Οικονομία

Εκλογές ΕΒΕΑ: Επιστολή «βόμβα» για έκπτωση Μπρατάκου και άλλων 24 μελών του ΔΣ

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Νίκος Σοφιανός με επιστολή του προς το ΔΣ του ΕΒΕΑ αναφέρει ότι ο συνυποψήφιός του, Γιάννης Μπρατάκος και άλλα 24 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, πρέπει να εκπέσουν  του αξιώματος τους και συνεπώς  δεν μπορούν να είναι υποψήφιοι στις επερχόμενες εκλογές του Επιμελητηρίου, καθώς απουσίαζαν  για περισσότερες από έξι διαδοχικές μηνιαίες  συνεδριάσεις χωρίς αιτιολογία.

Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του επίσημου Κανονισμού Επιμελητηρίων του υπουργείου Ανάπτυξης, στην περίπτωση  αυτή τα μέλη αυτά του ΔΣ του ΕΒΕΑ εκπίπτουν του αξιώματος τους και  δεν μπορούν να είναι υποψήφιοι στις επερχόμενες εκλογές από τις 30 Νοεμβρίου ως τις 2 Δεκεμβρίου.

Ο κ. Σοφιανός κοινοποίησε επίσης την επιστολή του στο γραφείο του πρωθυπουργού, όπου είχε υπηρετήσει ως υφυπουργός ο Γ. Μπρατάκος, πριν αποπεμφθεί, αλλά και στον Υπουργό Ανάπτυξης, τον ΓΓ Εμπορίου και την εκλογική Επιτροπή του ΕΒΕΑ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει στην επιστολή ο Νίκος Σοφιανός, τα 25 αυτά μέλη απουσίαζαν διαδοχικά από τις συνεδριάσεις του Επιμελητηρίου για διαστήματα 6 μηνών έως 14 μηνών, στη σειρά!

Ο Νίκος Σοφιανός παραθέτει επίσης τα αποσπάσματα των διατάξεων που προβλέπουν άμεση έκπτωση στο όριο των έξι συνεχόμενων απουσιών, ενώ σύμφωνα με τον Κανονισμό (άρθρο 71 παράγραφος 4) «εφόσον εξέπεσαν από το αξίωμα τους, για οποιονδήποτε λόγο, δεν μπορούν να επανεκλεγούν στις επόμενες εκλογές»,

Τα περισσότερα από τα μέλη της νυν διοίκησης φέρονταν να είναι υποψήφιοι ξανά, με το συνδυασμό του Γιάννη Μπρατάκου. Εφόσον εφαρμοστούν οι κείμενες διατάξεις, με βάση τα στοιχεία που επικαλείται ο Νίκος Σοφιανός, προκύπτει πρόβλημα όχι μόνο για την υποψηφιότητα του ιδίου του κ. Μπρατάκου, αλλά και γενικότερα για όλο το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του.

Στην επιστολή του ο κ. Σοφιανός ζητά την άμεση εφαρμογή των συγκεκριμένων διατάξεων, κάνοντας λόγο για παράβαση καθήκοντος και ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες, αλλά και για «νόθευση της εκλογικής διαδικασίας». Προειδοποιεί επίσης και για προσφυγές εκ μέρους άλλων υποψηφίων στη Δικαιοσύνη, στην περίπτωση που δεν εφαρμοστούν οι ισχύουσες διατάξεις.

«Έχουμε στις εκλογές μας 4% συμμετοχή και 96% αποχή. Τα μέλη μας δεν συμμετέχουν στον μεγαλύτερο επιχειρηματικό οργανισμό της Ελλάδας, διότι δεν ασχολούμαστε με την καθημερινότητα τους και διότι αγνοούμε τη βασική αρχή των ανθρωπίνων σχέσεων, που είναι η ισοτιμία και η αμοιβαιότητα», τονίζει στην επιστολή του ο Νίκος Σοφιανός.

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago