Κοινωνία

Πάτρα: Θρίλερ με τα τρία νεκρά κοριτσάκια – Στο ανθρωποκτονιών ο φάκελος

Πολύπλοκη και δύσκολη χαρακτηρίζεται η έρευνα που ξεκινάει από την ΕΛ.ΑΣ., για τις συνθήκες που οδηγήθηκαν στον θάνατο τα τρία κοριτσάκια από την Πάτρα, που έφυγαν από τη ζωή σε διάστημα τριών ετών.

Η έρευνα έχει περάσει στο μικροσκόπιο του τμήματος ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, μετά την προκαταρκτική που διέταξε ο εισαγγελέας εφετών της Πάτρας και αυτό λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, αλλά και λόγω της ικανότητας και της εμπειρίας του συγκεκριμένου τμήματος, έτσι ώστε να εξετάσει κάθε ενδεχόμενο.

Στη βάση της έρευνας προς κάθε κατεύθυνση οι αστυνομικοί του ανθρωποκτονιών, θα συγκεντρώσουν τους ιατρικούς φακέλους, πραγματογνωμοσύνες, ιατροδικαστικές εκθέσεις, αλλά θα προχωρήσουν και στην κλήση μαρτύρων που εξέτασαν τα παιδιά ή ήταν στο περιβάλλον τους, μεταξύ αυτών γιατροί, νοσηλευτές, συγγενείς της οικογένειας και οι γονείς των κοριτσιών.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι καταθέσεις των ιατροδικαστών που πραγματοποίησαν τις νεκροψίες στις σορούς των τριών κοριτσιών και το προσωπικό των παιδιατρικών κλινικών καθώς υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν πως υπήρχε δυσκολία στον προσδιορισμό των αιτιών των τριών θανάτων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Μega oι γιατροί και ιατροδικαστές που είχαν εξετάσει και τις τρεις υποθέσεις έλεγαν ότι κανένας από τους θανάτους δεν εξηγείται, ενώ σημειώνεται ότι και οι τρεις θάνατοι των παιδιών σημειώθηκαν όταν δεν ήταν οι γιατροί παρόντες, ώστε να γίνει αντιληπτό τι ακριβώς συνέβη.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων τις πραγματικές αιτίες θανάτου των τριών παιδιών θα δείξουν οι ιατροδικαστικές εξετάσεις, νεκροψία νεκροτομή, τοξικολογικές, ιστολογικές, και γενετικές.

«Πριν ολοκληρωθούν οι ιατροδικαστικές εξετάσεις είναι όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Η ιατροδικαστική μέχρι να έχει όλα τα στοιχεία, δεν μπορεί να δώσει καμία απάντηση» ανέφερε.

Ο κ. Λέων σημείωσε ότι όταν ολοκληρωθούν οι εξετάσεις και υπάρχει μια πλήρης εικόνα, θα αναζητηθούν και ευθύνες, καθώς και τα τρία παιδιά πέθαναν εντός του νοσοκομείου.

«Όταν ολοκληρωθούν οι εξετάσεις θα αρχίσουν να διερευνώνται και οι όποιες ευθύνες υπάρχουν» ανέφερε προσθέτοντας ότι «το συντομότερο σε έναν μήνα θα έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα».

Διαβάστε επίσης:

Δημήτρης Λιγνάδης: Στο εδώλιο σήμερα για 4 βιασμούς

Δολοφονία Άλκη: Ενώπιον δικαιοσύνης ο 20χρονος – Παραδόθηκε στις ελληνικές αρχές – Σήμερα οι απολογίες άλλων 3 συλληφθέντων

Επιμένουν οι σκληροί δείκτες: 516 διασωληνωμένοι, άλλοι 97 θάνατοι

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago