Πολιτική

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ.: «Συνέδριο ανοιχτό στους πολίτες»

Ξεκινά στις 18.00 στο Τάε Κβον Ντο το 3ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής. Ποιοι ξένοι ηγέτες, πρώην και νυν πρωθυπουργοί θα παραβρεθούν ή θα στείλουν μηνύματα. Παρόντες οι Κώστας Σημίτης, Γιώργος Παπανδρέου, Ευάγγελος Βενιζέλος. Πρόεδρος του συνεδρίου ο Πέτρος Ευθυμίου, ομιλήτρια σε πολιτικό εργαστήριο η Αννα Διαμαντοπούλου.

Ενα σημαντικό πολιτικό γεγονός που δεν θα περάσει απαρατήρητο στην κοινωνία θέλουν να είναι στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής το 3ο συνέδριο του κόμματος που ξεκινά το απόγευμα στο Τάε Κβον Ντο. Ξένοι ηγέτες από όλο τον κόσμο, νυν και πρώην πρωθυπουργοί κυβερνήσεων, πρόεδροι σοσιαλιστικών κομμάτων και άλλες προσωπικότητες θα δώσουν το «παρών», μαζί με τους 4.600 εκλεγμένους αντιπροσώπους. Ο Νίκος Ανδρουλάκης, ωστόσο, φιλοδοξώντας να προσδώσει έναν χαρακτήρα γενικού προσκλητηρίου, απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα στους πολίτες που επιθυμούν να λάβουν μέρος και να παρακολουθήσουν τις εργασίες.

«Περιμένουμε να είναι ένα ανοιχτό συνέδριο. Καλούμε τους πολίτες να παρακολουθήσουν τις εργασίες μας σε αυτή τη νέα προσπάθεια που κάνουμε», ανέφερε με δηλώσεις του, κάνοντας λόγο για ένα πρόσθετο βήμα που ολοκληρώνει την οργανωτική δομή της παράταξης και ρίχνει στη συνέχεια το βάρος στη διαμόρφωση του προγράμματος. Ο κ. Ανδρουλάκης, ευχαριστώντας τα 180.000 μέλη της παράταξης που πήραν μέρος στην ψηφοφορία για το όνομα, εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη μαζικότητα των διαδικασιών (Ρ/Σ ΣΚΑΪ), εκτιμώντας ότι η στήριξη του κόσμου θα αποτυπωθεί και στην κάλπη των εθνικών εκλογών.

Αναφερόμενος στο θέμα των μετεκλογικών συνεργασιών, υποστήριξε ότι η Ν.Δ. και ο ΣΥΡΙΖΑ «βάζουν αλαζονικά ψευτοδιλήμματα, όχι γιατί θέλουν το ΠΑΣΟΚ και τη συνεργασία, αλλά διότι θέλουν τις ψήφους της Δημοκρατικής Παράταξης», ενώ συνεχίζοντας ζήτησε από τους πολίτες να ψηφίσουν το ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας: «Εμείς δεν είμαστε ένα κόμμα-μπάμπουσκα. Η ψήφος σε εμάς δεν είναι ψήφος στον κ. Τσίπρα και τον κ. Μητσοτάκη. Είναι ψήφος σε μια σοσιαλδημοκρατική διακυβέρνηση».

Σε σχέση με την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε ότι η ομιλία του στο Κογκρέσο ήταν «ισορροπημένη», διευκρινίζοντας ότι το ταξίδι θα αξιολογηθεί τους επόμενους μήνες από τη συμπεριφορά της αμερικανικής κυβέρνησης σε μεγάλα γεωπολιτικά ζητήματα της ευρύτερης περιοχής και κυρίως στους εκβιασμούς του Ταγίπ Ερντογάν προς το ΝΑΤΟ για την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας. Την ίδια ώρα, χαρακτήρισε αδιανόητη την αντιπαράθεση της Ν.Δ. με τον ΣΥΡΙΖΑ «με επίδικο μιας σύγκρουσης, το ότι το αμερικανικό Κογκρέσο για τα 200 χρόνια από την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης κάλεσε τον πρωθυπουργό να μιλήσει για να τιμήσει τον ελληνικό λαό, τις θυσίες του ελληνικού λαού απέναντι στον οθωμανικό ζυγό».

Σε ό,τι αφορά το συνέδριο, πρόεδρος των εργασιών θα είναι ο πρώην υπουργός Πέτρος Ευθυμίου. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Κώστας Σημίτης, ενώ το Σάββατο θα μιλήσουν οι Γιώργος Παπανδρέου και Ευάγγελος Βενιζέλος. Μαγνητοσκοπημένο μήνυμα θα στείλουν οι Αντόνιο Κόστα, πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Ενρίκο Λέτα, πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Λαρς Κλινγκμπάιλ, συμπρόεδρος SPD, και Τάνια Φαγιόν, πρόεδρος Σλοβένων Σοσιαλιστών. Τέλος, ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι πολιτικές θεματικές συζητήσεις για το Ταμείο Ανάκαμψης, την κοινωνική κατοικία, όπου μία από τις ομιλήτριες θα είναι η Αννα Διαμαντοπούλου, το brain drain και την ψηφιακή διακυβέρνηση.

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago