Πολιτική

Η κυβέρνηση στηρίζει τον Στάσση – «Οι πολυτελείς κατοικίες που χτίζει προέρχονται από τους μισθούς που λάμβανε στο εξωτερικό»

Την ώρα που λογαριασμοί της ΔΕΗ τρομάζουν τους πολίτες και η κυβέρνηση επιχειρεί να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα, στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης βρίσκεται ο πρόεδρος της επιχείρησης, Γιώργος Στάσσης.

Αφορμή, τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας «Δημοκρατία» για τις πολυτελείς κατοικίες που χτίζει στην Τζια, αλλά και για τα bonus εκατομμυρίων που σύμφωνα με την εφημερίδα φέρεται να μοιράζει στον εαυτό του και στα golden boys της επιχείρησης.

Χθες η κυβέρνηση, διαμέσου του Γιάννη Οικονόμου, προϊδέασε και πάλι για μέτρα που θα ανακουφίσουν τα νοικοκυριά από τους υπέρογκους λογαριασμούς, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να σημειώνει -μιλώντας στο Mega- πως «η παρέμβαση που θα κάνουμε θα έχει ως αποτέλεσμα όλοι να πληρώνουμε το ρεύμα πολύ φτηνότερα, σε σχέση με την τιμή που το πληρώναμε από την ώρα που άρχισαν οι αυξήσεις και μετά».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ανταγωνιστικότητας Άδωνις Γεωργιάδης υπερασπίστηκε τον κ. Στάσση, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «ο ελληνικός λαός είναι πολύ τυχερός που έχει για πρόεδρο της ΔΕΗ τον Γιώργο Στάσση» και τόνισε πως το εν λόγω στέλεχος άφησε μια πολύ καλά πληρωμένη δουλειά στο εξωτερικό για να έρθει στην Ελλάδα με τα «μισά λεφτά».

Μάλιστα, ο κ. υπουργός έσπευσε να υποστηρίξει πως οι πολυτελείς κατοικίες που χτίζει ο κ. Στάσσης προέρχονται από τους μισθούς που λάμβανε στο εξωτερικό, ενώ συμπλήρωσε πως έκανε καλά και ήρθε να επενδύσει τα χρήματά του στην Ελλάδα και δεν πήγε στην Ιταλία ή στην Ισπανία. Για τα 16 εκατ. ευρώ των bonus που ο κ. Στάσσης φέρεται να μοίρασε στον εαυτό του και σε άλλους συμβούλους, ο κ. Γεωργιάδης δεν έκανε κάποιο σχόλιο.

Η στήριξη που παρείχε ο υπουργός προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Κουμουνδούρου. Σε σχετική ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ανέφερε πως την ώρα που «οι πολίτες δεν έχουν να βγάλουν τον μήνα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, ο κ. Γεωργιάδης λίγο-πολύ μας λέει ότι πρέπει να είμαστε ευγνώμονες στον κ. Στάσση της ΔΕΗ γιατί έκανε “πολύ μεγάλο καλό”. Το “πολύ μεγάλο καλό” είναι για τους πολίτες διπλάσιοι και τριπλάσιοι λογαριασμοί, η ρήτρα Μητσοτάκη και απελπισία για το πώς θα βγει ο μήνας». Η ανακοίνωση κατέληγε ως εξής: «Η αλαζονεία και η αμετροέπεια του κ. Μητσοτάκη και των υπουργών του εξοργίζουν την κοινωνία».

Ειδήσεις σήμερα

Ερώτηση Τσίπρα σε Μητσοτάκη για τα «golden boys» της ΔΕΗ με τα υπέρογκα μπόνους – Καταγγελίες και για  χειραγώγηση μετοχών

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ζητάει εκλογές: «Στο σημείο που έχουμε φτάσει πρέπει να γίνουν άμεσα»

Το ενδεχόμενο να έχει ποινικές ευθύνες η ΡΑΕ για τους λογαριασμούς της ΔΕΗ εξετάζει ο ΣΥΡΙΖΑ

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago