Επιχειρήσεις

Καραβίας: Πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης η Κρήτη

Περιοδεία στην Κρήτη πραγματοποιεί η Διοίκηση της Eurobank από σήμερα Δευτέρα, 14.10.2024, έως και την προσεχή Τετάρτη, 16.10.2024, υπογραμμίζοντας την εμπιστοσύνη της Τράπεζας στις προοπτικές της κρητικής οικονομίας αλλά και τη βούλησή της για τη διαχρονική στήριξη της πρωτοπόρου ελληνικής επιχειρηματικότητας.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, κ. Γιώργος Π. Ζανιάς, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, κ. Φωκίων Καραβίας, οι Αναπληρωτές Διευθύνοντες Σύμβουλοι, κ.κ. Κωνσταντίνος Βασιλείου, Ιάκωβος Γιαννακλής, Σταύρος Ιωάννου και κλιμάκιο υψηλόβαθμων στελεχών του Ομίλου, επισκέπτονται όλους τους Νομούς της Κρήτης και πραγματοποιούν, όπως κάθε χρόνο, συναντήσεις με επιχειρηματίες, θεσμικούς φορείς και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η Κρήτη αποτελεί ισχυρή επιχειρησιακή προτεραιότητα για την Eurobank αναγνωρίζοντας τη δυναμική της οικονομίας του νησιού σε παραδοσιακούς κλάδους, ως ένας διεθνής τουριστικός προορισμός αλλά και τόπος παραγωγής υψηλής αξίας αγροδιατροφικών και βιομηχανικών προϊόντων που συνθέτουν ένα από τα πλέον ολοκληρωμένα ελληνικά αναπτυξιακά οικοσυστήματα.

Παράλληλα, όμως, πρόκειται για μία τοπική οικονομία που επενδύει δυναμικά σε νέους κλάδους όπως οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, η ακαδημαϊκή έρευνα & καινοτομία και οι νέες τεχνολογίες, ενώ αποτελεί πεδίο ανάπτυξης μεγάλων έργων υποδομής με δυναμική να υποστηρίξουν τις ανάγκες του πληθυσμού και τις βασικές δραστηριότητες, αλλά και προοδευτικά να μετασχηματίσουν το νησί, ανάγοντας την Κρήτη σε κρίσιμο κόμβο πράσινης ενέργειας, δεδομένων και εμπορευμάτων.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Eurobank ως Τράπεζα της Ανάπτυξης συμμετέχει ενεργά στη χρηματοδότηση κλάδων που μπορούν να στηρίξουν τον εκσυγχρονισμό του ελληνικού παραγωγικού μοντέλου σε όλους τους παραπάνω τομείς (π.χ. Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης, Ηλεκτρική Διασύνδεση Κρήτης – Αττικής κ.ά.) και υποστηρίζει έμπρακτα τις επιχειρήσεις του κλάδου του Τουρισμού συμμετέχοντας σε επενδύσεις ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και ομίλων.

Σημειώνεται ότι, τα τελευταία πέντε (5) χρόνια η Eurobank, μόνο στην Κρήτη, χορήγησε €800 εκατ. σε επιχειρήσεις προκειμένου να υλοποιήσουν το αναπτυξιακό τους πλάνο.

Αύριο, Τρίτη, η Τράπεζα διοργανώνει δείπνο εργασίας με επιχειρηματίες στο Ηράκλειο, με θέμα «Η Κρήτη και τα μεγάλα έργα υποδομών». Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, συμμετέχοντας σε συζήτηση που θα διεξαχθεί με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρο Αρναουτάκη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Eurobank, κ. Φωκίωνα Καραβία.

Όπως υπογραμμίζει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, κ. Φωκίων Καραβίας: «Η Κρήτη αποτελεί, διαχρονικά, πεδίο ανάπτυξης πρωτοποριακών, καινοτόμων και εξωστρεφών επιχειρηματικών πρακτικών, αποτέλεσμα της ισχυρής της επιχειρηματικής παράδοσης, η οποία διακρίνεται για τη διαρκή διάθεση επένδυσης στο νέο. Βλέπουμε στην Κρήτη μια ολοκληρωμένη οικονομία, πρότυπο της βιώσιμης ανάπτυξης που επιδιώκει να πετύχει η χώρα. Πιστοί στη δέσμευση να στηρίζουμε κάθε πρωτοπόρα επιχείρηση, σε κάθε κλάδο, προκειμένου να αυξηθούν οι πραγματικές επενδύσεις και η χώρα να πετύχει ανάπτυξη ικανή να αντέξει στο χρόνο, θα είμαστε στο πλευρό της καινοτόμου κρητικής επιχειρηματικότητας και όλων των Ελλήνων επιχειρηματιών με διαρκή στόχο την ενδυνάμωση της συλλογικής ευημερίας.».

Σήμερα Δευτέρα, η Eurobank διοργανώνει εκδήλωση στα Χανιά, με θέμα «Οι προκλήσεις της ανάπτυξης για τις επιχειρήσεις της Κρήτης – Τοπικές προτεραιότητες και εθνικές πολιτικές», όπου επιχειρηματίες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και τις μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες που μπορούν να προκύψουν από την αξιοποίηση εθνικών και κοινοτικών πόρων, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ), της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (ΕΑΤ) και άλλων ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Την εκδήλωση θα προλογίσει ο Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Φωκίων Καραβίας, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου της Τράπεζας και Επικεφαλής Corporate & Investment Banking, κ. Κωνσταντίνου Βασιλείου, με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας – HDB, κ. Γεώργιο Ζαββό και τον Group Chief Economist της Eurobank, Δρ. Τάσο Αναστασάτο. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος κ. Φοίβος Καρζής.

Επίσης, στο Ηράκλειο, θα πραγματοποιηθεί γεύμα εργασίας για πελάτες Private Banking, παρουσία του Προέδρου του Δ.Σ. της Eurobank, κ. Γιώργου Π. Ζανιά, όπου ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, Group Chief Οperating Οfficer και Επικεφαλής Διεθνών Δραστηριοτήτων & Group Private Banking, κ. Σταύρος Ιωάννου, θα παρουσιάσει το περίγραμμα των διεθνών και εγχώριων εξελίξεων που συνθέτουν το επενδυτικό τοπίο του σήμερα, ενώ ο Group Chief Economist, Δρ. Τάσος Αναστασάτος και ο Group Chief Investment Officer, κ. Χρήστος Ελαφρός, θα αναλύσουν τις μακροοικονομικές εξελίξεις και την πορεία των διεθνών αγορών.

Τέλος, αναγνωρίζοντας την καθοριστική συμβολή των εργαζόμενων στις ισχυρές επιδόσεις και την επίτευξη των στρατηγικών στόχων της Eurobank, η Διοίκηση, στο πλαίσιο της περιοδείας, πραγματοποιεί πρόγραμμα συναντήσεων με εργαζόμενους αλλά και επισκέψεις στο δίκτυο καταστημάτων και στα Business Centers της Κρήτης.

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago