Categories: Πολιτική

Τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους εξειδικεύει ο Θάνος Πλεύρης – Κυλιόμενο ωράριο για τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Τα νέα μέτρα που θα ισχύουν για τους ανεμβολίαστους πολίτες εξειδικεύει αυτή την ώρα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί μαζί με τον πρόεδρο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελο Μπίνη και τον γενικό γραμματέα Εμπορίου, Σωτήρη Αναγνωστόπουλο.

Τα μέτρα δεν έχουν στόχο τον περιορισμό της δραστηριότητας των εμβολιασμένων, δήλωσε ο Θάνος Πλέυρης, αλλά όσους έχουν επιλέξει να μην εμβολιαστούν.

Η οικονομία και η κοινωνία δεν θα κλείσουν, όπως είπε, ενώ υπογράμμισε ότι το 95% των ασθενών στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι πολίτες.

«Έχουμε εξασφαλίσει», σημείωσε ο υπουργός Υγείας, το σύνολο των κλινών ΜΕΘ από τον ιδιωτικό τομέα, προσθέτοντας ότι το ΕΣΥ πιέζεται αλλά αντέχει. Υπάρχει, όπως είπε, συμφωνία και με τις ιδιωτικές κλινικές στην Αττική, αν χρειαστεί, το δημόσιο να πάρει κρεβάτια. «Το ΕΣΥ πιέζεται αλλά αντέχει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Θάνος Πλεύρης, σημειώνοντας ότι το μέτρο της επίταξης που ξεκίνησε από σήμερα το πρωί, αν χρειαστεί, θα επεκταθεί.

Επίσης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός πως έχουν αυξηθεί τα ποσοστά των εμβολιασμών, τόσο για την πρώτη δόση όσο και για την τρίτη.

Στους χώρους εργασίας θα ακολουθηθεί κυλιόμενο ωράριο που θα ξεκινά από τις 07:00 έως τις 09:30, ενώ θα υπάρξει και αλλαγή ωραρίου στο λιανεμπόριο.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε, για να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα μέσα μαζικής μεταφοράς, τροποποιείται το ωράριο καταστημάτων, τα καταστήματα λιανικού εμπορίου θα είναι ανοιχτά από τις 10 το πρωί έως τις 9 το βράδυ τις καθημερινές.

Η επίταξη ήταν αναγκαίο μέτρο, είπε ο κ. Πλεύρης και συμπλήρωσε: «Τελικά θα χρειαστούμε στις περιοχές όπου πιέζεται το σύστημα 80 γιατρούς». Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, οι εμβολιασμοί συνεχίζονται με ικανοποιητικό βαθμό ήδη υπάρχουν 900.000 προγραμματισμένα ραντεβού. Το 75% του ενηλίκου πληθυσμού έχει ήδη εμβολιαστεί.

 

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago