Επιχειρήσεις

Νέος πρόεδρος του ΣτΕ ο Μιχάλης Πικραμένος

Ο Μιχάλης Ν. Πικραμένος είναι ο νέος Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας. Το Υπουργικό Συμβούλιο, ύστερα από πρόταση του Υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη, ανέδειξε δια περιφοράς στον υψηλότερο θώκο του Ανώτατου Διοικητικού Δικαστηρίου τον μέχρι χθες Αντιπρόεδρο του ΣτΕ. Ο κ. Πικραμένος (συνωνυμία με τον Παναγιώτη Πικραμμένο, Πρόεδρο του ΣτΕ επί τιμή και πρώην Υπηρεσιακό Πρωθυπουργό) είναι πλέον ο 26ος Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, διάδοχος της Ευαγγελίας Νίκα που αποχώρησε στις 30 Ιουνίου, λόγω συμπλήρωσης του ορίου ηλικίας.

Ο κ. Πικραμένος, ο οποίος μέχρι σήμερα ήταν αντιπρόεδρος του ΣτΕ, θα είναι πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα επόμενα τρία χρόνια.

Σημειώνεται, ότι ανήκει στο δικαστικό δυναμικό του ΣτΕ από το 1989 και είναι αντιπρόεδρος του δικαστηρίου τα τελευταία έξι χρόνια, υπηρετώντας στο Β’ Τμήμα.

Ακόμη, είναι καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης με εξαιρετικό συγγραφικό έργο και με δημόσιες παρεμβάσεις στο εξωτερικό και εντός Ελλάδος για ποίκίλλα θέματα, όπως η λογοδοσία στο δικαστικό Σώμα, η ανάγκη μεταρρυθμίσεων, η επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης για την προσέλκυση επενδύσεων και την οικονομική ανάπτυξη, το κράτος δικαίου και την προστασία ατομικών δικαιωμάτων και άλλα.

Μετά την επιλογή του, ο νέος πρόεδρος του ΣτΕ υπογράμμισε: «Η Πολιτεία με τίμησε, διά του υπουργικού συμβουλίου, με την ανάληψη της προεδρίας του Συμβουλίου της Επικρατείας. Θα επιδιώξω, κατά τη διάρκεια της τριετούς θητείας μου, σε συνεργασία με τους συναδέλφους του Συμβουλίου της Επικρατείας και των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων, να ενισχυθούν οι θεσμοί ανεξαρτησίας και λογοδοσίας των δικαστών και επίσης να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα απονομής της δικαιοσύνης προς όφελος του πολίτη, της κοινωνίας και της δημοκρατίας».

Η επιλογή του κ. Πικραμένου ως προέδρου του ΣτΕ ήδη δημιουργεί δύο κενές θέσεις αντιπροέδρων, οι οποίες θα πληρωθούν από το υπουργικό συμβούλιο, καθώς αποχώρησε λόγω συμπλήρωσης του ορίου ηλικίας η αντιπρόεδρος Μαρίνα Κωνσταντινίδου.

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago