Κοινωνία

Δίκη Φιλιππίδη: Στο δικαστήριο Παπαχαραλάμπους, Δροσάκη, Αναστασοπούλου – Απών ο Φιλιππίδης

Μετά από οκτώ μήνες, ξεκινά η δίκη του ηθοποιού Πέτρου Φιλιππίδη ο οποίος παραπέμπεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας με βαρύτατες κατηγορίες του βιασμού κατ’ εξακολούθηση και της απόπειρας βιασμού.

Νωρίτερα έξω στο δικαστήριο έφτασαν οι μάρτυρες κατηγορίας Άννα Μαρία ΠαπαχαραλάμπουςΛένα Δροσάκη, μαζί με τον σύζυγό της Αλέξανδρο ΜπουρδούμηΖέτα ΔούκαΠηνελόπη ΑναστασοπούλουΕβελίνα Παπούλια καθώς και ο πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας.

Οι μάρτυρες έφτασαν με ξεχωριστά αυτοκίνητα και παρέμειναν σε απόσταση από την είσοδο μέχρι να συγκεντρωθούν όλοι για να κατευθυνθούν μαζί στην είσοδο όπου τους περίμεναν οι κάμερες των τηλεοπτικών συνεργείων.

Σημειώνεται ότι οι μάρτυρες κατηγορητηρίου είναι δέκα πέντε. Όμως ο αριθμός τους αναμένεται να αυξηθεί, καθώς τόσο η πλευρά των καταγγελλουσών προτίθεται να προτείνει επιπλέον μάρτυρες, ανάμεσα στους οποίους θα είναι πασίγνωστες ηθοποιοί, όπως η Κάτια Δανδουλάκη, η Εβελίνα Παπούλια και η Λένα Δροσάκη, αλλά και η πλευρά του Πέτρου Φιλιππίδη προτίθεται να προτείνει μάρτυρες υπεράσπισης.

Απών ο Φιλιππίδης, επικαλείται ασθένεια

Μέχρι στιγμής ο ηθοποιός δεν έχει εμφανιστεί στο δικαστήριο. Ο δικηγόρος του Μιχάλης Δημητρακόπουλος, κατά την έναρξη της δίκης δήλωσε πως ο Πέτρος Φιλιππίδης δεν θα παραστεί, καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας και γι’ αυτό το λόγο θα ζητήσει ολιγοήμερη διακοπή στην ακροαματική διαδικασία, η οποία ούτως ή άλλως αναμένεται να κρατήσει αρκετές εβδομάδες. Ο δικηγόρος του ηθοποιού, είπε χθες πως ο ηθοποιός «δεν είναι σε θέση σωματικά να παραστεί στο δικαστήριο». «Από τη στιγμή που δεν θα είναι ο Φιλιππίδης, δεν θα ξεκινήσει η δίκη, θα ζητήσω όχι αναβολή, αλλά διακοπή και αν μετά δεν μπορεί πάλι να έρθει, θα τον παρακαλέσω έστω και με καροτσάκι να έρθει». Ο κ. Δημητρακόπουλος είπε πως δεν μπορεί να ξεκινήσει η δίκη και να απουσιάζει από αυτήν το βασικό πρόσωπο της, που είναι ο κατηγορούμενος, λέγοντας πως εάν γίνει δεκτό το αίτημα για διακοπή, θα ζητήσει από τον Πέτρο Φιλιππίδη, στην επόμενη δικάσιμο που θα οριστεί, να παραστεί στο δικαστήριο, ακόμη και εάν μετακινηθεί με αναπηρικό αμαξίδιο.

Βαρύ κατηγορητήριο

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος του, ο ηθοποιός φέρεται να βίασε μία συνάδελφο του το 2008, πράξη που έγινε δύο φορές, καθώς και να αποπειράθηκε να βιάσει άλλες δύο ηθοποιούς, το 2010 και το 2014.

Σε δύο από τις περιπτώσεις οι πράξεις τελέστηκαν μέσα στο καμαρίνι του , όπου για επαγγελματικούς λόγους βρέθηκαν εκεί οι συνάδελφοι του, ενώ στην τρίτη περίπτωση επιχείρησε να βιάσει την ηθοποιό μέσα στο αυτοκίνητο του, μετά από επαγγελματικό ραντεβού που είχε με την άνεργη τότε, παθούσα .

Ο ίδιος ο κατηγορούμενος αρνείται τις κατηγορίες, ισχυριζόμενος πως οι καταγγέλλουσες έχουν στόχο την προσωπική τους προβολή δια της συκοφάντησης του ίδιου αναφέρει το ΑΠΕ.

Ωστόσο η εκδοχή που επικαλείται δεν γίνεται δεκτή από τους δικαστές οι οποίοι στο παραπεμπτικό βούλευμα αποφαίνονται ότι δεν «υφίσταται κίνητρο συκοφάντησης του κατηγορούμενου προκειμένου (τα θύματα) να αποκτήσουν δημοσιότητα, καθώς έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα από τα καταγγελλόμενα και εάν πράγματι ο στόχος των παθουσών ήταν να αποκτήσουν δημοσιότητα, θα είχαν καταγγείλει τις εν λόγω αξιόποινες πράξεις σε προγενέστερο χρονικό διάστημα, όταν βρίσκονταν στο ξεκίνημα της επαγγελματικής τους πορείας».

Διαβάστε επίσης:

Φτάσανε στις 432.061 οι εκκρεμείς συντάξεις, ενώ ο Κ. Χατζηδάκης πανηγυρίζει για το σύστημα με τους ιδιώτες

Το πολιτικό κόστος της ακρίβειας κάθε μέρα αυξάνεται και δεν θα είναι… παροδικό

O Πούτιν βομβαρδίζει αδιάκοπα και ανασυντάσσεται παρά τη διπλωματική «φλυαρία» – Οι ΗΠΑ βάζουν την Κίνα στο κάδρο

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago