Επιχειρήσεις

Viva Wallet: Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά της μέτρα κατά των SoftOne–EnterSoft

Τέλος στην προδικαστική διαμάχη Viva και SoftOne – EnterSoft έβαλε το δικαστήριο καθώς με απόφαση του απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα της πρώτης για αθέμιτο ανταγωνισμό.

Η απόφαση που βγήκε πριν από λίγο απέρριπτε τα ασφαλιστικά μέτρα Viva εναντίον των SoftOne – EnterSoft και των συνεργατών τους Worldline και Epay σχετικά με τη διασύνδεση των συστημάτων επιχειρηματικού λογισμικού (ERP) με τερματικά αποδοχής POS.

Το «σήριαλ» είχε ξεκινήσει πριν από δύο εβδομάδες με βροχή εξωδίκων ενώ ακολούθησαν τα προδικαστικά μέτρα.

Κατά την διάρκεια της εκδίκασης η Viva ανέπτυξε την θέση της για αθέμιτο ανταγωνισμό ενώ SoftOne – EnterSoft επανέλαβαν ότι ακολούθησαν την συνήθη πρακτική με όλους τους παρόχους χωρίς διακρίσεις παραπέμποντας στις συνδέσεις της ΑΑΔΕ.

Υπενθυμίζεται ότι με αφορμή τη διασύνδεση των συστημάτων επιχειρηματικού λογισμικού (ERP) με τερματικά αποδοχής POS, η Viva, κατήγγειλε σε εξώδικό της Softone και Entersoft σχετικά με την επιβολή χρεώσεων διασύνδεσης, εκτός και αν χρησιμοποιηθεί συγκεκριμένο δίκτυο POS δικών τους συνεργατών (της Worldline και της Epay με τις οποίες υπάρχουν εμπορικές συμφωνίες), οπότε η διασύνδεση γίνεται δωρεάν.

Παράλληλα υποστήριζε πως «αυτή η πρακτική δημιουργεί μεγάλη πίεση στους πελάτες μας και δυσανάλογα οικονομικά κόστη, οι οποίοι, δεδομένης της αυστηρής προθεσμίας για σύνδεσης των ταμειακών μηχανών με τα τερματικά POS ουσιαστικά εξαναγκάζονται να συμβληθούν με τους δικούς σας 2 παρόχους που εσείς συμπράττετε. Κατά συνέπεια καθίσταται σαφές ότι δράτε σε εναρμονισμένη πρακτική με τους παρόχους epay και wordline και με τον τρόπο αυτό αποσπάτε εκβιαστικά και αθέμιτα την πελατεία των λοιπόν παρόχων, ενεργώντας καταχρηστικά και κατά παράβαση των αρχών του υγειούς ανταγωνισμού.

Μετά το εξώδικο αυτό ήρθαν τα εξώδικα SOFT ONE – EnterSoft οι οποίες ανέφεραν χαρακτηριστικά «Αρνούμαστε συνολικά ως προδήλως αόριστο, αναληθές, ανακριβές, ουσία και νόμω αβάσιμο και παραπλανητικό, για τους λόγους που εκθέτουμε αμέσως παρακάτω. Εκ προοιμίου μάλιστα, και πέραν του γεγονότος ότι δεν διατηρούμε καμία συνεργασία ή σχέση με την Worldline παρά μόνον με την Euronet/Epay, επιθυμούμε να σημειώσουμε την έκδηλη απορία μας με ποια σκοπιμότητα η εν λόγω εξώδικη δήλωσή σας απευθύνεται στην Εταιρεία μας, η οποία δεν ασκεί ανταγωνιστική προς εσάς δραστηριότητα».

«Περαιτέρω, η δημιουργία, ανάπτυξη και διάθεση στην αγορά ενός προϊόντος λογισμικού που απευθύνεται σε επαγγελματίες και που οφείλει να τηρεί συγκεκριμένες προδιαγραφές και να παρέχει τη δέουσα αξιοπιστία για την καθημερινή λειτουργία μιας επιχείρησης και τη φορολογική της συμμόρφωση, αυτονόητα συνοδεύεται από το αντίστοιχο κόστος».

Κατέληγαν ότι τα συστήματά τους είναι συμβατά με όλα τα POS και πως δεν κάνανε καμία διάκριση αλλά η μετακύληση ή όχι του κόστους που ήταν 25 – 50 ευρώ ήταν απόφαση της κάθε εταιρείας που αγόραζε το λογισμικό.

Ακολούθησε και νέο εξώδικο της Viva με αποτέλεσμα τα ασφαλιστικά μέτρα και την απόφαση του δικαστηρίου που προαναφέρθηκε.

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago