Κόσμος

Φόβοι για lockdown και στο Πεκίνο, μετά την αύξηση κρουσμάτων

Ανησυχία προκαλούν στους κατοίκους της κινεζικής πρωτεύουσας οι πληροφορίες πως επίκειται και στο Πεκίνο σκληρό lockdown, στα πρότυπα εκείνου της Σανγκάης, καθώς αυξάνονται τα κρούσματα.

Οι κάτοικοι του Πεκίνου φαίνεται να φοβούνται για το ενδεχόμενο επιβολής lockdown όπως αυτό που ισχύει στη Σανγκάη, με τους 25 εκατομμύρια κατοίκους της πόλης να βρίσκονται κλεισμένοι στα σπίτια τους από τα τέλη Μαρτίου.

Τις τελευταίες 24 ώρες το υπουργείο Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε 51 νέους θανάτους από covid-19 στη Σανγκάη, αριθμός ρεκόρ για την οικονομική πρωτεύουσα της Κίνας. Συνολικά στην πόλη έχουν εντοπιστεί από την 1η Μαρτίου μισό εκατομμύριο κρούσματα και κανείς δεν γνωρίζει πόσο θα διαρκέσει το αυστηρό lockdown που έχει επιβληθεί.

Οι κάτοικοι του Πεκίνου, φοβούμενοι μια επανάληψη του σεναρίου της Σανγκάης, σπεύδουν μαζικά στα σούπερ μάρκετ για να προμηθευτούν είδη πρώτης ανάγκης ή κάνουν μαζικές παραγγελίες στο διαδίκτυο, με αποτέλεσμα να αρχίζουν να αδειάζουν τα ράφια των σούπερ μάρκετ, χωρίς ωστόσο να παρατηρείται έλλειψη φρέσκων προϊόντων ή ειδών πρώτης ανάγκης στην κινεζική πρωτεύουσα.

Οι ανησυχίες άρχισαν να φουντώνουν και στο Πεκίνο καθώς το Κινεζικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 19 νέα κρούσματα covid-19 στο Πεκίνο, ενώ έχουν εντοπιστεί από την Παρασκευή συνολικά 47 συμπτωματικά κρούσματα και αδιευκρινιστος αριθμός ασυμπτωματικών κυρίως στη συνοικία Τσαογιάνγκ όπου ζουν κυρίως εύποροι Κινέζοι, ενώ εκεί βρίσκονται ξένες πρεσβείες, γραφεία πολυεθνικών και μεγάλοι χώροι διασκέδασης.

Οι αρχές της συνοικίας αυτής, όπου ζουν περίπου 3μισι εκατομμύρια άνθρωποι, ζήτησαν από τους κατοίκους να περιορίσουν τις δημόσιες δραστηριότητές τους και να αναβάλουν τα ιδιαίτερα μαθήματα στα σπίτια. Ήδη περισσότερα από μια ντουζίνα κτιρίων κατοικιών τέθηκαν σε καραντίνα στο Τσαογιάνγκ, ενώ τα περισσότερα σχολεία, καταστήματα και γραφεία παραμένουν ανοικτά.

«Η συνοικία Τσαογιάνγκ βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο για την πρόληψη της πανδημίας», δήλωσε ο επικεφαλής του Κομμουνιστικού Κόμματος της πόλης, Τσάι Κι, σύμφωνα με τους New York Times.

«Το τρέχον ξέσπασμα στο Πεκίνο εξαπλώνεται από πηγές που παρέμεναν άγνωστες και αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς», δήλωσε χθες αξιωματούχος του δήμου.

«Δεν μπορούμε να περιμένουμε την επόμενη μέρα για να λάβουμε σημαντικά μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας… Όλα τα μέρη και τα άτομα που βρίσκονται σε κίνδυνο και εμπλέκονται με κρούσματα, πρέπει να ελεγχθούν την ίδια κιόλας μέρα», πρόσθεσε.

Ειδήσεις σήμερα

Στους 10 οι νεκροί στην Σανγκάη εν μέσω καραντίνας – Στην διαφορετική πολιτική που ακολουθεί η Κίνα, αποδίδουν το σκληρό lockdown Έλληνες γιατροί

Ανησυχία και στους Έλληνες γιατρούς από τα κρούσματα σοβαρής ηπατίτιδας σε παιδιά, εκτός Ελλάδος- Άγνωστο πως ακριβώς προκαλείται

Θεοκλής Ζαούτης: Πιθανό να δούμε κρούσμα σοβαρής ηπατίτιδας σε παιδιά και στη χώρα μας – Δεν έχουμε κρούσμα μέχρι στιγμής

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago