Κοινωνία

Έξαλλοι οι επιστήμονες της επιτροπής για την πανδημία με την γ.γ. Υγείας Αγαπηδάκη

Βαρύ είναι το κλίμα στην επιτροπή των επιστημόνων, που είναι επιφορτισμένη με την παρακολούθηση της πανδημίας στη χώρα μας (επιτροπή εμπειρογνώμων Δημόσιας Υγείας λέγεται τώρα), για την γενική γραμματέα Δημόσιας Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη. Παρότι η νέα επιτροπή έχει σύνθεση, που πέρασε από το κόσκινο της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας (προφανώς και του Μαξίμου), ώστε να μην είναι κατά το δυνατόν λιγότερες οι… «ενοχλητικές» για τις κυβερνητικές επιλογές, φωνές, η πολυπραγμοσύνη και το ύφος της κυρίας Αγαπηδάκη προκαλούν δυσφορία στο επιστημονικό όργανο. Στην κυρία Αγαπηδάκη, η πολιτική ανέλιξη της οποίας έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια και έχει ιντριγκάρει τα σόσιαλ μίντια, καταλογίζεται μία αμετροεπής συμπεριφορά και ένα αφ’ υψηλού στιλ. Κυρίως όμως της καταλογίζουν ότι μεταφέρει με πολύ άγαρμπο τρόπο μάλιστα, τις κυβερνητικές απόψεις (ή πιέσεις) για ταχεία άρση των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας. Να σημειωθεί ότι σε αυτή την, πολιτικής έμπνευσης, τακτική για άρση των περιορισμών αντιδρούν ακόμα και επιστήμονες που θεωρούνται πολύ «φιλικοί» προς την κυβέρνηση και οι οποίοι ωστόσο δεν διστάζουν σε αυτή τη φάση να διαμηνύσουν πως είναι λάθος να περάσει το μήνυμα ότι η πανδημία τελείωσε. Η κυρία Αγαπηδάκη είναι στη θέση της γενικής γραμματέως Δημόσιας Υγείας περίπου δύο μήνες, αλλά έχει προλάβει να διαταράξει τις σχέσεις της με πολλούς επιστήμονες, σε βαθμό που η παρουσία της στις συνεδριάσεις της επιτροπής να προκαλεί περισσότερα  προβλήματα απ’ όσα λύνει. Εκ της θέσεώς της η εκλεκτή του Μαξίμου παρίσταται και προΐσταται της επιτροπής. Ως εκ τούτου έχει αναλάβει το έργο να μεταφέρει τις βουλές της κυβέρνησης για τον χειρισμό της πανδημίας. Βουλές που δεν συμπίπτουν όμως πάντα με εκείνες των επιστημόνων, με αποτέλεσμα, βοηθούσης και της αλαζονικής, όπως λένε πολλοί, συμπεριφοράς της να υπάρχουν εκρηκτικά σκηνικά στην επιτροπή και ακόμα μεγαλύτερη οργή στο παρασκήνιο.

Η κυρία Αγαπηδάκη άλλωστε υπολείπεται σε βιογραφικό, εμπειρία, επιστημονικό βάρος και κύρος, όχι μόνο σχεδόν όλων των επιστημόνων της επιτροπής, αλλά και του προκατόχου της Παναγιώτη Πρεζεράκου. 

Ψυχολόγος, με μεταπτυχιακό στην «Προαγωγή και Αγωγή Υγείας» από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Λέκτορας Δημόσιας Υγείας στην Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, είχε γίνει γνωστή προ των εκλογών του 2019 για τις ακραίες αναρτήσεις της στο διαδίκτυο κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.  

Μετά τις εκλογές διορίστηκε Ειδική Γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, χωρίς να έχει γίνει ιδιαίτερα αντιληπτή η συνεισφορά της στο συγκεκριμένο πρόβλημα.

Διαβάστε επίσης:

ΕΟΔΥ: 9.596 νέα κρούσματα – 67 νεκροί – 471 διασωληνωμένοι

Ουκρανία: πρώτο θύμα πάλι η αλήθεια

Δημογραφικό πρόβλημα: Τι δείχνουν νεότερα στοιχεία για τους θανάτους και τις γεννήσεις

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago