Πολιτική

Ανδρουλάκης: Θέλουμε το ΠΑΣΟΚ να γίνει κόμμα που θα παίξει κυβερνητικό ρόλο

«Πιστεύω ότι το καλό της Ελλάδας είναι να αποκτήσει μια σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση» με «σεβασμό στους θεσμούς και στην ποιοτική δημοκρατία» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης σε χθεσινή συνέντευξή του, ασκώντας κριτική τόσο στη Ν.Δ. όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Βαρέθηκε ο κόσμος το πελατειακό κράτος. Βαρέθηκε ο κόσμος να ανταγωνίζεται η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος έχει τους περισσότερους μετακλητούς, 2.800 ο ένας και 3.200 ο άλλος. Βαρέθηκε το τοξικό κλίμα στη Βουλή. Συνεχώς διχάζουν για τα Πανεπιστήμια, για τα ανθρώπινα δικαιώματα, για τα εθνικά θέματα. Εμείς είμαστε μια δύναμη προόδου και ρεαλισμού, που θέλει να οικοδομήσει την ενότητα» ανέφερε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1.

«Είμαστε άλλα κόμματα. Άλλο είναι ένα κόμμα της κομμουνιστικής Αριστεράς, άλλο είναι ένα κόμμα της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, άλλο είναι το νεοφιλελεύθερο κόμμα της ευρωπαϊκής Δεξιάς. Τι λέω στον ελληνικό λαό; Έχετε τρεις επιλογές στο τραπέζι. Επιλέξτε. Θέλετε Πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα; Θέλετε Πρωθυπουργό τον κ. Μητσοτάκη; Δεν θέλετε κανέναν από τους δύο; Θέλετε να μας δώσετε μια ευκαιρία να κάνουμε μια σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση; Όποιος θέλει Πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα, να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ. Όποιος θέλει Πρωθυπουργό τον κ. Μητσοτάκη, να ψηφίσει Ν.Δ.. Όχι εμάς. Τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά. Εμείς προσπαθούμε να δημιουργήσουμε συνθήκες νέας αξιόπιστης σχέσης με τον ελληνικό λαό. Και είναι ένα προσωπικό μου στοίχημα: Να αποδείξω ότι η πολιτική και μέσα από την προσωπική μου διαδρομή, δίνει λύσεις και δεν είναι μια τάξη φαυλοκρατίας, που το μόνο που ενδιαφέρει είναι η καρέκλα. Άρα, εγώ να συνεργαστώ για καρέκλες, δεν υπάρχει περίπτωση» είπε.

Αναφορικά δε με τη συζήτηση περί μετεκλογικών συνεργασιών είπε: «Αφού θεωρεί ο κ. Τσίπρας ότι πρέπει να είναι Πρωθυπουργός αυτός που το κόμμα του θα είναι πρώτο, ας συγκυβερνήσει με τον κ. Μητσοτάκη, ας τον κάνει Πρωθυπουργό».

Ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε πως ο ίδιος έθεσε υποψηφιότητα πέρσι το καλοκαίρι «όχι για να γίνω τροχονόμος μεταξύ της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ» αλλά «για να κάνω πρωταγωνιστή το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής». «Έθεσα υποψηφιότητα διότι θέλω αυτή η παράταξη να αλλάξει σελίδα στον τόπο και πιστεύω ότι μπορώ να τα καταφέρω. Θέλω να ξαναγίνουμε μια δύναμη η οποία θα παίξει κυβερνητικό ρόλο, θα είναι πρωταγωνιστής, θα κάνει σοσιαλδημοκρατική διακυβέρνηση. Λέω προς όλους τους πολίτες ότι: Έχω χρέος και καθήκον να είμαι έτοιμος και θα είμαι έτοιμος» σχολίασε ο κ. Ανδρουλάκης για τον πρωταγωνιστικό ρόλο που φιλοδοξεί να διαδραματίσει το Κίνημα και συμπλήρωσε: «Για μένα καλός Πρωθυπουργός είναι αυτός ο οποίος γνωρίζει τι γίνεται στον κόσμο. Άρα γνωρίζοντας τις διεθνείς εξελίξεις ξέρει να αρπάζει τις ευκαιρίες για την πατρίδα του και να αποφεύγει κακοτοπιές. Επίσης καλός Πρωθυπουργός είναι αυτός που δεν Κυβερνά με την παρέα του όπως μάθαμε με τον κ. Τσίπρα και τον κ. Μητσοτάκη, αλλά κυβερνά με τρόπο ανοιχτό, θεσμικό, με συμμετοχική δημοκρατία. Καλός Πρωθυπουργός είναι αυτός που δεν έχει εξαρτήσεις και έχει πάνω από όλα το δημόσιο συμφέρον. Είμαι έτοιμος να συγκρουστώ με κάθε κατεστημένο μικρό ή μεγάλο που κρατά την πατρίδα μου εγκλωβισμένη στο παρελθόν».

Κληθείς να σχολιάσει την τουρκική προκλητικότητα, ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε ότι «μπροστά στη δίψα του να κρατήσει την καρέκλα της εξουσίας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα κάνει τα πάντα. Θα εργαλειοποιήσει το προσφυγικό, την επιθυμία της Φινλανδίας και της Σουηδίας να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, τα θέματα που αφορούν στο κυπριακό και στα ανθρώπινα δικαιώματα στο εσωτερικό της Τουρκίας. Θα εργαλειοποιήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στον κ. Ερντογάν να εκβιάζει την Ελλάδα και όλη την Ευρώπη» ανέφερε και τόνισε την πρότασή του για εμπάργκο όπλων από τις ευρωπαϊκές χώρες προς τη γείτονα και για στοχευμένες κυρώσεις σε πρόσωπα της κυβέρνησης Ερντογάν και σε Τούρκους επιχειρηματίες οι οποίοι στηρίζουν το καθεστώς.

«Ο κ. Μητσοτάκης αν θέλει συναίνεση στα εθνικά θέματα, πρέπει να υπάρχει συνεννόηση στο προσκήνιο και όχι αυτό που έγινε προχθές. Είναι ντροπιαστικό για τον Έλληνα Πρωθυπουργό να μας ενημερώνουν ο Καγκελάριος της Γερμανίας και ο υπουργός Άμυνας της Αμερικής για το τι προτίθεται να κάνει. Αυτό είναι αδιανόητο» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σχετικά με την αποστολή νέου οπλισμού προς την Ουκρανία. «Τα ευρωπαϊκά κράτη δε μπορεί να χωρίζονται σε καλά και κακά. Φιλικά στη Ρωσία ή απέναντι στη Ρωσία. Πρέπει να υπάρχει μία κοινή στρατηγική, άρα ό,τι όπλα στείλουμε από εδώ και πέρα στην Ουκρανία να γίνει με έναν κοινό ευρωπαϊκό μηχανισμό» είπε ο κ. Ανδρουλάκης.

Σχετικά με τα οικονομικά του Κινήματος ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε: «Εγώ έγινα γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και δεν ξέρω τι σημαίνει διορισμός στο Δημόσιο. Δεν έχω διορίσει ποτέ, πουθενά, κανέναν. Δεν έχω κάνει ποτέ στη ζωή μου κανένα ρουσφέτι. Από τα χρέη του ΠΑΣΟΚ δεν έχω χρεώσει τον ελληνικό λαό ούτε ένα ευρώ. Το ΠΑΣΟΚ έχει να πάρει δάνειο 12 χρόνια. Όλα τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ είναι πριν την οικονομική κρίση. Από την οικονομική κρίση ως σήμερα δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ δάνειο. Και εγώ ως γραμματέας και Πρόεδρος δεν έχω πάρει ούτε ένα ευρώ δάνειο. Τα χρέη του ΠΑΣΟΚ είναι 100 εκατομμύρια το πραγματικό κεφάλαιο και όλα τα υπόλοιπα είναι τόκοι. Είχα δεσμευτεί πριν τις εκλογές ότι θα αγωνιστώ για να ρυθμίσουμε τα χρέη μας και να δείξουμε ότι παρόλο που δεν τα έχει κάνει η γενιά μου, αναλαμβάνει το φορτίο να τα ρυθμίσει και ένα μεγάλο κομμάτι της χρηματοδότησης μας να πηγαίνει στις τράπεζες ώστε να είμαστε εντάξει απέναντι στον ελληνικό λαό. Σήμερα από την εκπομπή σας λέω ότι τα ρυθμίσαμε τα δάνεια με κριτήρια αγοράς χωρίς ειδικές κατηγορίες».

Απαντώντας στις κατά καιρούς δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε δηκτικά ότι «μπορούν να καλέσουν για καφέ στην Κουμουνδούρου τον κύριο Ραγκούση και την κυρία Ξενογιαννακοπούλου που ήταν τότε γραμματείς του ΠΑΣΟΚ. Επί εποχής τους έχουν γίνει οι μεγάλοι αυτοί δανεισμοί. Αυτοί ξέρουν καλύτερα να ενημερώσουν και την κοινή γνώμη , τον κύριο Τσίπρα και τον κύριο Πολάκη. Και το λέω για να είμαστε ξεκάθαροι. Αν νομίζουν κάποιοι ότι επειδή έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ, διαγράφονται συμπεριφορές και ευθύνες και φορτώνονται σε μένα που έμεινα στα δύσκολα και δεν έχω χρεώσει ούτε ένα ευρώ τον ελληνικό λαό, που δεν ήμουν ποτέ φορέας του πελατειακού κράτους μαζί με τη γενιά μου, που πραγματικά αγωνίζομαι για να αναστήσω και να αναγεννήσω την παράταξη του Ανδρέα Παπανδρέου, που κάποιοι χρησιμοποιούν το όνομά του τώρα όταν είναι στο κόμμα αυτών που πήγαν να τον κλείσουν φυλακή, ε λίγο ντροπή».

Ειδήσεις σήμερα

Εκατό ημέρες πολέμου στην Ουκρανία: Χάσαμε το 20% των εδαφών μας λέει ο Ζελένσκι

Τσίπρας: Ως εδώ, δεν πάει άλλο με αυτή την κυβέρνηση

Λοβέρδος: Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στη λάσπη – ΣΥΡΙΖΑ: Τότε γιατί αφαιρέθηκε το όνομά του

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago