Κοινωνία

Jumbo: Καταγγελία για τραυματισμό 6χρονου σε κατάστημα- Τι απαντά η εταιρεία

«Πόλεμο» προκαλεί η καταγγελία για βαρύ τραυματισμό ενός εξάχρονου αγοριού σε κατάστημα της Jumbo. Οι γονείς του, κατέθεσαν μήνυση στην εταιρεία, κατηγορώντας τη για ελλιπή μέτρα ασφαλείας, ενώ με μια οργισμένη ανακοίνωση, η Jumbo, όχι μόνο αμφισβητεί το περιστατικό, αλλά κάνει λόγο για «υποψίες απάτης» και «οσμή εκβιασμού».

Στη μήνυση κατά παντός υπευθύνου που κατέθεσαν οι γονείς του εξάχρονου, αναφέρεται ότι το περιστατικό συνέβη τον περασμένο Ιούλιο. Σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες, κατά την επίσκεψη της οικογένειας στο κατάστημα της Jumbo στην Κηφισιά, το παιδί προσπάθησε να πιάσει ένα παιχνίδι και λόγω ύψους προσέκρουσε πάνω στα σίδερα κρεμάστρας, τα οποία στερούνταν προστατευτικού καλύμματος. Ως αποτέλεσμα, τραυματίστηκε σοβαρά στο αριστερό του μάτι, κάτι που προκάλεσε προσωρινή απώλεια όρασης και οδήγησε σε χειρουργική επέμβαση.

Οι καταγγέλλοντες αναφέρουν ότι λίγο έλειψε να χαθεί παντελώς η όραση στο αριστερό μάτι του ανήλικου αγοριού, ενώ εκτός από τα αρμόδια δικαστήρια, η καταγγελία κοινοποιήθηκε στον «Συνήγορο του Καταναλωτή», καθώς επίσης στο εποπτεύον Υπουργείο Ανάπτυξης, δεδομένου ότι -όπως αναφέρεται στην εν λόγω έγκληση- μέλημα των εγκαλούντων γονέων είναι να ληφθούν μέτρα προστασίας, να μην επαναληφθεί έτερος τραυματισμός ανηλίκου παιδιού.

Jumbo: «Οσμή σκανδάλου η εκβιασμού»

Η επιχείρηση πάντως αμφισβητεί και το ίδιο το περιστατικό. Με μια ανακοίνωσή της, η οποία έχει τίτλο «”Οσμή” σκανδάλου ή εκβιασμού», η Jumbo αναφέρει:

«Με στόχο την ολοκληρωμένη ενημέρωση του κοινού, σχετικά με καταγγελία που δημοσιοποιήθηκε σήμερα και αφορά ενδεχόμενη έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο από τον τρόπο τοποθέτησης παιχνιδιών στα ράφια καταστήματός μας,
ενημερώνουμε για τα εξής:

  • Η “καταγγελία” εστάλη στις 24/01/2022, επτά μήνες μετά το υποτιθέμενο συμβάν ενώ ουδεμία προηγούμενη ενημέρωση υπήρξε νωρίτερα είτε στο κατάστημα, είτε στην εταιρεία.
  • Διερευνήσαμε άμεσα την “καταγγελία” ως οφείλαμε και διαπιστώσαμε πως το συγκεκριμένο περιστατικό ουδέποτε έχει καταγραφεί. Διαχρονικά, οποιοδήποτε περιστατικό στα καταστήματά μας καταγράφεται και ακολουθεί άμεση ενημέρωση της εταιρείας από τον υπεύθυνο καταστήματος. Στη συνέχεια, αναλαμβάνει η συνεργαζόμενη ασφαλιστική
    εταιρεία, ώστε να προβεί στις δέουσες ενέργειες, συμπεριλαμβανομένης της άμεσης επίσκεψης πραγματογνώμονα.
  • Παρά ταύτα, με τη γνωστοποίηση του περιστατικού προβήκαμε σε άμεση επικοινωνία με τους νομικούς εκπροσώπους των καταγγελλόντων. Δεν δόθηκε, ωστόσο, στον πραγματογνώμονα οποιαδήποτε πρόσβαση στα στοιχεία που σχετίζονται και τεκμηριώνουν την καταγγελία, έστω και εκ των υστέρων.
  • Να σημειώσουμε ότι ο εξοπλισμός και τρόπος έκθεσης των εμπορευμάτων αποτελεί πάγια και ενδεδειγμένη πρακτική σε όλο τον κλάδο, στην Ελλάδα και διεθνώς, και είναι αμετάβλητος από συστάσεως της εταιρείας μας, το 1986.

Ο χρόνος εμφάνισης της «καταγγελίας», ο τρόπος προσέγγισης, καθώς και η άρνηση πρόσβασης στα στοιχεία που την τεκμηριώνουν, δημιουργούν υποψίες για την ύπαρξη δόλου, ίσως και απάτης. Είναι λυπηρό ότι στην περίεργη αυτή
υπόθεση παρασύρονται και εκπρόσωποι του Τύπου που αγνόησαν πληροφορίες που τους παρείχε η εταιρεία.

Σε κάθε περίπτωση, διερευνούμε την εν λόγω αναφορά περαιτέρω και επιφυλασσόμαστε να ασκήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμα μας».

Διαβάστε επίσης:

JUMBO: Η στρατηγική Βακάκη για το 2022

#cancel_jumbo: Μία ακόμη εργασιακή νίκη του… twitter

Jumbo: Στο στόχαστρο ο Απόστολος Βακάκης για το εργασιακό καθεστώς στην εταιρεία

EconomyNews

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago