Media

Επ' αόριστον αναβολή για τη δίκη της Ίγκεμποργκ Μπέιγκελ

Επ’ αόριστον αναβολή πήρε η δίκη της Ολλανδής δημοσιογράφου Ίγκεμποργκ Μπέιγκελ, αφού δεν υπήρχε αρκετός χρόνος να εξετασθεί η υπόθεση, με αποτέλεσμα να μην ορισθεί ρητή δικάσιμος.

Η γνωστή δημοσιογράφος, ανταποκρίτρια ολλανδικών μέσων στην Ελλάδα, δικαζόταν σήμερα το πρωί στα Δικαστήρια Πειραιά με την εξωφρενική κατηγορία ότι «διευκόλυνε την παράνομη διαμονή πολίτη τρίτης χώρας» επειδή φιλοξενούσε στο σπίτι της στην Υδρα έναν Αφγανό πρόσφυγα που δεν είχε πάρει μέχρι εκείνη τη στιγμή άσυλο.

«Απαιτούμε την αθώωση της Ιγκεμποργκ Μπέιγκελ και να σταματήσουν όλες οι διώξεις αλληλέγγυων για τη στήριξη των προσφύγων στα νησιά και την ενδοχώρα», σημειώνει η ΚΕΕΡΦΑ σε ανακοίνωση συμπαράστασης.

Πρόκειται για μια από τις πιο ακραίες περιπτώσεις ποινικοποίησης της αλληλεγγύης, καθώς ξεφεύγει από τις γνωστές κατηγορίες της διευκόλυνσης εισόδου και μετακίνησης αλλοδαπών στα σύνορα και επεκτείνεται στην καρδιά της αλληλεγγύης, την παροχή φιλοξενίας και στέγης σε πρόσφυγες και το δικαίωμα να διατηρεί κάποιος ελεύθερα σχέσεις με όποιον και όποια επιθυμεί, ανεξάρτητα από το καθεστώς της διαμονής τους στην Ελλάδα.

Η κ. Μπέιγκελ συνελήφθη πέρσι τον Ιούνιο στην Υδρα, όπου ζει περισσότερα από 40 χρόνια, ενώ βρισκόταν στο αστυνομικό τμήμα για να επισκεφτεί τον Αφγανό πρόσφυγα που είχε μόλις συλληφθεί με σκοπό την απέλαση. Ήταν η δεύτερη σύλληψη του Αφγανού στην Ύδρα. Είχε ξανασυλληφθεί την άνοιξη του 2020 με σκοπό την απέλαση, αλλά αφέθηκε ελεύθερος και συνέχισε τη διαδικασία για να πάρει άσυλο. Μετά τη νέα σύλληψη, η κ. Μπέιγκελ προσπαθούσε να εξηγήσει στους αστυνομικούς πως έκαναν τραγικό λάθος, καθώς ο πρόσφυγας βρισκόταν ήδη σε διαδικασία να υποβάλει συμπληρωματικό αίτημα ασύλου αλλά η διαδικασία είχε καθυστερήσει λόγω της δυσλειτουργικής πρόσβασης στην υπηρεσία Ασύλου και λόγω της πανδημίας. Ενώ βρισκόταν στο αστυνομικό τμήμα, η αστυνομία τής ανακοίνωσε ότι υπήρχαν ανώνυμες καταγγελίες για «ύποπτη σχέση με παράνομο μετανάστη» και ότι υπήρχε εισαγγελική εντολή να τη συλλάβουν, όπως και έκαναν, χωρίς ωστόσο να περιλαμβάνονται καταγγελίες στη δικογραφία.

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago