Πολιτική

Golden boys και e-ΕΦΚΑ απομονώνουν πολιτικά την κυβέρνηση – Όλη η αντιπολίτευση καταψηφίζει

Σε πολιτική απομόνωση για μια ακόμα φορά, μετά την πρόταση μομφής που υπέβαλλε ο ΣΥΡΙΖΑ και ψηφίστηκε από όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, βρίσκονται η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση, λέει κάθετα «ΟΧΙ» στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας για τον «Εκσυγχρονισμό του e- ΕΦΚΑ» που η συζήτηση του ξεκίνησε σήμερα στη Βουλή . Το Νομοσχέδιο αναμένεται να τεθεί σε ψηφοφορία αύριο και να στηριχθεί μόνο από τους βουλευτές της Ν.Δ

ΣΥΡΙΖΑ, Κίνημα Αλλαγής, Κ.Κ.Ε και ΜέΡΑ25, έχουν ζητήσει την απόσυρση του Νομοσχεδίου με τις παρεμβάσεις τους κατά την επεξεργασία του στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.  Επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ έχουν ήδη καταθέσει αιτήματα ονομαστικής ψηφοφορίας για τα επίμαχα άρθρα του νομοθετήματος.

Να σημειωθεί ότι το νομοσχέδιο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τον διορισμό διευθυντών στον οργανισμό από τον ιδιωτικό τομέα με μισθούς άνω των 8.000 που τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν χαρακτηρίσει «golden boys». Επίσης την δημιουργία εταιρίας που θα διαχειριστεί την ακίνητη περιουσία του ΕΦΚΑ.

Σήμερα μάλιστα ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25 κατέθεσαν ένσταση αντισυνταγματικότητας του νομοσχεδίου ιδίως για τις διατάξεις που προβλέπουν προσλήψεις διευθυντικών στελεχών εκτός των διαδικασιών του ΑΣΕΠ. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο οι προσλήψεις θα γίνονται από 3μελή επιτροπή της οποίας τα δύο μέλη ορίζονται απευθείας από την κυβέρνηση. Ωστόσο η ένσταση απορρίφθηκε από την Κυβερνητική πλειοψηφία και με το ΚΙΝΑΛ , να δηλώνει «παρών».

Το πολιτικό τοπίο πλέον αρχίζει να μεταβάλλεται. Το περιβόητο «αντι ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο», στο οποίο «πάτησαν» ο Κυριάκος Μητστάκης και η Ν.Δ για την εκλογική τους νίκη το 2019, φαίνεται ότι υποχωρεί στην κοινωνία.

Το πολιτικό τοπίο «θολώνει» για το Κυβερνών Κόμμα και τον κ. Μητσοτάκη και συσχετισμοί που διαμορφώθηκαν τον Ιούλιο τυ 2019 με την εκλογική επικράτηση της Ν.Δ , καθίστανται πλέον ρευστοί.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν συνεχώς επιδείνωση των λεγόμενων ποιοτικών στοιχείων για την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, αν και η Ν.Δ εξακολουθεί να προηγείται δημοσκοπικά. Οι χειρισμοί στην πανδημία, η αδυναμία να συγκρατηθεί η ακρίβεια, οι ανατιμήσεις και η ενεργειακή κρίση βαραίνουν καθημερινά την εικόνα της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού. Σημαντικό όμως είναι το πλήγμα που έχουν δεχθεί Πρωθυπουργός και Κυβέρνηση , από την αδυναμία τους να διαχειριστούν τις πυρκαγιές του καλοκαιριού , αλλά και την πρόσφατη χιονοθύελλα.

Η πολιτική απομόνωση, της Ν.Δ και του Πρωθυπουργού, βρίσκονται πλέον σε προχωρημένο στάδιο. Δύσκολα πλέον θα βρίσκει έστω και συγκυριακά συμμάχους στη Βουλή σε μείζονα και κρίσιμα Νομοσχέδια.

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago