Πολιτική

Τι κρύβει η αιχμή Τσίπρα για Σακελλαροπούλου, που «προσπέρασε» την εισβολή στην Κύπρο

Μπορεί να πέρασε στα ψιλά της συζήτησης των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή για το Ουκρανικό, όμως η αιχμή που άφησε ο Αλέξης Τσίπρας κατά της Κατερίνας Σακελλαροπούλου, για τη δήλωσή της σχετικά με ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έγινε αντιληπτή από όσους έχουν παρατηρήσει ότι εδώ και καιρό οι σχέσεις της Κουμουνδούρου με την προεδρία της Δημοκρατίας είναι περίπου «στον πάγο».

Υποδεχόμενη την περασμένη Παρασκευή τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο προεδρικό μέγαρο και συνομιλώντας μαζί του για τα όσα εφιαλτικά διαδραματίζονταν, η κυρία Σακελλαροπούλου, εξέφρασε τη συμφωνία της με τον πρωθυπουργό στην άποψη ότι «η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι η πρώτη τόσο σημαντική επίθεση εναντίον ενός ανεξάρτητου και κυρίαρχου κράτους, μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο που νομίζαμε πια ότι αυτά τα θέματα λύθηκαν.

Η τοποθέτηση αυτή της Προέδρου της Δημοκρατίας ξεσήκωσε θύελλα αρνητικών σχολίων τα σόσιαλ μίντια, καθώς θεωρήθηκε και ορθώς ότι «προσπερνούσε» το γεγονός της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974. Και ο κ. Τσίπρας αποφάσισε να επισημαίνει το ανιστόρητο της φράσης αυτής: «Πού ήταν και πού είναι το διεθνές δίκαιο επί σαράντα οκτώ χρόνια στην πολύπαθη Κύπρο και οι κυρώσεις; Πού είναι; Ή μήπως το ξεχάσαμε αυτό; Γιατί άκουσα και κάποιους να μιλάνε για πρωτοφανές γεγονός που συμβαίνει για πρώτη φορά, η πολεμική εισβολή στην ευρωπαϊκή ήπειρο μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο! Δεν υπήρξε ποτέ άλλοτε εισβολή!».

Στην Κουμουνδούρου έλεγαν ότι ήταν σοβαρό λάθος της κυρίας Σακελλαροπούλου να σπεύσει ασμένως να ταυτιστεί με μία κυβερνητική ρητορική, που αφήνει στην άκρη τα όσα συνέβησαν στην Κύπρο, προκειμένου να φανεί η αβελτηρία που έχει επιδείξει ως τώρα η Δύση στο μείζον αυτό εθνικό μας θέμα. Εάν όμως η κυβέρνηση έχει μία πολιτική σκοπιμότητα για να υπηρετήσει τη ρητορική της, αυτό δεν πρέπει να παρασύρει και την ίδια την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που εκπροσωπεί τον ανώτατο πολιτειακό θεσμό στη χώρα.

Εκτιμάται δε ότι με την αιχμή, που άφησε ο κ. Τσίπρας έστειλε και ένα μήνυμα στο προεδρικό μέγαρο και για άλλες αστοχίες που έχει κάνει η κυρία Σακελλαροπούλου κατά καιρούς. Και ότι πλέον δεν θα είναι στο απυρόβλητο της κριτικής, όταν εντοπίζονται κραυγαλέα λάθη της.

Διαβάστε επίσης:

Στον αέρα οι διαπραγματεύσεις Ουκρανίας – Ρωσίας – Λαβρόφ: Το Κίεβο παίρνει εντολές από την Ουάσιγκτον – Ζαλένσκι: Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε

Στον αέρα οι διαπραγματεύσεις Ουκρανίας – Ρωσίας – Λαβρόφ: Το Κίεβο παίρνει εντολές από την Ουάσιγκτον – Ζαλένσκι: Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε

Aνθρωπιστικό δράμα: 1 εκατ. πρόσφυγες εγκατέλειψαν την Ουκρανία , ενώ επιχειρείται νέος γύρος διαπραγμάτευσης και οι επιθέσεις συνεχίζονται

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago