Πολιτική

ΚΙΝΑΛ: «ψήνεται» υποψηφιότητα του Νίκου Παπανδρέου στη Β’ Πειραιά

Με τις εκλογές να πλησιάζουν και το Κίνημα Αλλαγής να διεκδικεί στην κάλπη της απλής αναλογικής περισσότερες από 40 βουλευτικές έδρες, το ενδιαφέρον για μία θέση στις λίστες του γίνεται όλο και πιο έντονο.

Τελευταίες πληροφορίες από τις διεργασίες στη  Χαριλάου Τρικούπη αναφέρουν ότι ο Νίκος Παπανδρέου προσανατολίζεται, εάν δεν έχει κλείσει ήδη θέση, στην περιφέρεια της Β’ Πειραιά, άλλοτε κάστρο του ΠΑΣΟΚ και από τις περιοχές που το ΚΙΝΑΛ δείχνει μία ιδιαίτερη δυναμική στις δημοσκοπήσεις του τελευταίου τετραμήνου.

Ο Νίκος Παπανδρέου δεν έχει εγκαταλείψει τις πολιτικές του φιλοδοξίες, τουναντίον οι σχέσεις της οικογένειας με τη νέα ηγεσία του ΚΙΝΑΛ εξελίσσονται θετικά, με αποτέλεσμα να καταστρώνονται σχέδια για τις επόμενες μεγάλες πολιτικές μάχες.

Ο αδελφός του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, ήταν πρώτος επιλαχών στις ευρωεκλογές του 2019 κι αυτό σημαίνει ότι με την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην ελληνική βουλή στις επόμενες εθνικές εκλογές, μπορεί να κερδίσει «άκοπα» το υπόλοιπο της θητείας έως τις ευρωκάλπες του 2024. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να λειτουργήσει ανασταλτικά την τελευταία στιγμή για μία υποψηφιότητα στις βουλευτικές εκλογές, αλλά πολλά θα εξαρτηθούν από τον χρόνο που θα στηθούν οι εγχώριες κάλπες. Όσο πιο νωρίς και άρα περισσότερο χρόνο στην ευρωβουλή, τόσο αποδυναμώνεται η συμμετοχή στην εθνική εκλογική αναμέτρηση, αφού θα έχει το περιθώριο να αναπτύξει μία στρατηγική επανεκλογής στο Στρασβούργο.

Σημειωτέον ότι εάν από τη στιγμή που ο κ. Ανδρουλάκης εκλεγεί βουλευτής και παραιτηθεί από την ευρωβουλή και ο κ. Παπανδρέου επίσης προτιμήσει την εσωτερική πολιτική σκηνή τα πράγματα έχουν επιπλέον ενδιαφέρον στη λίστα του ΚΙΝΑΛ. Δεύτερος επιλαχών είναι ο Γιώργος Καμίνης, ο οποίος επίσης διεκδικεί με αξιώσεις την εκλογή του στη Χίου και έτσι δεν αποκλείεται τη θέση του κ. Ανδρουλάκη να πάρει ο τρίτος επιλαχών και συνολικά πέμπτος σε σταυρούς Σάκη Αρναούτογλου, μετεωρολόγος και αδελφός του τηλεπαρουσιαστή Γρηγόρη Αρναούτογλου!   

Πάντως η προσοχή του Νίκου Παπανδρέου στρέφεται έτσι κι αλλιώς και στην ελληνική Βουλή, με πρώτη επιλογή τη Β’ Πειραιά, όπου το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ ήταν εξαιρετικά αδύναμο στην αναμέτρηση του 2019. Μάλιστα το Κίνημα κατετάγη τέταρτο, πίσω και από το ΚΚΕ, ενώ οι δύο πιο επιφανείς υποψήφιοι, ο Δημήτρης Διαμαντίδης και ο Σταμάτης Μαλέλης κάθε άλλο παρά αισθητή έκαναν την παρουσία τους.

Ειδήσεις σήμερα

Κώστας Μακρής

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago