Υγεία

Ανένδοτος ο Πλεύρης για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς – Ανοιχτό το ενδεχόμενο διαγραφής προστίμου για τους άνω των 60 ετών

Παραμένουν σε αναστολή οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί, ανέφερε ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 , παρά το γεγονός ότι τα μέτρα περιορισμού για την πανδημία χαλαρώνουν.

Για τη χαλάρωση των μέτρων που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη ο Θανάσης Πλεύρης διευκρίνισε ότι από την «1η Μαΐου αναστέλλεται η επίδειξη του πιστοποιητικού, κάτι που σημαίνει ότι, οι ανεμβολιάστοι θα είναι χωρίς τεστ, σε εστίαση και γήπεδα». «Γυρίζει στο 100% η πληρότητα» συμπλήρωσε σχετικά.

Επεσήμανε ότι, «παραμένει η μάσκα σε κλειστούς χώρους και σχολεία, μέχρι 31 Μαΐου. Από 1η Ιουνίου θα υπάρξει άρση της υποχρέωσης, αλλά κατ’ελάχιστον στους χώρους όπως ΜΜΜ, νοσοκομεία».

«Αν ήταν προεκλογικό το μέτρο, θα το αναγγέλλαμε Μάρτιο – Απρίλιο του 2023», απάντησε σε σχετικό σχόλιο.

Ο Υπουργός Υγείας πρόσθεσε ότι, «η πανδημία είναι εδώ και κάνει φαινόμενα και κύκλους. Τα στοιχεία δείχνουν πτώση που συνδέεται και με τον καιρό και με τον εμβολιασμό. Όλες οι ευρωπαϊκές χώρες ακολουθούν το ίδιο μοντέλο με μας, χαλάρωση το καλοκαίρι και επιφυλακή, για αυτό τα μέτρα αναστέλλονται, δεν καταργούνται».

Και συμπλήρωσε ότι, «το συνολικό πλάνο της αποκλιμάκωσης, βρίσκει σύμφωνη την Επιτροπή», απαντώντας σε ερώτημα για τη γνώμη της Επιτροπής πάνω στα μέτρα.

Για το ζήτημα της αναστολής των ανεμβολίαστων υγειονομικών, υπενθύμισε ότι ο σχετικός νόμος προβλέπει ότι θα υπάρχει αναστολή μέχρι τις 31/12 και πως «όποιος υπηρετεί το Σύστημα Υγείας πρέπει να σέβεται την επιστήμη του», ενώ επέμεινε πως «στο ΕΣΥ πρέπει να είσαι εμβολιασμένος, αν δεν αλλάξουν οι συνθήκες τις πανδημίας, δεν μπορούν να επιστρέψουν οι ανεμβολιάστοι», σημειώνοντας: «Δεν θέλω να δώσω ελπίδες ότι θα αλλάξει κάτι».

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει πιθανότητα διαγραφής των προστίμων στους ανεμβολίαστους άνω των 60, δεδομένης της άρσης του μέτρου, έστω και με εισοδηματικά κριτήρια, είπε πως «υπάρχει σκέψη σε περίπτωση που εμβολιαστούν όσοι τους έχει ήδη επιβληθεί το πρόστιμο, να διαγραφεί», διευκρινίζοντας ότι, είναι κάτι που βρίσκεται ακόμα υπό συζήτηση.

Ερωτηθείς τέλος, για το αν θα ανοίξει η 4η δόση για όλο τον πληθυσμό, απάντησε πως αναμένονται κεντρικές αποφάσεις από τον ΕΜΑ και τον ECDC μέσα στον Απρίλιο.

Δείτε εδώ την συνέντευξη του Θάνου Πλευρη, στον Γιωργο Παπαδάκη και το «Καλημέρα Ελλάδα»

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago