Επιχειρήσεις

9 facts για τα Ποσειδώνια 2022 που αρχίζουν σήμερα

Σήμερα και ως τις 10 Ιουνίου ανοίγει τις πύλες της η κορυφαία διεθνής ναυτιλιακή έκθεση Ποσειδώνια 2022. Η έκθεση θα διεξαχθεί στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo και στην τελετή εγκαινίων (στις έξι το απόγευμα) θα χαιρετήσουν οι Adina Valean, Ευρωπαία Επίτροπος Μεταφορών, Μελίνα Τραυλού, Πρόεδρος, Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών και ο Πρωθυπουργος, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ακολουθούν εννέα facts για την πιο σημαντική έκθεση της παγκόσμιας ναυτιλίας.

1)Η φετινή έκθεση είναι η μεγαλύτερη σε έκταση στη μέχρι τώρα ιστορία της, καταφέρνοντας να καλύψει το σύνολο του εκθεσιακού χώρου.

2)Τα Ποσειδώνια 2022 φιλοξενούν 1.948 εταιρείες από 88 χώρες, συνολικά 24 Εθνικά Περίπτερα από την Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και την Ασία, ενώ αναμένεται να παρευρεθούν περισσότεροι από 18.000 διεθνείς επισκέπτες.

3)Ιδιαίτερη βαρύτητα προσδίδουν στα φετινά Ποσειδώνια η παρουσία 10 Υπουργών ναυτιλιακών εθνών, καθώς και της Επιτρόπου Μεταφορών, με αντίστοιχες εθνικές αποστολές, που αναδεικνύουν και την πολιτική σημασία των Ποσειδωνίων.

4)Ένα πρόγραμμα 68 Συνεδρίων και Σεμιναρίων που διοργανώνονται από φορείς από 16 χώρες θα τρέξει παράλληλα με την Έκθεση, μέσα από το οποίο ηγετικά στελέχη της ναυτιλιακής βιομηχανίας, εκπρόσωποι ρυθμιστικών αρχών και κυβερνητικοί αξιωματούχοι από όλο τον κόσμο θα προσφέρουν στους συμμετέχοντες πρόσβαση σε χρήσιμες πληροφορίες και εξελίξεις.

5)Βασικός πόλος έλξης για τη φετινή διοργάνωση είναι και οι περισσότερες από 30 νεοφυείς εταιρείες (startup) τεχνολογίας, οι οποίες θα παρουσιάσουν τις τεχνολογικές τους καινοτομίες που έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν ψηφιακές λύσεις σε διάφορες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

6)Κύριοι λόγοι για την παγκόσμια απήχηση των Ποσειδωνίων είναι η ισχύς και η επενδυτική διάθεση της κοινότητας των Ελλήνων εφοπλιστών, η οποία ελέγχει το 21% του παγκόσμιου εκτοπίσματος (dwt). Η Ελλάδα παραμένει η μεγαλύτερη πλοιοκτήτρια χώρα στον κόσμο, με στόλο 5.514 πλοίων και αντιπροσωπεύει το 59% του στόλου που ελέγχεται από την Ε.Ε.

7)Η έκθεση εκτιμάται ότι συνεισφέρει  πάνω από 60 εκατ. ευρώ στην τοπική και εθνική οικονομία. Τα έσοδα αυτά προέρχονται από τη φιλοξενία χιλιάδων ανθρώπων, κατασκευές περιπτέρων, μεταφορές και εκτελωνισμούς, εταιρικές εκδηλώσεις κ.ά.

8)Η Εκθέσεις Ποσειδώνια Α.Ε, διοργανώτρια της εκδήλωσης, φέτος έγινε η πρώτη έκθεση στην Ελλάδα που έλαβε πιστοποιητικό ISO το οποίο βεβαιώνει τη βιωσιμότητά της, χάρη σε μια σειρά πρωτοβουλιών και βελτιώσεων που έχει εισαγάγει με σκοπό τη μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος.

9)Η Έκθεση Ποσειδώνια 2022 τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, με την υποστήριξη του Δήμου Πειραιά και της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας.

AEGEAN: Δημιουργεί σήμερα τους μηχανικούς αεροσκαφών του αύριο

Σύνδεση Λογισμικών της Specisoft με το ERP της ENTERSOFT

Lamda Development: Με «δύναμη πυρός» 2 δισ. ευρώ «ψήνει» εξαγορά – Νέο σχήμα για εισαγωγή στο Χρηματιστήριο

EconomyNews

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago