Κόσμος

Θέλει τον Τραμπ στο Twitter αλλά όχι για πρόεδρο των ΗΠΑ – Τι δήλωσε ο Μασκ που άρχισε τις απολύσεις

O δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ ξεκαθάρισε την Πέμπτη ότι, παρά το γεγονός ότι επιθυμεί από το Twitter να άρει τον μόνιμο αποκλεισμό του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, αυτό δεν σημαίνει ότι ο ίδιος υποστηρίζει τον Τραμπ στην προοπτική μιας προεκλογικής εκστρατείας διεκδίκησης της προεδρίας το 2024.

Ο Μασκ, είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο και εκτελεστικός διευθυντής της Tesla, ενώ προσπαθεί να κλείσει μία συμφωνία εξαγοράς του Twitter. O ίδιος, δήλωσε χθες σε ένα συνέδριο των Financial Times ότι η απόφαση του Twitter για την απαγόρευση της πρόσβασης στον Τραμπ «δεν ήταν ηθική».

Ο Μασκ έδωσε συνέχεια στις δηλώσεις του, με μία ανάρτηση το βράδυ της Πέμπτης, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υποστηρίζει τον Τραμπ, ως προεδρικό υποψήφιο. «Παρά το γεγονός ότι νομίζω πως ένας λιγότερο διχαστικός υποψήφιος θα ήταν καλύτερος το 2024, έχω την άποψη ότι ο Τραμπ θα πρέπει να αποκατασταθεί στο Twitter» εκτίμησε ο ίδιος.

Ο Τραμπ έχει δηλώσει ότι δεν επιθυμεί να επιστρέψει στο Twitter, καθώς έχει ήδη δημιουργήσει το δικό του μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το Truth Social.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ αποκλείστηκε μόνιμα από το Twitter τον Ιανουάριο του 2021, εξαιτίας του κινδύνου «περαιτέρω υποκίνησης σε βία» μετά την εισβολή οπαδών του στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, όπως είχε ανακοινώσει τότε, η Twitter Inc.

Ο Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ το 2024, μετά από την αποτυχημένη εκστρατεία επανεκλογής του το 2020.

Άρχισαν οι απολύσεις

Η επικείμενη έλευση του Έλον Μασκ στο Twitter σε ρόλο αφεντικού φέρνει ανακατατάξεις και σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού. Η διοίκηση του μέσου επιβεβαίωσε ότι δύο κορυφαία στελέχη «βλέπουν» την πόρτα της εξόδου, ενώ μπαίνει «φρένο» στις προσλήψεις με εξαίρεση εκείνες που είναι καθοριστικής σημασίας για την καθημερινή λειτουργία του. 

Αν και στην επίσημη ανακοίνωση του Twitter γινόταν λόγος για αποχώρηση και όχι για απόλυση τόσο ο Κέιβον Μπέικπουρ, επικεφαλής του τμήματος καταναλωτών όσο και ο Μπρους Φαλκ, ο οποίος είχε την εποπτεία των εσόδων, ξεκαθάρισαν με αναρτήσεις τους ότι η αποχώρηση δεν ήταν δική τους επιλογή.

Ο Μπέικπουρ, που ήταν σε άδεια πατρότητας, εξέφρασε την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι του ζητήθηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο Πάραγκ Αγκραουάλ,  ο οποίος όπως είπε ήθελε να πάει την εταιρεία σε διαφορετική κατεύθυνση. 

«Κι εγώ απολύθηκα»

Λίγο αργότερα και ο Φαλκ έγραψε σε ανάρτησή του: «Να ξεκαθαρίσω πως και εγώ απολύθηκα από τον Πάραγκ». Το tweet διεγράφη, αλλά στο βιογραφικό του στο Twitter γράφει πλέον «άνεργος».

Ο Τζέι Σάλιβαν, ο οποίος είχε την ευθύνη του τμήματος καταναλωτών όσο ο Μπέικπουρ ήταν σε άδεια, αναλαμβάνει πλέον και επίσημα τη θέση. Θα έχει και την εποπτεία των εσόδων έως ότου οριστεί νέος επικεφαλής στο συγκεκριμένο τμήμα.

Οι αποφάσεις αναφέρονται και σε εσωτερικό υπόμνημα, που υπογράφει ο Αγκραουάλ και περιήλθε στην κατοχή της Wall Street Journal. «Με ισχύ από αυτή την εβδομάδα, παγώνουμε τις περισσότερες προσλήψεις, εκτός από εκείνες που αφορούν καθοριστικής σημασίας ρόλους». Τόνισε επίσης πως η εταιρεία σκοπεύει να περιορίσει τις δαπάνες για εργολάβους, εξωτερικούς συμβούλους, ταξίδια και εκδηλώσεις, στο πλαίσιο πιο συνετής διαχείρισης των πόρων της, ενώ υπσοτήριξε ότι δεν σχεδιάζει απολύσεις.

Ειδήσεις σήμερα

Επισιτιστική κρίση φοβάται η G7 λόγω Ουκρανίας – Συναγερμός για σιτηρά, ενέργεια και βρεφικό γάλα

Προς η αναβολή το πετρελαϊκό εμπάργκο; – Δεν κάνει πίσω η Ουγγαρία, σε ρούβλια θα πληρώνει ο κολοσσός ΕΝΙ

Νέα απειλή για τον Μητσοτάκη η «γαλάζια» κίνηση  πρώην Καραμανλικών και Σαμαρικών υπουργών και στελεχών  

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago