Πολιτική

Διαρροές τρόμου και πανικού: Προαναγγελία «υβριδικού τύπου απειλών» το καλοκαίρι

Φόβο και ανησυχία στην κοινωνία προκαλούν οι προειδοποιήσεις κύκλων του υπουργείου Άμυνας για «υβριδικού τύπου απειλές» εν όψει του καλοκαιριού, αναφέροντας σενάρια που μπορεί η Ελλάδα να κληθεί να αντιμετωπίσει το καλοκαίρι.

Οι κύκλοι του υπουργείου Εθνικής Άμυνας αναφέρουν υβριδικού τύπου απειλές είτε στα νησιά είτε στα σύνορα είτε ακόμα και στην ενδοχώρα με φωτιές στα δάση, θέτοντας έτσι σε πραγματικό κίνδυνο της τουριστική περίοδο καθώς οι διαρροές αυτές έχουν ήδη φτάσει και σε διεθνή ΜΜΕ.

Για ανεξήγητους προς το παρόν λόγους, η κυβέρνηση στέλνει σήμα σε Ελληνες και ξένους να μην επισκεφτούν τα ελληνικά νησιά. πράγμα που μπορεί να έχει τεράστιο οικονομικό κόστος τόσο για τις τοπικές κοινωνίες όσο και για το σύνολο της Οικονομίας μας. Κάποιοι μάλιστα κάνουν λόγο και για οσμή προβοκάτσιας που στόχο έχει να τρομοκρατήσει την κοινωνία εν μέσω ακρίβειας, ενεργειακής και επερχόμενης επιστιστικής κρίσης.

Στόχος των υβριδικών απειλών, όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές, θα είναι η αποσταθεροποίηση της χώρας: «Το καλοκαίρι μπορεί να έχουμε υβριδικού τύπου απειλές στα νησιά και τα σύνορα με τον Έβρο με στόχο την εσωτερική αποσταθεροποίηση π.χ. πυρκαγιές στα δάση», αναφέρουν χαρακτηριστικά πηγές από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Πάντως, όπως οι ίδιοι κύκλοι τονίζουν, το Υπουργείο και συνολικά η κυβέρνηση προετοιμάζεται για κάθε τύπου απειλή, απ’ όπου κι αν αυτή προέρχεται. Αν και οι γνωρίζοντες μιλούν για ακριβώς το αντίθετο: πλήρη έλλειψη σχεδίων και προετοιμασίας είτε για τις πυρκαγιές είτε για πιθανά κύματα προσφύγων.

ε νέα διαρροή κύκλοι του ΥΠΕΘΑ επισημαίνουν ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα να αντιμετωπίσουν κάθε πρόκληση ή απειλή ασφαλείας, όπως ήταν και θα είναι πάντα».

Σύμφωνα με τη νέα διαρροή, «τα υπόλοιπα είναι σενάρια που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα». Ενδεικτικού του τεράστιου μπάχαλου που προέκυψε στην κυβέρνηση, είναι ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναγκάστηκε να αδειάσει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο να βρίσκεται έκθετος.

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago