Πολιτική

Προεκλογική περίοδο 12 μηνών και πόλωση με ΣΥΡΙΖΑ σήμανε ο Μητσοτάκης από το συνέδριο της Ν.Δ.

Την έναρξη μιας προεκλογικής περιόδου με πολιτική πόλωση που θα κρατήσει 12 μήνες κήρυξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο συνέδριο της Ν.Δ. καθώς επανέλαβε ότι οι εκλογές θα γίνουν σε ένα χρόνο, ενώ υιοθέτησε σκληρή γλώσσα για το ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας το στίγμα της τακτικής που θα ακολουθήσει.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε χαρακτηριστικά: «Εσείς θα βάλετε την υπογραφή σας σε μία ακόμη εκλογική νίκη στις εκλογές που θα γίνουν σε 12 μήνες από τώρα. Να μην ξανακυλήσουμε πίσω» τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα του 14ου Τακτικού Συνεδρίου του κόμματος, τις τριήμερες εργασίες του οποίου κλείνει.

«Στο διάστημα που ακολουθεί ο λαϊκισμός θα παίξει το τελευταίο του χαρτί»

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην αντιπολίτευση και ιδιαίτερα στον ΣΥΡΙΖΑ, με τη διαπίστωση πως «στο διάστημα που ακολουθεί ο λαϊκισμός θα παίξει το τελευταίο του χαρτί». «Θα πρόκειται για την πιο απεγνωσμένη επίθεσή του, θα είναι η πιο σκληρή και πιο χυδαία από ποτέ. Τορπιλίζοντας τη θέση της χώρας μέσα σε ένα ασταθές διεθνές περιβάλλον» είπε τονίζοντας πως «στις σημερινές συνθήκες ισχυρά κράτη είναι τα σταθερά κράτη».

«Δυστυχώς και στην πρόσφατη κρίση που απορρέει από την απροκάλυπτει εισβολής της Ρωσία στην Ουκρανία ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δείξει τις διαθέσεις του. Κοινωνικό σαμποτάζ. Επιστρατεύει αδίστακτα ψέματα. Κατασκευάζοντας μια εικόνα μιας δήθεν κατεστραμμένης Ελλάδος που μόνο ο αρχηγός της αντιπολίτευσης βλέπει, υποσχόμενος ότι με ένα νόμο και ένα άρθρο θα ανακουφίσει έναν πολίτη ο οποίος δοκιμάζεται» προσέθεσε και σημείωσε ότι «αυτή η τακτική γίνεται διπλά επικίνδυνη. Οι ανέξοδες υποσχέσεις γεννούν πλαστές προσδοκίες».

«Πέσαμε στο 18% αλλά ανακάμψαμε»

Όπως σημείωσε, χάρη στις προσπάθειες της οργανωτικής επιτροπής οι τόσο μαζικές διαδικασίες διεξήχθησαν άψογα και παραγωγικά. «Απέδειξαν ότι η ΝΔ είναι ένα κόμμα λαϊκό, πολυσυλλεκτικό και ενωτικό πάνω από όλα. Είναι μια παράταξη που έμεινε όρθια και δυνάμωσε στην Ελλάδα και την Ευρώπη, όταν κλονίζονταν παραδοσιακές δυνάμεις» ανέφερε. «Κλονίστηκε και η ΝΔ την εποχή της μεγάλης κρίσης. Φτάσαμε να πάρουμε 18% για να επιστρέψουμε στο 40%, ακριβώς επειδή ανανεωθήκαμε χωρίς να εγκαταλείψουμε τις παραδοσιακές μας αξίες. Δεν πάψαμε να βρισκόμαστε δίπλα στον κάθε πολίτη. Ο ορίζοντας μας είναι καθαρός» συμπλήρωσε και τόνισε: «Εθνικό στόχο αποτελεί μέσα στο καλοκαίρι η έξοδος της χώρας από τη φάση της ενισχυμένης εποπτείας και εντός του 2023 να πετύχουμε την επενδυτική βαθμίδα».

«6.000 παρατηρητές και 2.500 σύνεδροι»

«Ανεβαίνω ξανά στο βήμα για μία σύντομη παρέμβαση για λόγους ουσιαστικούς. Ουσιαστική ήταν η συμμετοχή των 6.000 παρατηρητών και 2.500 συνέδρων. Θυμήθηκα το πρώτο συνέδριο της ΝΔ που είχα την τιμή να συμμετάσχω ως νεαρός παρατηρητής το 1986. Σήμερα οργανώσαμε το μεγαλύτερο συνέδριο στην ιστορία της παράταξής μας με την πιο πυκνή συμμετοχή» είπε ο κ. Μητσοτάκης, στην έναρξη της ομιλίας του.

«Κάναμε συζητήσεις για την ταυτότητα της παράταξής μας, που έχει γερές άγκυρες και ανοικτά τα πανιά της στον άνεμο της ανανέωσης. Είμαστε ένα κόμμα σε διαρκή κίνηση. Αυτό το τριήμερο ήταν ευκαιρία να βρεθούμε ξανά από κοντά. Αυτό το σμίξιμο υπήρξε για μένα μια μεγάλη τονωτική ένεση χαράς και αισιοδοξίας» ανέφερε.

«Η χώρα πιο ισχυρή σήμερα σε όλα τα επίπεδα»

«Οι εξελίξεις θελουν την Ελλάδα διεθνή κόμβο και παραγωγό ενέργειας», είπε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι «η χώρα θα αξιοποιήσει αυτό το σημαντικό στρατηγικό γεωπολιτικό πλεονέκτημα».

Τόνισε ότι «δεν υπάρχει ενωμένη κοινωνία χωρίς μια χώρα έτοιμη ανα πάσα στιγμή να υπερασπιστεί την εθνική της ανεξαρτησία», συμπληρώνοντας ότι η χώρα δυνάμωσε και αναφέρθηκε στις διεθνείς σχέσεις και συνεργασίες της χώρας. «Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα υπογράψουμε σημαντικές συμφωνίες και «σε μία εβδομάδα στις Ηνωμένες Πολιτείες εκτός από τη συνάντηση με τον Πρόεδρο Μπάιντεν θα έχω την τιμή να μιλήσω στο Κογκρέσο. Και την Πέμπτη η Βουλή θα επικυρώσει την αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ» επισήμανε ενώ διαβεβαίωσε τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νοεφύτου ότι «στην Ουάσιγκτον θα μιλήσω ως εκπρόσωπος του ελληνισμού συνολικά».

«Πράγματι η χώρα μας είναι πιο ισχυρή σήμερα σε όλα τα επίπεδα. Η άποψη της Ελλάδος στην Ευρώπη σήμερα μετράει. Ήμαστε πρωταγωνιστές σε μία σειρά από σημαντικές εξελίξεις» τόνισε.

«Τα όμορφα λόγια όμορφα καίγονται. Δεν πρέπει ποτέ να το ξαναζήσουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Η χώρα γύρισε σελίδα. Όχι όμως και ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυξάνουμε γενναία τον κατώτατο μισθό, είναι ψίχουλα απαντάνε. Οργανώνουμε δωρεάν εμβολιασμούς. Δεν υπάρχουν τα εμβόλια λένε. Μειώνουμε τον ΕΝΦΙΑ για όλους. Βοηθάτε τους έχοντες και κατέχοντες απαντούν. Φέρνουμε Rafale και φρεγάτες. Ούτε γραβάτες, ούτε φρεγάτες η άλλη πλευρά. Εύκολο να λες όχι σε όλα και ναι στο τίποτα».

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago