Κόσμος

Άβολα νιώθει μερίδα αμερικανών μετά την απότομη λήξη των περιορισμών χρήσης μάσκας στα ΜΜΜ στις ΗΠΑ – Θεωρούν πως αυτή η απόφαση τους θέτει σε κίνδυνο

Γράφει η Victoria Kim

Στα μισά της πτήσης της από την Ατλάντα προς το Λος Άντζελες τη Δευτέρα το βράδυ, η Μπρουκ Τάνσλι άκουσε τη φωνή του πιλότου να ζητάει συγνώμη για την διακοπή, μέσω του συστήματος αναγγελιών.

«Θα είστε πολύ ενθουσιασμένοι που θα ακούσετε αυτά τα νέα», τον θυμάται να λέει. Η Διοίκηση Ασφάλειας Μεταφορών δεν απαιτούσε πλέον μάσκες στα αεροπλάνα και οι επιβάτες ήταν ελεύθεροι να τις βγάλουν αν ήθελαν. Η ανακοίνωση έγινε δεκτή με ένα σωρό χειροκροτήματα και επευφημίες, και περίπου το ένα τρίτο των επιβαινόντων αφαίρεσαν αμέσως τις μάσκες τους, είπε η κ. Τάνσλι.

Για κάποιους ταξιδιώτες, η ανακοίνωση της Δευτέρας το απόγευμα ότι θα σταματήσει να επιβάλλει το περιορισμό για χρήση μάσκας, αφού ένας ομοσπονδιακός δικαστής στη Φλόριντα απέρριψε την απαίτηση, ήρθε καθώς ήταν ήδη καθ’ οδόν προς το αεροδρόμιο .

Πολλοί επιβάτες υποδέχθηκαν την είδηση ​​με χειροκροτήματα και επευφημίες, όπως φαίνεται σε βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ένας έβγαλε μια εορταστική selfie, με τους περισσότερους συνεπιβάτες να χαμογελούν πλατιά, χωρίς μάσκες. Ο πιλότος είπε στους επιβαίνοντες στην πτήση του: «Συγχαρητήρια».

Δεν φαινόταν ότι όλες οι πτήσεις είχαν καταργήσει αμέσως την απαίτηση για μάσκα. Τουλάχιστον ένα άτομο έγραψε στο Twitter ότι μια αεροσυνοδός του είπε ότι οι μάσκες έπρεπε να μείνουν.

Από την πλευρά της, η κυρία Tansley ένιωσε φόβο και ανησυχία. Ήταν με τα δύο της παιδιά, ένα 4χρονο και ένα 8 μηνών, πολύ μικρά και τα δύο για να εμβολιαστούν και το μωρό πολύ μικρό για μάσκα. Ήταν εν πτήσει για μια συνάντηση εργασίας στην οποία συμμετείχε ένας συνάδελφος με ένα σπάνιο αυτοάνοσο νόσημα και η οικογένειά της είχε υποβληθεί σε P.C.R. εξετάσεις επειδή ανησυχούσαν μήπως τον μολύνουν.

«Φοβόμουν – το μόνο που μπορούσα να κάνω ήταν να ελπίζω ότι θα ήταν εντάξει», είπε. «Δεν υπήρχε άλλη επιλογή».

Η κυρία Tansley είπε ότι η οικογένειά της δεν είχε ταξιδέψει σε πτήση από τα Χριστούγεννα του 2019 λόγω ανησυχίας για τον ιό. Έχει άσθμα και είπε ότι δεν ήταν σίγουρη αν θα συνέχιζε τις εργασιακές της συναντήσεις ή τι θα έκανε η οικογένειά της για την πτήση της επιστροφής στο σπίτι στις 25 Απριλίου.

«Δεν με αναστάτωσε ότι η εντολή της μάσκας άλλαξε, αλλά ότι επιβιβαστήκαμε στο αεροπλάνο σύμφωνα με ένα σύνολο κανόνων και πήραμε μια απόφαση ως οικογένεια και ως ομάδα εργασίας», είπε η κ. Tansley, τηλεοπτική παραγωγός και πρώην Broadway. «Η απόφαση πάρθηκε για εμάς στη μέση της πτήσης».

Ο Scott Hechinger, ένας δικηγόρος, περίμενε την καθυστερημένη πτήση του για τη Νέα Υόρκη σε έναν πολυσύχναστο τερματικό σταθμό στο West Palm Beach της Φλόριντα, όταν ήρθε η ανακοίνωση ότι η εντολή είχε αρθεί και οι επιβάτες ήταν ελεύθεροι να επιβιβαστούν στις πτήσεις τους χωρίς μάσκες.

Ο τερματικός σταθμός ξέσπασε σε μια δυνατή, διαρκή επευφημία και περίπου οι μισοί ταξιδιώτες έβγαλαν τις μάσκες τους, όπως είπε.

«Το γεγονός ότι αυτή η ανακοίνωση έγινε κυριολεκτικά λίγα λεπτά πριν μπούμε στο αεροπλάνο με έκανε να νιώσω πολύ άβολα», έγραψε ο κ. Hechinger σε ανάρτησή του στα Social media. Κατά την πτήση του, περίπου το 75 τοις εκατό ήταν χωρίς μάσκα, όπως ανέφερε.

Είπε ότι ανησυχούσε για τη σύζυγό του και τον 6χρονο γιο του, οι οποίοι βρίσκονταν στον αέρα σε μια ξεχωριστή πτήση καθ’ οδόν προς το Λος Άντζελες.

«Με χτύπησε το γεγονός ότι η γυναίκα μου και ο μικρός γιος μου θα λάβουν επίσης αυτή την ανακοίνωση κατά τη διάρκεια της πτήσης και θα ήταν πιο εκτεθειμένοι από το συνηθισμένο», έγραψε. «Είμαι αναστατωμένος, νιώθω άβολα και είμαι απογοητευμένος».

Πηγή : The New York Times

Ειδήσεις σήμερα

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago