Categories: Αθλητικά

Η Αθήνα «υποδέχεται» τους Παγκόσμιους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού

Με μία Τελετή Έναρξης που θα θυμίζει Ολυμπιακούς Αγώνες θα πραγματοποιηθεί στις 6 Οκτωβρίου, στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο (18.00), η εκκίνηση των «3ων Παγκοσμίων Αγώνων Εργασιακού Αθλητισμού», οι οποίοι θα ολοκληρωθούν στις 10 Οκτωβρίου.

Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, ο αθλητισμός θα «ανταμώσει» με την τεχνολογία, τη μουσική και την ελληνική κουλτούρα και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό. Στη διοργάνωση θα πάρουν μέρος κορυφαίοι πρωταθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό αλλά και αθλούμενοι – εργαζόμενοι σε μεγάλες διεθνείς εταιρείες. Θα πάρουν μέρος περισσότεροι από 3.500 αθλητές και αθλούμενοι από 37 χώρες. Στόχος όλως είναι η ανάδειξη των θετικών αποτελεσμάτων της δια βίου άθλησης.

Το Καλλιμάρμαρο Στάδιο θ’ ανοίξει τις θύρες του στις 6 Οκτωβρίου, από τις 18.00, για το κοινό, το οποίο θα έχει ελεύθερη πρόσβαση ακολουθώντας τους υγειονομικούς κανόνες (μάσκες και αποστάσεις), προκειμένου ν’ απολαύσει το υπερθέαμα που θα «ντύσει» την τρίτη μεγαλύτερη διοργάνωσης ομαδικών αθλημάτων που φιλοξένησε η Ελλάδα.

Το πρόγραμμα της Τελετής Έναρξης θα αρχίσει στις 19.30 με μία εορταστική ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσει η καθιερωμένη παρέλαση των συμμετασχόντων. Θα ακολουθήσουν οι ομιλίες του προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής Σπύρου Καραβούλη, του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και του προέδρου των Παγκοσμίων Αγώνων Εργασιακού Αθλητισμού Ντιντιέ Μπεσέιγ. Μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών θ’ αρχίσει το καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

«Με χαρά σας προσκαλούμε στην Τελετή Έναρξης των Παγκοσμίων Αγώνων Εργασιακού Αθλητισμού της Αθήνας. Εκατοντάδες αθλητές από 38 χώρες θα τιμήσουν με την παρουσία τους τη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού. Η είσοδος στο Παναθηναϊκό Στάδιο θα είναι ελεύθερη για το κοινό και περιμένουμε τους φίλους του αθλητισμού να έρθουν για να παρακολουθήσουν ένα ωραίο καλλιτεχνικό πρόγραμμα», δήλωσε η καλλιτεχνική διευθύντρια Νιόβη Καραβούλη.

Οι ήχοι από την εμβληματική μουσική του Βαγγέλη Παπαθανασίου από τους «Δρόμους της Φωτιάς» θα «ανοίξουν» το καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, ο αθλητισμός θα «συναντήσει» τη μουσική σε ένα σόου με φώτα. Αμέσως μετά η πρωταθλήτρια του τραμπολίνο Λίλα Κασάπογλου θα πραγματοποιήσει ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα.

Στη συνέχεια, κορυφαίες αθλήτριες της Ελληνικής Ομοσπονδίας Cheerleading, από τους συλλόγους Αμαζόνες και Γύμναθλος, θα παρουσιάσουν στο κοινό χορογραφία ειδικά διαμορφωμένη για την Τελετή. Θα ακολουθήσουν σόου ακροβατικής γυμναστικής από αθλητές και αθλήτριες του Φοίνικα Αθηνών και του γυμναστηρίου cosmogym, εναέριος χορός πλαισιωμένος με ατμοσφαιρική μουσική ενώ η βραδιά θα ολοκληρωθεί με το «Welcome to Greece» όπου, με την καλλιτεχνική επιμέλεια του Πέτρου Κούρτη, Leader Drummer της Τελετής Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004», θα παρουσιαστεί ένα μοναδικό πρόγραμμα με κρουστά, μουσική, χορό, το οποίο θα ολοκληρωθεί με συρτάκι, κάτι που αναμένεται να ξεσηκώσει τους εκατοντάδες ξένους που θα βρεθούν στη χώρα μας για τη διοργάνωση. Μαζί τους στη σκηνή θα βρεθεί και η σοπράνο Ελένη Σταμίδου.

Οι «3οι Παγκόσμιοι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού» αναμένεται να συμβάλουν στην τόνωση της τουριστικής αγοράς και της ελληνικής οικονομίας. Οι αγωνιζόμενοι θα πάρουν μέρος σε 28 αγωνίσματα, τα οποία θα διεξαχθούν σε στάδια που έχουν φιλοξενήσει μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις, όπως Ολυμπιακούς Αγώνες κλπ.

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago