Επιχειρήσεις

Intralot: Διεκδικεί 8 μεγάλα συμβόλαια – Οι εκτιμήσεις για το 2024 και το μήνυμα Κόκκαλη

Στα συμβόλαια που διεκδικεί η Intralot σε ΗΠΑ και Ωκεανία αλλά και τις προοπτικές στην τουρκική αγορά αναφέρθηκε ο CEO της Intralot Νίκος Νικολακόπουλος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των αναλυτών με αφορμή τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου. “Είμαστε επιφυλακτικά αισιόδοξοι για την πορεία των δραστηριοτήτων του ομίλου για το υπόλοιπο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης”, σημείωσε ο νέος διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης.

Σύμφωνα με τη διοίκηση η εταιρεία διεκδικεί αυτήν την περίοδο τουλάχιστον οκτώ νέα συμβόλαια, με τις αγορές των ΗΠΑ, της Αυστραλίας και του Καναδά να βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Όπως ενημέρωσε ο κ. Νικολακόπουλος, ο ελληνικός όμιλος διεκδικεί οκτώ από τα 16 συμβόλαια ανταγωνιστών, που λήγουν μέσα στο 2024.

Οι αγορές – στόχοι είναι αυτές των ΗΠΑ, της Αυστραλίας ή του Καναδά, υπογράμμισε ο Σωκράτης Κόκκαλης, μέσω μηνύματος το οποίο διάβασε στους αναλυτές ο κ. Νικολακόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ. Κόκκαλη, «τα αποτελέσματα του A΄ εξαμήνου του 2024 επιβεβαιώνουν τη σταθερή πορεία της εταιρείας και τη διατήρηση των βασικών χρηματοοικονομικών δεικτών στα επιθυμητά επίπεδα, παρά τις δυσμενείς συναλλαγματικές ισοτιμίες και την επίδραση της εποχικότητας.

Με γνώμονα τη βελτιωμένη χρηματοοικονομική θέση του Ομίλου, η εταιρεία συνεχίζει να εκμεταλλεύεται και να αναπτύσσει το νέο προηγμένο λοταριακό της σύστημα, LotosX, αναπτύσσοντας περαιτέρω το συνολικό οικοσύστημα των οργανισμών διοργάνωσης τυχερών παιχνιδιών σε ανεπτυγμένες χώρες, όπως ο Καναδάς.

Επιπλέον, αυτή τη στιγμή διεκδικούμε ένα μεγάλο αριθμό ευκαιριών με προοπτικές στη Βόρεια Αμερική και την Αυστραλία, ανανεώνοντας παράλληλα την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία μας με υφιστάμενους σημαντικούς πελάτες, όπως στην Ολλανδία και στην Ιρλανδία».

Ειδικότερα τώρα, στην Αυστραλία, συμμετέχει στο διαγωνισμό που βρίσκεται σε εξέλιξη από τον όμιλο TLC για τεχνολογικό πάροχο.Η Intralot έχει υποβάλει προσφορά και αναμένονται τα αποτελέσματα αρχές του Οκτωβρίου. Επίσης, τον Σεπτέμβριο θα υποβληθούν προσφορές για τον εξοπλισμό των λοταριών σε Μιζούρι και Μέριλαντ.

Στις 5 Αυγούστου υπεβλήθη προσφορά για το monitoring (παρακολούθηση) VLTs στο Ιλινόι, μια μεγάλη δουλειά που αν την κερδίσει θα ενισχυθούν σημαντικά τα μεγέθη της.

Στον Καναδά και συγκεκριμένα στο Κεμπέκ, αλλά και το Οντάριο διεκδικεί έργα λοταρίας. Στον Καναδά θα συμμετέχει επίσης σε διαγωνισμό για τη Western Canada Lottery Corporation (WCLC).

Τον Οκτώβριο αναμένεται διαγωνισμός για ένα διαγωνισμό για VLTs στη Νεμπράσκα. Ανάλογη κίνηση προετοιμάζει και για διαγωνισμό στη Ν. Ζηλανδία.

Η εταιρεία αναμένει και μια ανανέωση συμβολαίου στις ΗΠΑ που θα έρθει να προστεθεί στις ανανεώσεις συμβολαίων που ήδη ανακοινώθηκαν σε Ολλανδία και Ιρλανδία για τριετή επέκταση συνεργασίας με τις δύο τοπικές κρατικές λοταρίες.

Στην Τουρκία, μέσω της θυγατρικής Bilyoner ενίσχυσε το μερίδιο αγοράς αλλά για να γίνει αυτό αυξήθηκαν τα λειτουργικά έξοδα ώστε να αντιμετωπιστεί ο ανταγωνισμός. Σύμφωνα με τον κ. Νικολακόπουλο, στο δεύτερο εξάμηνο θα καλυφθεί το χαμένο έδαφος και στο σύνολο του έτους τα μεγέθη από τη γείτονα χώρα θα είναι μεγαλύτερα από το 2023, το μερίδιο αγοράς θα παραμείνει ισχυρό και τα αποτελέσματα θα βελτιωθούν..

Σε ό,τι αφορά, πάντως, τα ασθενέστερα αποτελέσματα της Intralot κατά το δεύτερο τρίμηνο, η διοίκηση τα συνέδεσε με το μακροοικονομικό περιβάλλον στην Αργεντινή, προβλέποντας, πάντως, ότι το δεύτερο εξάμηνο θα είναι καλύτερο στο πλαίσιο της κυκλικότητας της συγκεκριμένης αγοράς.

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago