartis, υπόθεση που έχει προκαλέσει σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση και σχετικές κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

Σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, ότι υπέστη εκβιαστικές πρακτικές από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και δημοσιογράφους που είχαν απολογηθεί στην ειδική ανακρίτρια Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, η πρόταση της εισαγγελέως είναι στο σύνολο της απαλλακτική. 

Αν η πρόταση γίνει δεκτή από το Δικαστικό Συμβούλιο, που θα λάβει και την τελική απόφαση, τότε στο ειδικό δικαστήριο θα φθάσει μόνο το σκέλος της υπόθεσης για τη Novartis, ενώ θα μπουν στο αρχείο οι καταγγελίες Μιωνή. 

Επίθεση στην κυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., ο οποίος την κατηγορεί για «εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης» και στήσιμο ειδικών δικαστηρίων σε μια προσπάθεια να διαφύγει από την ακρίβεια και τη μείωση των εισοδημάτων.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.:

«Ο προεκλογικός σχεδιασμός της ΝΔ και η εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Αφού ο κορμός του κατηγορητηρίου κατέρρευσε στην Προανακριτική παρωδία, τώρα στήνουν ειδικά δικαστήρια για δήθεν πλημμέλημα. Όσα σενάρια και να απεργάζεται ο κ. Μητσοτάκης, μήπως και ξεφύγει από την ακραία ακρίβεια και τη μείωση των εισοδημάτων που κάνουν τη ζωή του κόσμου αβίωτη, οι πολίτες γνωρίζουν: Επί ΣΥΡΙΖΑ το Δημόσιο εισέπραξε πάνω από 200 εκατ. ευρώ από την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών και τη φορολογία, για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, με έναν νόμο που είναι ακόμα σε ισχύ και επί ΝΔ. Επί Μητσοτάκη συμβαίνει το αντίθετο.

»Το Δημόσιο αντί να εισπράττει, πληρώνει με κάθε λογής λίστες Πέτσα να νομιμοποιούν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε Μέσα χωρίς ίχνος κριτηρίων, για να αποθεώνουν την κυβέρνησή του.Και έχουν το θράσος και μιλούν για την ελευθερία του Τύπου οι ξεδιάντροποι που διώκουν και παρακολουθούν δημοσιογράφους και έχουν ρίξει τη χώρα στην τελευταία θέση της Ευρώπης και στην 108η παγκοσμίως».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει καθημερινά, ότι δεν πιστεύει στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Και επισημαίνει: «Το έδειξε έμπρακτα όταν κυβερνούσε, με το παραδικαστικό κύκλωμα που έφτιαξε, το αποδεικνύει σήμερα με τον τρόπο που αντιμετωπίζει τη Δικαιοσύνη και με τις απειλές που εκτοξεύουν στελέχη του για «την επόμενη φορά που θα είναι αλλιώς».

Η Νέα Δημοκρατία σέβεται απολύτως την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, ενώπιον της οποίας βρίσκονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με κατηγορίες για πλημμελήματα και κακουργήματα κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Και περιμένουμε την ετυμηγορία της», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Novartis: Υπάρχει και τρίτη προστατευόμενη μάρτυρας

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago