Κόσμος

Βομβαρδισμός σιδηροδρομικού σταθμού στο Κραματόρσκ με τουλάχιστον 30 νεκρούς, την ώρα που «αδειάζει» το Ντονμπάς (ΒΙΝΤΕΟ)

Πάνω από 30 είναι οι νεκροί από τον βομβαρδισμό στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Κραματόρσκ στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται την κρατική εταιρεία σιδηροδρόμων της χώρας. Το πρακτορείο κάνει επίσης λόγο για περισσότερους από 100 τραυματίες.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι δύο ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν τον σιδηροδρομικό σταθμό στο Κραματόρσκ.  «Δύο πύραυλοι έπληξαν τον σιδηροδρομικό σταθμό του Κραματόρσκ. Υπάρχουν θύματα», ανέφεραν οι Ουκρανικοί Σιδηρόδρομοι σε ανακοίνωση, χωρίς να δίδονται άλλες λεπτομέρειες.

Ο συγκεκριμένος σταθμός χρησιμοποιείται για την απομάκρυνση αμάχων από περιοχές που βομβαρδίζονται από τις ρωσικές δυνάμεις.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση, είναι πως για τον συγκεκριμένο βομβαρδισμό οι δύο πλευρές αλληλοκατηγορούνται, με τους αποσχιστές του Ντονμπας, να κατηγορουν το Κίεβο για το πλήγμα και το Κίεβο να επιρρίπτει την ευθύνη στην Ρωσική πλευρά.

(Το βίντεο του συνδέσμου, περιέχει σκληρές εικόνες)

Το Reuters επικαλούμενο τον κυβερνήτη του Ντονέτσκ της Ουκρανίας, Πάβλο Κιριλένκο, ανέφερε ότι χιλιάδες άμαχοι βρίσκονταν στο σταθμό προσπαθώντας να μετακινηθούν σε ασφαλέστερες περιοχές της Ουκρανίας.

Επίσης, αναφορές που επικαλούνται την αστυνομία και τα σωστικά συνεργεία, αναφέρουν ότι υπάρχουν φόβοι ότι δεκάδες σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν από την επίθεση.

Χθες , όπως μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, ακινητοποιήθηκαν τρία τρένα που μετέφεραν αμάχους, ύστερα από αεροπορική επίθεση εναντίον της σιδηροδρομικής γραμμή.

Στη Σεβεροντονιέτσκ, την ανατολικότερη πόλη στα χέρια των ουκρανικών δυνάμεων, που σφυροκοπείται από τα ρωσικά στρατεύματα, δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου είδαν χθες, Πέμπτη, άμαχους να φεύγουν με αυτοκίνητα, εν μέσω νέων βομβαρδισμών.

Πληθαίνουν και εκτοπισμένοι που καταφθάνουν στη Ντνίπρο, ανέφερε χθες ο δήμαρχος της βιομηχανικής πόλης ενός εκατομμυρίου κατοίκων πάνω στον Δνείπερο, τον ποταμό που αποτελεί φυσικό σύνορο με το ανατολικό τμήμα της χώρας.

Την ώρα που οι ρωσικές δυνάμεις, έχουν αποχωρήσει σχεδόν εξ ολοκλήρου από τον ουκρανικό βορρά, η εντατικοποίηση χτυπημάτων στα ανατολικά και τα νότια, δίνει το στίγμα των προθέσεων των ρωσικών δυνάμεων.

Φαίνεται ότι επίκειται μεγάλης κλίμακας επίθεση ώστε οι ρωσικές δυνάμεις να αποκτήσουν τον πλήρη έλεγχο της περιφέρειας του Ντονμπάς, την ώρα που οι εκτιμήσεις αναφέρουν πως είναι θέμα ημερών να πέσει η Μαριούπολη.

Διαβάστε επίσης:

Ερχεται αναζωπύρωση των πολεμικών συγκρούσεων στην Ουκρανία;

Ζελένσκι: Διαβεβαίωση για έλεγχο περιοχών – «κλειδιών» – Οι Ρώσοι δημιούργησαν ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω απο το Ντονμπάς

Τις «πληγές» του μετράει το Κίεβο μετά την οπισθοχώρηση των Ρώσων Σημαντικές απώλειες παραδέχεται ο Πεσκόφ

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago