Media

To Liberal κατέβασε τις αναρτήσεις του εναντίον της Δέσποινας Κουτσούμπα

Προηγήθηκε εξώδικο και αγωγή της αρχαιολόγου εναντίον του Liberal για ένα σχόλιο που είχε δημοσιεύσει το site με τίτλο: «Υβριστική ανάρτηση κατά του πρωθυπουργού από την πρόεδρο του Συλλόγου Αρχαιολόγων».

Στο σχόλιο, μεταξύ άλλων, διαβάζαμε: «Τον δρόμο όσων τις τελευταίες ώρες επιδίδονται σε ύβρεις και ανοίκειες επιθέσεις κατά του πρωθυπουργού ακολούθησε και η Δέσποινα Κουτσούμπα, πρόεδρος του Συλλόγου Αρχαιολόγων. Η ίδια, η οποία είναι και περιφερειακή σύμβουλος Αττικής με τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ, σήκωσε ανάρτηση στην οποία έχει επισυνάψει εικόνα με τη φράση “Μητσοτάκη κάθαρμα”. Η ανάρτησή της στο Τwitter πυροδότησε πολλά αρνητικά σχόλια, αλλά και ερωτήματα κατά πόσο η ίδια θα κληθεί από το πειθαρχικό ως δημόσιος υπάλληλος».

Στην αγωγή της και το εξώδικό της η Δέσποινα σημειώνει τα παρακάτω (μαζί με το γνωστό σύνθημα εναντίον του πρωθυπουργού που καταγράφεται πλέον και σε δικαστικό έγγραφο): «Με πολλές πυρκαγιές να έχουν ξεσπάσει και να μαίνονται ανεξέλεγκτες ανά την επικράτεια, και με δεδομένες την απόγνωση και την οργή των πολιτών προς την Κυβέρνηση αναφορικά τον τρόπο διαχείρισης της κρίσεως αυτής, μεγάλος αριθμός ατόμων προερχόμενων από τις πληγείσες περιοχές άρχισαν να αναπαράγουν σε τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων, τα οποία πραγματοποιούσαν ζωντανές συνδέσεις με τις καιόμενες περιοχές και επεδίωκαν να αφουγκραστούν τα συναισθήματα των ντόπιων, την φράση “Μητσοτάκη, γαμιέσαι”. Όπως αντιλαμβάνεται το Δικαστήριό Σας, η συγκεκριμένη φράση δεν αποσκοπούσε στο να θίξει σε προσωπικό επίπεδο τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά συμπύκνωνε, την δεδομένη κρίσιμη στιγμή, την λαϊκή οργή προς την “απούσα”, κατά την αντίληψη των πληγέντων και όχι μόνον, Πολιτεία, την δημόσια κατακραυγή απέναντι στους κυβερνητικούς χειρισμούς και εν γένει την συναισθηματική απόγνωση τόσο των πληγέντων, αλλά και όλων όσοι είτε παρακολουθούσαν εμβρόντητοι αυτήν την δίχως τέλος πύρινη τραγωδία είτε προσέτρεχαν για παροχή βοήθειας προς τους πυρόπληκτους. Επρόκειτο, επομένως, για μια φράση μέσω της οποίας δεν αμφισβητείτο η κοινωνικοηθική αξία του Κυριάκου Μητσοτάκη ως ατόμου, αλλά μέσω της οποίας ασκείτο δριμεία -αρνητική- δημόσια κριτική απέναντι σε ένα θεσμικό όργανο της Ελληνικής Πολιτείας, ήτοι τον Πρωθυπουργό και επικεφαλής της Ελληνικής Κυβέρνησης, ο οποίος και φέρει πάντοτε την πολιτική ευθύνη για την κακοδιαχείριση των διαφόρων κρίσεων και τις εσφαλμένες πράξεις και παραλείψεις των οργάνων της Διοίκησης. Η έκφραση της λαϊκής αγανάκτησης, εξάλλου, ακόμη και με ύβρεις και βωμολοχίες απέναντι στους κυβερνώντες είναι ένα φαινόμενο που μαρτυρείται ιστορικά από την αρχαιότητα».

Τελικά το Liberal ήρθε σε συμβιβασμό με την Δέσποινα Κουτσούμπα (και σωστά έπραξε, δεν υπήρχε λόγος για επιπλέον κόντρες), κατέβασε την ανάρτησή του και (από) σήμερα δημοσιεύει το εξής:

Ύστερα από συζήτηση με την Δέσποινα Κουτσούμπα και μετά την παροχή αμοιβαίων εξηγήσεων, αφαιρέσαμε παλαιότερη ανάρτησή μας, με την οποία της είχε αποδοθεί η κατηγορία της εξύβρισης του πρωθυπουργού, εξ αιτίας δημόσιας ανάρτησής της στο twitter. Επιπλέον, η ανάρτηση της Δέσποινας Κουτσούμπα στο Facebook που αναπαρήγαμε στο ίδιο δημοσίευμα, και προερχόταν από δημόσιο λογαριασμό τρίτου προσώπου, όπως μας εξηγήθηκε από την κ. Κουτσούμπα ελήφθη από το πρόσωπο αυτό από τον ιδιωτικό της λογαριασμό, ο οποίος καλύπτεται από το απόρρητο των επικοινωνιών, χωρίς δική της συγκατάθεση.

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago