Categories: Κοινωνία

Το φαινόμενο των αρνητών του εμβολίου οδηγεί ασθενείς σε θάνατο

Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει το φαινόμενο των αρνητών του κορονοϊού και του εμβολίου που έχει οδηγήσει ασθενείς στο θάνατο ή σε βαριές επιπλοκές, ενώ ταυτόχρονα δυσχεραίνει τη λειτουργία των νοσοκομείων. Ειδικά στη Θεσσαλονίκη που οι υγειονομικές υποδομές έχουν χτυπήσει κόκκινο, τέτοιες περιπτώσεις αρνητών προβληματίζουν σοβαρά γιατρούς και υγειονομικό προσωπικό.

Στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης βρίσκεται, όπως έγινε γνωστό, πρόσφατη περίπτωση 51χρονης ασθενούς, η οποία χρειαζόταν διασωλήνωση αλλά δεχόταν «συμβουλές» από επόπτη Δημόσιας Υγείας – αρνητή, πώς να το αποφύγει! Η γυναίκα κατέληξε λίγο αργότερα…

Οταν η περίπτωση έγινε γνωστή, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος παρήγγειλε τη διενέργεια επείγουσας έρευνας για την απόδοση ποινικών ευθυνών.

Ο εν λόγω επόπτης Υγείας βρίσκεται σε αναστολή, επειδή είναι αρνητής εμβολίων και κατηγορεί γιατρούς ότι παίρνουν χρήματα για να κάνουν το εμβόλιο του κορονοϊού.

Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία ζητείται να διερευνηθούν:

● Τα σχόλια του αρνητή – επόπτη για τη στάση των γιατρών και αν έχει τελεστεί το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

● Η τέλεση οποιουδήποτε αδικήματος συνδέεται με τον θάνατο της 51χρονης και ειδικά με τη συνομιλία που είχε με τον επόπτη μέσω κοινωνικών δικτύων, στην οποία φέρεται να την προτρέπει να εγκαταλείψει το νοσοκομείο, να μη δεχτεί να διασωληνωθεί και να καλέσει την αστυνομία, ενώ η γυναίκα τού έλεγε ότι ήδη της χορηγείται οξυγόνο.

Ας σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος επόπτης βαρύνεται και με άλλες πειθαρχικές καταγγελίες.

Εκκληση Καπραβέλου
Την ίδια στιγμή ο διευθυντής της Β΄ ΜΕΘ στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, τονίζει ότι παρόμοια περιστατικά με πρωταγωνιστές αρνητές του κορονοϊού δεν είναι σπάνια και δημιουργούν πρόβλημα στο να σωθεί μία ζωή…

«Θεωρούν ότι κάνουμε κακή ιατρική και ότι δεν κάνουμε το σωστό. Εδώ υπάρχει μια θεραπεία που έχει εφαρμοστεί σε όλο τον κόσμο, το να του δώσεις οξυγόνο του σώζεις τη ζωή. Αλλον τον ψάχνουμε στα παγκάκια και φεύγει γιατί του λένε ότι το οξυγόνο του κάνει κακό, άλλοι δεν θέλουν να διασωληνωθούν», περιγράφει.

Στην πραγματικότητα, όπως εξηγεί, το χαρακτηριστικό του 4ου κύματος της πανδημίας είναι η αμφισβήτηση των ενεργειών των γιατρών.

Δεν παραλείπει να καταγγείλει ότι πίσω από αυτά τα περιστατικά υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί που δεν τους ξέρουμε, με τους οποίους συνομιλούν οι ασθενείς κατά την νοσηλεία τους, όπως στην περίπτωση της 51χρονης, και τους προτρέπουν να αρνηθούν τη διασωλήνωση.

«Φτάσαμε στο σημείο να τσακωθούμε για να μπει στη ΜΕΘ και χάσαμε πολύτιμο χρόνο που της κόστισε τη ζωή», ανέφερε.

Χαρακτηριστικά είναι και όσα είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα για την πίεση και τις αυξημένες οι ανάγκες στο Σύστημα Υγείας.

«Γι’ αυτό», τόνισε, «πρέπει πάση θυσία να ελεγχθεί η μόλυνση στην Κοινότητα. Ποτέ δεν είναι αργά να εμβολιαστούμε. Να επισπεύσουμε την τρίτη δόση και τη δεύτερη δόση της Johnson, δεδομένου πως όσο ο ιός διασπείρεται και μεταλλάσσεται, παρακάμπτει την ανοσία».

Ο διευθυντής της Β΄ ΜΕΘ του «Παπανικολάου» μίλησε και για τεράστιο ηθικό ζήτημα της επιλογής ασθενών… «Οταν ακούμε ότι υπάρχουν ασθενείς εκτός ΜΕΘ, σημαίνει ότι έχει ήδη γίνει επιλογή. Σε αυτή τη φάση έχουμε ξεπεράσει το στάδιο της επιλογής ασθενών και πια διασωληνώνονται ασθενείς σε Τμήματα, χειρουργεία, ακόμη και διαδρόμους αν χρειαστεί. Γι’ αυτό πρέπει να υπάρξει πίεση στους ανεμβολίαστους για να προστατευτούν και περιορισμοί στην κινητικότητα, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα -όπου υπάρχει συνωστισμός- με υποχρεωτικές μάσκες παντού».

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago