Κοινωνία

Ρούλα Πισπιρίγκου: Δεύτερο 24ωρο στη ΓΑΔΑ – «Αποκλείονται τα παθολογικά αίτια και για τους θανάτους των άλλων δυο κοριτσιών»

Κρατώντας την ίδια στάση με το στόμα της ερμητικά κλειστό στο ερώτημα για το αν έδωσε τη θανατηφόρο ουσία κεταμίνη στην 9χρονη κόρη της Τζωρτζίνα, η Ρούλα Πισπιρίγκου πέρασε το δεύτερο 24ωρο στη ΓΑΔΑ. Οι αστυνομικοί τη χαρακτηρίζουν ψυχρή, αλλά συνεργάσιμη και όπως λένε επιμένει για την αθωότητά της και ότι το μόνο θέμα που την απασχολεί είναι το τι θα γίνει με την ίδια θέτοντας συνεχώς το ίδιο ερώτημα: «τι θα γίνει τώρα με εμένα;» Μιλάει στο τηλέφωνο μόνο με τη μητέρα και την αδερφή της, οι οποίες την επισκέφτηκαν χθες στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ και της πήγαν προσωπικά είδη, τηλεκάρτες και χρήματα.

Παραιτούνται ο ένας μετά τον άλλον οι δικηγόροι

Η Ρούλα Πισπιρίγκου θα απολογηθεί την προσεχή Δευτέρα στις 12:00 στην 18η ανακρίτρια με την κατηγορία ανθρωποκτονία από πρόθεση, ύστερα από την προθεσμία που πήρε. Έως τότε, η 33χρονη από την Πάτρα θα πρέπει να βρεί συνήγορο υπεράσπισης, αφού ο Απόστολος Λύτρας αρνήθηκε να την αναλάβει και ο ίδιο έκανε και ο Νίκος Ιωάννου, τον οποίο εξουσιοδότησε η οικογένειά της αλλά ύστερα από συνάντηση τριών ωρών με την κατηγορούμενη στη ΓΑΔΑ, αποφάσισε να παραιτηθεί από την υπεράσπισή της. Έχουν ήδη προηγηθεί οι παραιτήσεις δύο δικηγόρων από την Πάτρα των Δημήτρη Καράμπελα και Γιάννη Κόττα το προηγούμενο διάστημα.

«Αποκλείονται παθολογικά αίτια»

Η ίδια ωστόσο ελέγχεται για τους θανάτους των άλλων δυο παιδιών της, της 3,5 ετών Μαλένας και της 6μηνης Ίριδας. Μιλώντας μάλιστα σήμερα στο ΣΚΑΙ ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Γρηγόρης Λέων είπε πως έχει αποκλειστεί ο θάνατος από φυσικά αίτια και για τα δύο αυτά κοριτσάκια.

«Υπάρχουν όλα τα στοιχεία και έχουν αποκλειστεί όλες οι άλλες πιθανές αιτίες», «έχουν αποκλειστεί όλα τα παθολογικά και όλα τα γενετικά αίτια», «θα δείτε πάρα πολύ σύντομα», είπε ο Γρηγόρης Λέων, σημειώνοντας πως η συνάδελφός του που έχει αναλάβει την υπόθεση έχει κάνει εξαιρετική δουλειά, δίνει ξεκάθαρες αιτίες θανάτου με όλα τα στοιχεία.

«Η αιτία θανάτου -θα δείτε πάρα πολύ σύντομα, δεν θέλω να προκαταλάβω ούτε την επιτροπή, ούτε τη συνάδελφο της δεύτερης νεκροτομής- είναι σίγουρη, είναι πολύ καλά δεμένη, ειδικά για τη δεύτερη περίπτωση, την Ίριδα. Η ίδια η συνάδελφος έχει κάνει μια εξαίρετη δουλειά παρότι είχε τεχνικές δυσκολίες από πλευράς παθολογοανατομίας, είμαι βέβαιος ότι θα δώσει μια ξεκάθαρη αιτία θανάτου», είπε ο Γρηγόρης Λέων μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ανέφερε, ακόμη, ότι δεν βρέθηκε κεταμίνη στις εξετάσεις του πρώτου παιδιού και πως η εξέταση έγινε από το ίδιο εργαστήριο, με την ίδια μεθοδολογία και από τους ίδιους επιστήμονες που βρήκαν την εν λόγω ουσία στην εξέταση της Τζωρτζίνας.

Σε δηλώσεις του εν το μεταξύ ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης είπε πως θεωρεί πιθανότερο ο θάνατος των άλλων δύο παιδιών, της Μαλένας και τις Ίριδας, να προήλθε από δηλητηρίαση, χωρίς ωστόσο να να αποκλείει και τον ασφυκτικό μηχανισμό.
Αναμένονται τα αποτελέσματα της επιτροπής Καρακούκη, που επανεξετάζει τα ευρήματα από τη νεκροψία-νεκροτομή της Μαλένας και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να δοθούν στις αστυνομικές Αρχές, οπότε θα προχωρήσει αναλόγως και η έρευνα. Δεν αποκλείεται μάλιστα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο κύκλος των κατηγορουμένων να επεκταθεί και για τις αδερφές της Τζωρτζίνας, αλλά και να αναζητηθούν ευθύνες και για τους χειρισμούς αρμοδίων κρατικών λειτουργών ειδικά στην περίπτωση της Ίριδας.

Διαβάστε επίσης:

Δηλητηριώδεις ποσότητες κεταμίνης στο σώμα της κοινωνίας

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Άντε πάλι να λένε τα δηλητηρίασες»

Τα διλήμματα της Δύσης και τα στοιχήματα για τις επόμενες κινήσεις Πούτιν

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago