Πολιτική

Βασίλης Οικονόμου: Το Πόθεν Έσχες του βουλευτή του «το τζάμπα πέθανε»

“Δεν είμαστε στην εποχή του τζάμπα, ούτε του δωρεάν και θα πρέπει να πληρώνει ο καθένας τις υποχρεώσεις του”. -Βασίλης Οικονόμου, βουλευτής της ΝΔ για τις αποκοπές ρεύματος.

Αυτά εκστόμισε το πρωί της Πέμπτης ο κ. Οικονόμου, λέγοντας ουσιαστικά ότι για όλα φταίει η… νοοτροπία του νεοέλληνα, που έχει γαλουχηθεί στο “τζάμπα”.

Η αποποίηση πολιτικής ευθύνης και η χυδαία μετάθεσή της στους πολίτες συνεχίστηκε λίγο αργότερα και από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γ. Οικονόμου, ο οποίος καλύπτοντας τον συνονόματο του, είπε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών πως η κυβέρνηση κάνει το καλύτερο για τις τιμές στο ρεύμα, και πως διακοπές γίνονταν και επί ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, το Μαξίμου θεωρεί εύλογο τον μισθό του πρόεδρου και διευθύνοντα συμβούλο της ΔΕΗ, Γιώργου Στάσση, και των golden boys, γιατί η “διοίκηση έσωσε τον φορέα”. Μιλάμε προφανώς για μια λογική των δύο μέτρων και δύο σταθμών. Από τη μια οι προύχοντες έχοντες την εξουσία, και από την άλλη ο πολίτης που αγωνιά για το πώς θα βγάλει το μήνα.

Ας ρίξουμε μια ματιά στο τελευταίο Πόθεν Έσχες του βουλευτή Βασίλη Οικονόμου καθώς η ανάλυση του Vouli Watch ρίχνει περισσότερο φως στα περιουσιακά στοιχεία του:

Αναλυτικότερα, ο κ. Οικονόμου μαζί με τη σύζυγό του παρουσιάζει 52.300 ευρώ σε εισοδήματα, δηλώνει 3 οχήματα και 18 ακίνητα, παρουσιάζει 2.400 ευρώ σε επενδυτικά προϊόντα, 136.400 ευρώ σε καταθέσεις, και 259.700 ευρώ σε οφειλές. Μη ξεχνάμε φυσικά πως το 2022 μπήκε για τη ΝΔ με χρέη που ανέρχονται πλέον σε 343 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 118 εκατ. από όταν έγινε και πάλι κυβέρνηση, και 34,5 εκατ. μόνο μέσα στον τελευταίο χρόνο. Από τη ΝΔ απαντούν πως αποκλειστικός λόγος αύξησης των δανειακών υποχρεώσεων της Νέας Δημοκρατίας, είναι οι ετήσιοι τόκοι.

Σημειώνεται εδώ πως από τον Οκτώβριο του 2014 και μετά, με τροπολογία που πέρασε τότε σε  νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τον έλεγχο των οικονομικών των κομμάτων, ορίζεται πως “ποσοστό 40% της συνολικής κρατικής χρηματοδότησης που λαμβάνει κάθε κόμμα και συνασπισμός κομμάτων είναι ακατάσχετο και ανεκχώρητο”.

Αντιστοίχως, οι δανειακές υποχρεώσεις του ΠΑΣΟΚ ανέρχονται σήμερα στο ποσό των 318 εκατ. ευρώ.

ΣΥΡΙΖΑ για Οικονόμου: “Κοροϊδεύουν τους πολίτες”

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, για τη δήλωση του Β. Οικονόμου. Όπως αναφέρει:

“Περισσότεροι από 25.000 μισθωτοί, συνταξιούχοι και νοικοκυριά, βρίσκονται ήδη αντιμέτωποι με διακοπή ρεύματος, αδυνατώντας να πληρώσουν τη ληστρική ρήτρα αναπροσαρμογής Μητσοτάκη που πολλές φορές ξεπερνά ακόμα και τον μισθό ή την σύνταξή τους.

Η απάντηση της ΝΔ στην απελπισία τους είναι χυδαίες προσβολές όπως ότι «μπορούν να πληρώσουν» και πως «το τζάμπα πέθανε», όπως είπε με απύθμενο θράσος ο βουλευτής της Β. Οικονόμου στην ΕΡΤ. Ενώ μόλις χθες η κα Καραμανλή ενημέρωσε τον κόσμο πως «χαλάλι» του κ. Στάσση η έπαυλη 759τ.μ. με πισίνες ολυμπιακών εγκαταστάσεων στη Τζιά.

Ο κ. Μητσοτάκης και τα στελέχη της ΝΔ όχι απλά στηρίζουν την αισχροκέρδεια, αλλά κοροϊδεύουν τους πολίτες μέσα στα μούτρα τους.

Απαιτούμε να μην προχωρήσει ο σχεδιασμός για χιλιάδες διακοπές παροχής ρεύματος. Η κοινωνία απαιτεί μέτρα προστασίας, μέτρα που μια προοδευτική κυβέρνηση μπορεί να υλοποιήσει”.

ΣΥΡΙΖΑ: Απαιτούμε να μην προχωρήσει ο σχεδιασμός για χιλιάδες διακοπές παροχής ρεύματος

Σοκ στην κοινωνία από τις χιλιάδες διακοπές ρεύματος – Πάνω από 26.500 εντολές έως τις 21 Απριλίου

Αντιδρούν και βουλευτές της ΝΔ για τις χιλιάδες διακοπές ρεύματος, απειλούν με επερωτήσεις στη Βουλή και δημόσιες αντιδράσεις

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago