Κοινωνία

Ίλιον: Ηλικιωμένη έκλεψε τρόφιμα – Δεν αποσύρει τη μήνυση το σουπερ μάρκετ

Σοκ και προβληματισμό προκαλεί η είδηση ότι μια ηλικιωμένη γυναίκα λόγω των δυσβάστακτων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει- αναγκάστηκε να κλέψει τρόφιμα αξίας έως 30- 40 ευρώ από σούπερ μάρκετ στο Ίλιον, το οποίο κατέθεσε μήνυση εναντίον της.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN, το περιστατικό συνέβη το περασμενο Σάββατο και η 70χρονη γυναίκα έβαλε στην τσάντα της κρέας και τυρί .

Ο προϊστάμενος του καταστήματος όταν εντόπισε τη γιαγιά παρά τις παροτρύνσεις των υπολοίπων πελατών του σούπερ μάρκετ να μην πάει η γυναίκα στο αυτόφωρο και να μην κινηθούν σε βάρος της οι νομικές διαδικασίες, για 30 ευρώ κρέας και τυρί, ήταν ανένδοτος και είπε «ότι οι εντολές που έχει είναι πολύ αυστηρές για αυτή την περίπτωση».

Ακόμη και oι αστυνομικοί προσήγαγαν την περίπου 70 ετών γυναίκα συγκινήθηκαν από το δράμα της 70χρονης, η οποία λόγω φτώχειας αναγκάστηκε να κλέψει τρόφιμα και η οποία εξήγησε ότι όλο αυτό έγινε από φτώχια, «δεν έχω χρήματα, έχω ένα στεγαστικό και μία σύνταξη το οποίο πληρώνω για να μην μου πάρουν το σπίτι» φέρεται να είπε.

Γείτονες και πολίτες ζήτησαν να πληρώσουν αλλά η αλυσίδα επιμένει πως «η πολιτική της είναι να μην αποσύρει τη μήνυση» και έτσι οι αστυνομικοί προσχώρησαν στη μήνυση.

Απόπειρα αυτοκτονίας από την ηλικιωμένη

Γειτόνισσα της ηλικιωμένης γυναίκας μίλησε στο Open και αποκάλυψε ότι η γυναίκα επιχείρησε να αυτοκτονήσει. «Παραλίγο να μας πάθει ζημιά το βράδυ. Πήρε τρία χάπια της πίεσης μαζεμένα και την πήγαμε στο νοσοκομείο. Προσπαθεί η γιαγιά να αυτοκτονήσει γιατί δεν σηκώνει την ντροπή και φοβάται μην φτάσει στα αφτιά των γιων της αυτός ο διασυρμός».

«Η γιαγιά είναι μία κουλούρα σε μία κουβέρτα και δεν μιλάει. Της είπα ψέματα ότι είμαι δικηγόρος και ότι ήρθα να τη σώσω, το λέω και ντρέπομαι. Της είπα ότι θα κάνω τα πάντα για να αποσύρει τη μήνυση το σούπερ μάρκετ. Δυστυχώς, όμως δεν έχω και εγώ λεφτά για να της πληρώσω δικηγόρο».

Αναφορικά με την οικογένεια της γιαγιάς, η γειτόνισσα είπε ότι έχει δύο γιους. «Ο ένας είναι άνεργος, ο άλλος έχει τέσσερα παιδιά και παίρνει 950 ευρώ ενώ έχει και μεγάλο δάνειο»

Παρέμβαση για το περιστατικό αναμένεται να κάνει και ο δήμος Ιλίου, καθώς όπως επεσήμανε ο κ. Χαραλαμπόπουλος, πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου θα κάνουν προσπάθεια να ζητήσουν από την αλυσίδα να αποσύρει τη μήνυση.

Η θέση της εταιρίας

Σύμφωνα με το Euro2day.gr που επικοινώνησε με την αλυσίδα Lidl, από την εταιρεία φέρονται να υποστηρίζουν ότι είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη κοινωνικά και το έχουν αποδείξει έμπρακτα όλα τα χρόνια που δραστηριοποιούνται στη χώρα.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, υπάρχει πάντοτε θετική ανταπόκριση σε όποιον έχει ανάγκη και αυτό γίνεται μέσα από οργανωμένα δίκτυα.

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: Βομβαρδισμοί στο αεροδρόμιο του Ντονέσκ

Η ακρίβεια εξελίσσεται σε κεντρικό πολιτικό πρόβλημα για την κυβέρνηση

Η προστασία από την ακρίβεια απαιτεί προτεραιότητες

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago