Κοινωνία

Χαμόγελο του Παιδιού: Αντιδράσεις για το νέο πλαίσιο λειτουργίας των δομών παιδικής προστασίας

Την έντονη αντίδραση του προέδρου στο «Χαμόγελο του Παιδιού», Κώστα Γιαννόπουλου αλλά και πολιτικών κομμάτων έχει προκαλέσει η υπουργική απόφαση αναφορικά με τις προϋποθέσεις ίδρυσης και λειτουργίας υφιστάμενων και νέων Μονάδων Παιδικής Προστασίας και Φροντίδας (ΜοΠΠ) που εξέδωσε η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» κάνει λόγο για απειλή λουκέτου των σπιτιών ημερήσιας φροντίδας αλλά και μόνιμης διαβίωσης.

Μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Γιώργο Χουδαλάκη, Γιάννη Μιχελάκη και Ιωσήφ Καλαμαράκη, ο Κώστας Γιαννόπουλος είπε αρχικά σε σκωπτικό τόνο, «τι ωραία που τα λέει η κα Μιχαηλίδου; Σχεδόν έπεισε και εμένα».

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο, «δεν είναι καταγγελία, είναι αγωνία και θλίψη. Κάποιοι έχουν μπερδέψει και νομίζουν ότι αυτό που έγινε χθες είναι να προφυλαχτούμε από κάτι που δεν έγινε καλά. Ευτυχώς λίγοι γιατί στον κόσμο τον πολύ έχει γίνει επανάσταση και δεν το περιμέναμε».

Ο πρόεδρος στο «Χαμόγελο του Παιδιού» υποστήριξε ότι «έχει γίνει μια διαδικασία από μια υφυπουργό που δεν ξέρουμε ποιον έχει back up από πίσω – φαίνεται ότι έχει γερές πλάτες- η οποία έβγαλε κάτι που αφορά κυρίως στα κτιριακά. Επίσης το λάβαρο αποϊδρυματοποίησης, το έχουμε πρώτα εμείς και ακολουθώντας τις ευρωπαϊκές οδηγίες, είμαστε οι πρώτοι που θέλουμε να υλοποιούμε την αναδοχή και την υιοθεσία».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «δεν μας βάζει απλώς εμπόδια, μας βάζει λαιμητόμο. Το Χαμόγελο δεν είναι μέρος του προβλήματος, αλλά μέρος της λύσης γιατί 27 χρόνια μας καλούν εισαγγελείς και κάνουμε πόσα πράγματα».

Ο κ. Γιαννόπουλος υποστήριξε ότι «βάσει της απόφασης, έχει δικαίωμα υπουργός ή υφυπουργός να αλλάξει το ΔΣ άρα αν γίνει κάτι σε ένα σπίτι και δεν πληροί αυτά που ορίζουν, αλλάζει τη λειτουργία του ιδιωτικού φορέα. Αυτό που θέλει να αλλάξει καταρχάς είναι τα σπίτια ημερήσιας φροντίδας που δεν έχουν σχέση με την ιδρυματοποίηση γιατί τα παιδιά ζουν με την οικογένειά τους και εμείς στηρίζουμε τα παιδιά και την οικογένειά τους. Αυτά τα σπίτια το προηγούμενο διάστημα βγήκε και είπε ότι θα τα θεσμοθετήσει. Όχι μόνο δεν τα θεσμοθέτησε, αλλά αν αυτή τη στιγμή δεν τα κλείσω ως υπεύθυνος θα έρθουν να με συλλάβουν και θα πληρώσουμε και 100.000 πρόστιμο και αν θέλει μπορεί να αλλάξει όλο το ΔΣ που σημαίνει ότι κλείνει όλο το «Χαμόγελο». Μπορείτε να φανταστείτε ένα ΔΣ που αποτελείται από έμπειρους και σοβαρούς ανθρώπους να αλλάξει και να βάλουν τίποτα καρεκλοκένταυρους και κομματικούς και να χαλάσει ό, τι ωραιότερο υπάρχει σε αυτή τη χώρα; Δεν αντέχεται αυτό».

Όπως εξήγησε, «εμείς δεν χτίζουμε σπίτια, δεχόμασταν προσφορές και δωρεές και έτσι έχουμε σπίτια μέσα στη γειτονιά, στο χωριό που έχουν ελεγχθεί από τους αρμοδίους».

Ο κ. Γιαννόπουλος συμπλήρωσε ότι «έχουμε κάνει προτάσεις όλο αυτό το διάστημα στην κα Μιχαηλίδου. Η τροπολογία έγινε fast track, δεν πήγε στη Βουλή γι’ αυτό χτυπιούνται όλοι οι νομικοί, καθώς βγήκε μια απόφαση που δεν στηρίζεται σε κάποιον νόμο. Με μαθηματική ακρίβεια αν θελήσει η κα Μιχαηλίδου κλείνει το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago