Κοινωνία

Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: Ένταση και ολιγόλεπτη διακοπή – Παρών ο κατηγορούμενος

Με ένταση που προκάλεσε μάλιστα και ολιγόλεπτη διακοπή ξεκίνησε η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο με παρόντα τον ηθοποιό Πέτρο Φιλιππίδη και κατηγορούμενο για βαρύτατες πράξεις σεξουαλικής βίας κατά συναδέλφων του. Η δίκη είχε διακοπεί στις 18 Μαρτίου μετά από αίτημα της πλευράς του ηθοποιού που επικαλέστηκε πρόβλημα υγείας. Ο ηθοποιός μπήκε από την πόρτα του κυλικείου, στο δικαστικό μέγαρο αποφεύγοντας τα πολλά φλας, αλλά όπως φαίνεται από την φωτογραφία του ΑΝΤ1 ΤV είναι εμφανώς αδυνατισμένος και με χειροπέδες στα χέρια, ενώ εντός της αίθουσας βρίσκονται ο γιος και η σύζυγος του.

Ένταση και ολιγόλεπτη διακοπή

Οι τόνοι ανέβηκαν νωρίτερα , όταν η συνήγορος υπεράσπισης του ηθοποιού Κική Πακιρτζίδου έλαβε το λόγο για να δηλώσει ότι ο εντολέας της δεν συναινεί στο αίτημα δύο από τις καταγγέλλουσες να καταθέσουν κεκλεισμένων των θυρών

«Εκτίθεστε κύριες μου ποικιλοτρόπως και δε μπορείτε να έρχεστε να ρίχνετε εκ των υστέρων δάκρυα στο ποινικό ακροατήριο» είπε η συνήγορος και ακολούθησε η αντίδραση των συνηγόρων πολιτικής αγωγής.

«Δεν σέβεστε τα θύματα! Ντροπή» απάντησε ο Αλεξανδρος Μίντζιας δικηγόρος των δυο θυμάτων και ακολούθησαν διαξιφισμοί που οδήγησαν το δικαστήριο σε διακοπή.

Νωρίτερα, ο Μιχάλης Δημητρακοπουλος συνήγορος υπεράσπισης του ηθοποιού είχε αναφέρει: «Ο κανόνας σε μια ποινική δίκη είναι η δημοσιότητα. Όλη η δικογραφία ήταν καθημερινά στα πρωινάδικα, στις μεσημεριανές εκπομπές. Τα πάντα είχαν διακινηθεί σε φωτοτυπία. Ένας δεν είχε βγάλει το υπόμνημα του κατηγορουμένου, να υπάρχει η θέση του. Κάποιες έδωσαν συνεντεύξεις και το δημοσιοποίησαν από μόνες τους. Τότε δεν είχαν ψυχικό βάρος και άγχος; Υπάρχουν δημοσιεύματα που στο σύνολο τους κακοποιούν τον κατηγορούμενο. Θα ακουστεί και η φωνή του Πέτρου Φιλιππιδη. Οι τρεις καταγγέλλουσες είναι όλη η δικογραφία. Δεν υπάρχει αυτόπτης μάρτυρας. Αν γίνει κεκλεισμένων των θυρών, θα υπάρχει μια άλλη δίκη, κακοποιητική της πραγματικότητας».

Πρόθεση του ηθοποιού είναι να υποβάλει ερωτήσεις στις συναδέλφους του που τον καταγγέλλουν, σύμφωνα με τον συνήγορο του και να δηλώσει την θέση του έναντι όσων του καταλογίζονται στην δικογραφία. Κατά την ακροαματική διαδικασία σήμερα αναμένεται να βρεθούν στο βήμα του μάρτυρα οι γυναίκες που καταγγέλλουν τον συνάδελφο τους. Ωστόσο είναι προς το παρόν ζητούμενο αν οι καταθέσεις τους θα δοθούν παρουσία κοινού στην αίθουσα ή αν μιλήσουν στους δικαστές για όσα ισχυρίζονται ότι υπέστησαν, χωρίς δημοσιότητα.

Η πλευρά των θυμάτων, επικαλούμενη προστασία του ιδιωτικού και οικογενειακού βίου, αλλά και ψυχική ταλαιπωρία των τριών γυναικών, όπως ορίζεται στην σχετική διάταξη της Ποινικής Δικονομίας, ζητά να καταθέσουν με κλειστές τις πόρτες του ΜΟΔ, το δικαστήριο αφού ακούσει την εισαγγελική πρόταση για τα θέμα, θα σταθμίσει τα δεδομένα και θα εκδώσει αιτιολογημένη απόφαση για την αποδοχή ή απόρριψη του αιτήματος.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που θα αναγνωστεί στο δικαστήριο, ο προσωρινά κρατούμενος από τον περασμένο Ιούλιο ηθοποιός, φέρεται να βίασε μία συνάδελφο του το 2008, πράξη που έγινε δύο φορές, καθώς και να αποπειράθηκε να βιάσει άλλες δύο ηθοποιούς, το 2010 και το 2014. Οι δύο πράξεις, όπως αναφέρεται στη δικογραφία, τελέστηκαν μέσα στο καμαρίνι του, όπου βρέθηκαν οι συνάδελφοι του για επαγγελματικούς λόγους, ενώ στην τρίτη περίπτωση επιχείρησε να βιάσει την ηθοποιό μέσα στο αυτοκίνητο του, επίσης μετά από επαγγελματικό ραντεβού που είχε με την άνεργη τότε, παθούσα.

Ο κατηγορούμενος αρνείται τις κατηγορίες, ισχυριζόμενος πως οι καταγγέλλουσες έχουν στόχο την προσωπική τους προβολή δια της συκοφάντησης του ίδιου.

Πλην των τριών γυναικών, στο δικαστήριο αναμένεται να καταθέσουν και άλλοι συνάδελφοι τους μεταξύ των οποίων η Κάτια Δανδουλάκη και ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας.

Διαβάστε ακόμη

Όσκαρ 2022: Οι νικητές οι χαμένοι τα μηνύματα για την Ουκρανία και το χαστούκι που σημάδεψε τη μεγάλη τελετή

Τι κρύβει η «αμυντική συνεργασία Ελλάδας – Ουκρανίας» για την οποία συζήτησε ο Ζελένσκι με το Μητσοτάκη;

COVID 19: Κι όμως, τελικά γίναμε Ιταλία!

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago