Categories: Πολιτική

Γ. Παπανδρέου: Στελέχη της ΝΔ παίρνουν τηλέφωνα υπέρ συγκεκριμένων υποψηφίων

Σε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησε ο Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του alpha. Όπως υποστήριξε, στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, παίρνουν τηλέφωνα υπέρ συγκεκριμένων υποψηφίων για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, αποφεύγοντας ωστόσο να πει για ποιον.

«Ξέρω ότι στελέχη της ΝΔ παίρνουν τηλέφωνα για συγκεκριμένους υποψηφίους. Δεν θα πω ονόματα, αλλά είναι δεδομένο. Προφανώς κάτι φοβούνται στη Νέα Δημοκρατία. Φαίνεται ότι το ΚΙΝΑΛ ξαναμπαίνει στο προσκήνιο της πολιτικής, αλλά τα αντισώματα της παράταξης είναι δυνατά και όσο μεγαλύτερη είναι η συμμετοχή τόσο λιγότερες πιθανότητες έχουν να παίξουν ρόλο αυτές οι παρεμβάσεις», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός.

Παράλληλα, επανέλαβε τις καταγγελίες του για τον ρόλο εξωθεσμικών κέντρων. Όπως είπε, «αυπάρχει ο μόνιμος στόχος, ο Γιώργος Παπανδρέου, που δεν ελέγχουν» και πως «κάποιοι θέλουν ένα ΚΙΝΑΛ μικρό, βολικό και ελεγχόμενο». Υποστήριξε πως «από τη στιγμή που αποφάσισα και ανακοίνωσα ότι διεκδικώ την προεδρία του ΚΙΝΑΛ υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση του κόσμου και συσπείρωση γύρω από το κόμμα», επικαλούμενος και τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, που δείχνουν μεγάλη άνοδο του ΚΙΝΑΛ και πτώση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολιάζοντας ωστόσο τις δηλώσεις του Νίκου Μπίστη υπερ της υποψηφιότητας του, ειπε ότι είναι διαφορετικό ο κάθε ένας στον δημόσιο λόγο να λέει την διάθεση του, προσθέτοντας ότι υπάρχουν μειοψηφίες στα παρασκήνια που βάλλουν εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου. Ενώ συμπλήρωσε, ότι το Κίνημα Αλλαγής, αντιθέτως, δεν έχει εμπλακεί ποτέ στα εσωκομματικά άλλων κομμάτων.

«Θα αξιοποιήσουμε τα σύμβολα του ΠΑΣΟΚ», τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι αυτό θα γίνει ύστερα από απόφαση των οργάνων στο συνέδριο που θα ακολουθήσει την εκλογική διαδικασία, απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Όπως είπε, ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ, θα πρέπει να ξανά σηκωθεί πάνω από την Ελλάδα. Παράλληλα, απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες να συμμετάσχουν στις διαδικασίες στις 5 Δεκεβρίου.

Μιλώντας για το debate, είπε, «θέλω ένα debate ουσιαστικό όχι ένα debate εντυπώσεων . Έναν διάλογο ενωτικό που θα βοηθήσει και όχι που θα αποδομήσει την παράταξη. Για την ενωτική πορεία , για την επόμενη μέρα έχω ευθύνη».

Σε ότι αφορά την πανδημία, ο πρώην πρωθυπουργός, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει χάσει τον έλεγχο. «Έξι φορές έχει πανηγυρίσει για το τέλος της πανδημίας . Δημιούργησε έλλειμμα εμπιστοσύνης . Κυβέρνηση κι αντιπολίτευση αναλώνονται σε διαγγέλματα και αντί-διαγγέλματα ένα κάθε μέρα χάνεται ένα ελληνικό χωριό».

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago