Κοινωνία

Μάρτης γδάρτης… Eρχεται πτώση θερμοκρασίας και χιόνια

Την επιβεβαίωση του χαρακτηρισμού από το λαό του Μάρτη ως γδάρτη επιβεβαιώνει η πρόγνωση των μετεωρολόγων για σημαντική πτώση της θερμοκρασίας έως και 8 βαθμούς και χιόνια ακόμη σε χαμηλά υψόμετρα στην κεντρική ανατολική Ελλάδα από την Τετάρτη και μετά.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορούμε να παρατηρήσουμε τον καιρό που θα επικρατήσει μέχρι τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδος. Πολύ κρύο θα έχουμε από την Τετάρτη και μετά με την θερμοκρασία να βρίσκεται κατά 6-8 °C κάτω από τα κανονικά επίπεδα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν όχι μόνο στα ορεινά ημιορεινά , αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

Η πρόγνωση για την Τετάρτη

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για την Τετάρτη στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα νότια θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά-ημιορεινά, σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της βόρειας χώρας καθώς και στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6, στα πελάγη τοπικά 7 και στο Αιγαίο πιθανώς έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση σε όλη τη χώρα. Οι μέγιστες τιμές της δεν θα ξεπεράσουν στα βόρεια τους 6 με 8 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 8 με 10 και στη νότια νησιωτική χώρα τους 12 με 14 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Η πρόγνωση για την Πέμπτη

Για την Πέμπτη στα βορειοδυτικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο, χιόνια σε ορεινά-ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές στην κεντρική κυρίως χώρα.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί με ένταση 5 με 7 και στο Αιγαίο έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός και στα βορειοδυτικά ολικός.

Η πρόγνωση για την Παρασκευή

Για την Παρασκευή στην ανατολική Θεσσαλία και Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και πρόσκαιρα στα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιόνια ακόμη και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με ασθενείς χιονοπτώσεις κατά τόπους. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 και πιθανώς τοπικά έως 8 μποφόρ, που το βράδυ θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση. Ισχυρός παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ολικός.

Διαβάστε επίσης:

Συνάντηση Μητσοτακη – Ερντογάν στις 13/3 – ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ευκαιρία για ουσιαστικό διάλογο

13η μέρα εισβολής στην Ουκρανία: Νύχτα κόλασης με τουλάχιστον 10 νεκρούς στη Σούμι – Αγωνία για τους αμάχους

Σε νέα «πίστα» μπαίνει η ενεργειακή κρίση, υπό την πίεση των ΗΠΑ για εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο – Αντιδρούν χώρες της Ε.Ε.

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago