Πολιτική

Ανδρουλάκης: Διεκδικούμε να γίνουμε αξιόπιστος πόλος διακυβέρνησης απέναντι στη Ν.Δ. χωρίς να θυμίζουμε τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

Στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Ανδρουλάκης έστειλε το μήνυμά του για την επόμενη ημέρα, με το κόμμα να γυρίζει σελίδα και τον πράσινο ήλιο να έχει επιστρέψει ξανά στο σήμα του.

«Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό, η ελπίδα είναι εδώ για καλύτερες μέρες για τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Σήμερα η παρουσίας σας είναι συγκλονιστική. Είναι καθαρό μήνυμα αναγέννησης της δημοκρατικής παράταξης», ανέφερε αρχικά στην ομιλία του ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρόσθεσε: «Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου όλες και όλους που ήρθατε από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τις τρίτες χώρες. Θέλω να ευχαριστήσω για τη συνολική τους προσφορά στην παράταξη, τον Κώστα Σημίτη, τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Μεγάλη απούσα είναι η μεγάλη μας Φώφη. Θα είναι παρούσα στις καρδιές μας γιατί έδωσε μάχη για να μείνει όρθια η παράταξη στα δύσκολα χρόνια».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τόνισε χαρακτηριστικά πως η χώρα χρειάζεται μια σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση. «Πρόθεσή μου είναι να ενώσω όλες τις κατακερματισμένες δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας ώστε να φτιαχτεί ένας πόλος που θα σταθεί απέναντι στη ΝΔ και θα διεκδικήσει την κυβέρνηση χωρίς να θυμίζει σε τίποτα την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» σημείωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Κλείνοντας την ομιλία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, είπε πως «ΝΔ και επιτελικό χάος είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα». Ενώ, στοχεύοντας προς τον ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως «ο κ. Τσίπρας που μετά από πολλά χρόνια συνεργασίας με την ακροδεξιά μας καλεί τώρα να κάνουμε προοδευτικό μέτωπο. Μας ζητάει να είμαστε ξεκάθαροι. Σε αυτό το θέμα έχει ασθενή μνήμη.

Ξέχασε ότι τον Γενάρη του ’15 έλεγε πρώτη φορά αριστερά και ξαφνικά έβγαλε ως μπαμπούσκα τον Πάνο Καμμένο. Εάν ψάχνει τέτοια μέτωπα προσφέρονται και άλλες λύσεις. Άλλωστε ποια η διαφορά του κ. Καμμένου με τον κ. Βελόπουλο. Μια κηραλοιφή δρόμος».

Και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Δεν θα στήσουμε κυβερνήσεις στο παρασκήνιο και αυτό ας το πάρει χαμπάρι και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα μιμηθούμε τον ακραίο οπορτουνισμό τους διχάζοντας τον ελληνικό λαό».
Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε πως «στην τελική ευθεία προς τις εκλογές, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν να μας εγκλωβίσουν στο δίλημμα: «Με ποιο μεγάλο κόμμα θα συμπράξουμε. Μας θέτουν ψευτοδιλήμματα, δήθεν για να μας φέρουν σε δύσκολη θέση. Κανένας από τους δύο δεν θέλει να μοιραστεί την εξουσία. Δεν θέλουν το ΠΑΣΟΚ, θέλουν τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ. Η εποχή της αφαίμαξης της δημοκρατικής παράταξης έχει κλείσει. Και για όσους αναρωτιούνται, «δηλαδή προτιμάς τον Μητσοτάκη;» ή «θα ξανακάνεις πρωθυπουργό τον Τσίπρα;» τους ξεκαθαρίζουμε: Διεκδικούμε να γίνουμε ο αξιόπιστος πόλος διακυβέρνησης απέναντι στη ΝΔ που δε θα θυμίζει σε τίποτα την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Σας ζητώ, λοιπόν, να πάμε μαζί μπροστά, γιατί μαζί μπορούμε».

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Είμαι 100% σίγουρος ότι το βράδυ των εκλογών η παράταξή μας θα είναι στην όχθη των νικητών και θα κοιτάμε στην όχθη των ηττημένων τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ που θα έχουν απολέσει τη δύναμή τους. Πήραμε τα μαθήματα της οικονομικής κρίσης.

Δεν θα πληγώσουμε τον ελληνικό λαό. Γινόμαστε κόμμα της προόδου, της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας». Και πρόσθεσε: «Έχω πάρει μια ισχυρή εντολή για να αναγεννήσω τη δημοκρατική παράταξη. Δεν θα απογοητεύσω κανέναν. Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θα έχει μια νικηφόρα πορεία στο μέλλον. Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε, η Δημοκρατική Παράταξη επέστρεψε», κατέληξε ο Νίκος Ανδρουλάκης κάτω από έντονα χειροκροτήματα των συνέδρων.

Δείτε το βίντεο από την ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚΚίνημα Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη στο Συνέδριο του Κινήματος στο στάδιο του Tae Kwon Do.

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago