Κόσμος

Πως αντέδρασαν Τεχεράνη, Χεζμπολάχ και Χούθι στη δολοφονία Χανίγια

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν, Νάσερ Καναάνι, υποστήριξε σήμερα ότι το αίμα του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια, που δολοφονήθηκε νωρίτερα στην Τεχεράνη, «δεν θα πάει χαμένο». «Η μαρτυρία του Χανίγια στην Τεχεράνη θα ενισχύσει τον βαθύ και άρρηκτο δεσμό» του Ιράν, της Παλαιστίνης «και της αντίστασης», δήλωσε ο κ. Καναάνι, σύμφωνα με ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Νωρίτερα, το Nournews, δίκτυο που συνδέεται με το ανώτατο όργανο ασφαλείας του Ιράν, το Εθνικό Ανώτατο Συμβούλιο Ασφαλείας, μετέδωσε ότι η δολοφονία του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη ήταν “ένα επικίνδυνο στοίχημα με στόχο να υπονομεύσει την αποτρεπτική πολιτική της Τεχεράνης”. “Η υπέρβαση των κόκκινων γραμμών είχε πάντα κόστος για τον εχθρό” πρόσθεσε το Nournews.

Παραλλήλως, ο Μοχζέν Ρεζαϊέ, ένας πρώην διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, προειδοποίησε σήμερα ότι το Ισραήλ θα “πληρώσει βαρύ τίμημα” για τη δολοφονία του Χανίγια στην Τεχεράνη, μετέδωσαν ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα δήλωση του πρώην αξιωματούχου του επίλεκτου σώματος των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Από τον Λίβανο, το σιιτικό κίνημα Χεζμπολάχ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του πολιτικού ηγέτη του παλαιστινιακού κινήματος Χαμάς, σημειώνοντας ότι η ενέργεια αυτή θα πυροδοτήσει περαιτέρω την αντίσταση στο Ισραήλ. Ήταν “ένας από τους σπουδαίους ηγέτες της αντίστασης της εποχής μας, που ύψωσε θαρραλέα το ανάστημά του κατά της ηγεμονίας των ΗΠΑ και της σιωνιστικής κατοχής” αναφέρει η Χεζμπολάχ σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Προσθέτει επίσης ότι ο Χανίγια “ήταν έτοιμος να μαρτυρήσει για τον σκοπό στον οποίο πίστευαν” και υπογραμμίζει ότι ο θάνατός του “θα αυξήσει την αποφασιστικότητα των μαχητών της αντίστασης (…) να συνεχίσουν το δρόμο του τζιχάντ (σ.σ.: ιερός πόλεμος) και θα κάνει την θέλησή τους ισχυρότερη στην αντιμετώπιση του Σιωνιστή εχθρού”.

Αντίδραση υπήρξε και από τους αντάρτες Χούθι της Υεμένης, ανώτερο στέλεχος των οποίων έκρινε ότι η δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη αποτελεί «ειδεχθές τρομοκρατικό έγκλημα και κατάφωρη παραβίαση των νόμων».

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago