Επιχειρήσεις

Στην Αττική Οδό μπαίνει η Μαριάννα Λάτση – Deal με ΓΕΚ Τέρνα

O Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ σε συνέχεια των υποχρεώσεων που απορρέουν από τη σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού ανακοινώνει ότι κατόπιν συμφωνίας με την εταιρεία Latsco Direct Investments Cyprus Limited προτίθεται να υποβάλει στο ΤΑΙΠΕΔ αίτημα για την απόκτηση από την τελευταία του 10% του μετοχικού κεφαλαίου της “Νέα Αττική Οδός Παραχώρηση Μ.Α.Ε.”.

Η Latsco Direct Investments Cyprus Limited αποτελεί επενδυτικό σχήμα του Latsco Family Office, συμφερόντων κ. Μαριάννας Λάτση.

Η συναλλαγή θα πραγματοποιηθεί σε premium 15% έναντι της αρχικής δεσμευτικής επένδυσης που έχει ήδη καταβληθεί από την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής υπόκειται στη λήψη των απαραίτητων εγκρίσεων και στην ολοκλήρωση σχετικών διαδικασιών, όπως προβλέπονται μεταξύ άλλων και από τη σύμβαση παραχώρησης.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τη συμβολαιογραφική πράξη ίδρυσης της εταιρείας ΝΕΑ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ (που απορρέει ασφαλώς από τη Σύμβαση Παραχώρησης), ο βασικός μέτοχος (ήτοι η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ) δύναται να μεταβιβάσει εντός των πρώτων 5 ετών της διάρκειας της Παραχώρησης, ποσοστό έως 49% σε τρίτους, χωρίς ωστόσο να απωλέσει την πλειοψηφία του 51%. 

Υπενθυμίζεται πως ως asset με υψηλό IRR είχε προσελκύσει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον κατά την περίοδο κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών, το οποίο αποδεικνύεται πως δεν «κόπασε», ούτε μετά την κατακύρωση του διαγωνισμού στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Πηγές του παραχωρησιούχου έχουν εξάλλου αναφέρει πως εφόσον εκδηλωθεί σοβαρό επενδυτικό ενδιαφέρον αλλά και συμφέρουσα πρόταση (σ.σ. όπως φανερώνει η συμφωνία με Latsco), η εταιρεία είναι ανοιχτή για διάθεση ποσοστού.

Επισημαίνεται δε ότι με βάση τη σύμβαση προβλέπεται και η δυνατότητα εισαγωγής του asset και της εταιρείας στο Χρηματιστήριο. Υπενθυμίζεται ότι για να υλοποιηθεί το IPO του αεροδρομίου της Αθήνας στις αρχές του έτους, είχε απαιτηθεί τροποποίηση της σύμβασης παραχώρησης, διότι δεν υπήρχε αντίστοιχη πρόβλεψη. Η αίτηση για εισαγωγή των μετοχών προς διαπραγμάτευση μπορεί να γίνει οποτεδήποτε μετά την ημερομηνία παραχώρησης.

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago