Media

Στη δικαιοσύνη προσφεύγει ο Σκουρλέτης για προσωπικούς χαρακτηρισμούς εναντίον του από δημοσιογράφο

Μια μια μακροσκελή ανάρτησή του στον λογαριασμό στο FB, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Πάνος Σκουρλέτης, ενημερώνει πως «έχει ήδη ενημερώσει τη δικηγόρο μου για να πράξει τα δέοντα» για τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς που έγιναν εναντίον του από τον δημοσιογράφο Γιώργο Λακόπουλο.

Αφορμή για την αντίδραση Σκουρλέτη στάθηκε το τελευταίο άρθρο του Γ. Λακόπουλου στο anoixtoparathyro.gr με τίτλο: «Πάνος Σκουρλέτης: αποτυχημένος, μοιραίος, τώρα και προβοκάτορας».

«Επί τέσσερα, και πλέον, χρόνια ο κ. Λακόπουλος έχει αναλάβει το έργο της προσωπικής στοχοποίησής μου. Μέχρι τώρα τον είχα αγνοήσει, διότι δεν μου αρέσει να κάνω συνομιλητές ανθρώπους των δικών του χαρακτηριστικών. Έχει, άλλωστε, τη δική του διαδρομή στο χώρο της δημοσιογραφίας και είναι γνωστό τι και ποιους υπηρέτησε. Ωστόσο, η συνεχής διαστρέβλωση γεγονότων, τα ψεύδη και οι συκοφαντίες, όταν εμμονικά επαναλαμβάνονται, με αναγκάζουν, όχι να απαντήσω στο ίδιο, αλλά πολύ σύντομα να θυμίσω και να ενημερώσω για ορισμένα ζητήματα όσους θα είχαν κάποιο ενδιαφέρον για αυτά στα οποία αναφέρεται» σημειώνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Αφού κάνει μια αναδρομή από το 2009 που εκλέχθηκε εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι την υπουργοποίησή του στο υπουργείο Εσωτερικών νιώθει την ανάγκη να διευκρινίσει ορισμένα πράγματα «τα οποία συστηματικά αναπαράγονται με σκοπό να δημιουργήσουν ψευδείς εντυπώσεις».

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«• Δεν είχα καμία ανάμιξη  στην παρουσία των τηλεοπτικών συνεργείων το βράδυ της τραγωδίας στο Μάτι, αλλά ούτε και στη συνέντευξη που ακολούθησε την επόμενη ημέρα, την οποία και αγνοούσα. Άλλοι γνώριζαν και τα οργάνωσαν αυτά.

• Ως γραμματέας  του κόμματος εκλέχτηκα από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ μετά από πρόταση του Αλέξη. Ήταν μόλις λίγους μήνες πριν τις εκλογές του 2019 και η κατάσταση του κόμματος, αλλά κυρίως το γενικότερο πολιτικό πλαίσιο, δημιουργούσαν αντικειμενικά πολύ δύσκολους όρους για την ανάταξη του κόμματος.

• Είχα διαφωνήσει με τη ταυτόχρονη διεξαγωγή των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών. Στις περιφερειακές εκλογές όλες οι  επιλογές προέκυψαν από απόφαση της ΠΓ. Εκτός της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, τα  πρόσωπα  που υποστηρίξαμε ήταν της επιλογής των ΝΕ και των τοπικών οργανώσεων του κόμματος. Από τους συνολικά 332 δήμους της χώρας, σε 255 υποστηρίξαμε δημοτικά  σχήματα, από τα οποία 55 κέρδισαν τη δεύτερη Κυριακή. Βεβαίως, είχα ζητήσει αναλυτική αποτίμηση των αποτελεσμάτων. 

• Ζήτησα να γίνει συνέδριο αμέσως μετά τις εκλογές του 2019. Έχω εξηγήσει τους λόγους αναλυτικά στη ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

• Τα δύο τρίτα των νέων εγγραφών στο κόμμα μετά το 2019 έγιναν στο διάστημα που ήμουν γραμματέας.

• Επίσης, στο διάστημα που ήμουν γραμματέας με υπεύθυνο οικονομικών τον Μίμη Δαρειώτη εξοφλήθηκαν όλα τα δάνεια του κόμματος. Όσοι με γνωρίζουν στην Αριστερά και είμαι πλέον αρκετά χρόνια σ’ αυτή, ξέρουν καλά πως ποτέ δεν διαπραγματεύτηκα ή διεκδίκησα καμία απολύτως θέση, κυβερνητική ή κομματική. Ό,τι μου ανατέθηκε έγινε ύστερα από συλλογικές προτάσεις και διαδικασίες ή στο πλαίσιο της κυβέρνησης από τον Αλέξη Τσίπρα. Τους ευχαριστώ όλους».

► Αφορμή για την αντίδραση Σκουρλέτη στάθηκε το τελευταίο άρθρο του Γ. Λακόπουλου στο anoixtoparathyro.gr με τίτλο: «Πάνος Σκουρλέτης: αποτυχημένος, μοιραίος, τώρα και προβοκάτορας».

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago