Πολιτική

Εκτός ΚΟ της ΝΔ ο Λευτέρης Αυγενάκης – Σφοδρή αντιπαράθεση με ΣΥΡΙΖΑ για τη «μισή διαγραφή»

Εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, έθεσε τον βουλευτή Ηρακλείου, Λευτέρη Αυγενάκη, ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής. Την επιστολή ανέγνωσε στο Σώμα, το προεδρείο της Βουλής, από την Ολομέλεια. Κατόπιν τούτου, η ΝΔ, αριθμεί πλέον 157 βουλευτές. Είχαν προηγηθεί έντονες αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης που ζητούσαν τη διαγραφή του Λευτέρη Αυγενάκη.

«Μισό κιλό, μισή ζωή, μισή… διαγραφή: Τελικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αναγάγει τα ημίμετρα και τις δειλές αποφάσεις σε κανόνα της πολιτικής του, ακόμα κι όταν αφορούν εξόφθαλμα περιστατικά που προσβάλλουν κάθε πολίτη», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει ειδικότερα, ότι «έτσι και με τον κ. Αυγενάκη: με καθυστέρηση ημερών, κι αφού πρώτα κυκλοφόρησε το αδιάψευστο βίντεο με το απαράδεκτο περιστατικό χειροδικίας από τον πρώην υπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να τον αποπέμψει μεν από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, αλλά τον κρατάει στο κόμμα και δεν του ζητάει καν να παραδώσει την έδρα του». Σχολιάζει επίσης ότι «ο Κυρ. Μητσοτάκης λέει δηλαδή σε κάθε πολίτη αυτής της χώρας: τα στελέχη μου έχουν ασυλία, απεριόριστη εξουσία και δικαίωμα να χειροδικούν έναντι όποιου κάνει απλώς τη δουλειά του. Κι αν υπάρξει κάνα μαρτυριάρικο βίντεο, τότε απλώς θα βάζει τον κάθε Αυγενάκη για λίγο στον πάγκο ώστε να τον επαναφέρει με την πρώτη ευκαιρία…». «Αλλά είπαμε, ο Κυρ. Μητσοτάκης ειδικεύεται στις μισές δουλειές: Ημίμετρα για την καταπολέμηση της ακρίβειας, ημίμετρα στη φορολόγηση των υπερκερδών των διυλιστηρίων, ημίμετρα κι όταν θίγεται το αίσθημα δικαιοσύνης των πολιτών. Κάτι πρέπει ν΄ αλλάξει σ΄ αυτή τη χώρα…», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η απάντηση της ΝΔ

Η ΝΔ απάντησε στον ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας ότι «εδώ και πάρα πολλά χρόνια έχουμε αποδείξει με πράξεις και όχι με λόγια ότι όταν τίθενται ζητήματα ατομικής συμπεριφοράς δεν κάνουμε εκπτώσεις και προχωράμε σε αποφάσεις όπως η σημερινή. Η στάση μας αυτή είναι αυτονόητη απέναντι, όχι μόνο στους ψηφοφόρους μας, αλλά στο σύνολο των Ελλήνων πολιτών».

Στην ανακοίνωσή του το Γραφειο Τύπου της ΝΔ υποστηρίζει επίσης ότι «είναι εξοργιστικό, και ταυτόχρονα βαθιά υποκριτικό, να εγκαλεί την ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ. Το κόμμα που διαχρονικά “καμαρώνει” για τον “αψύ Κρητικό” των αλλεπάλληλων απειλών, των προγραφών και τραμπουκισμών, και τον οποίο ποτέ δεν τόλμησε να διαγράψει οριστικά. Το κόμμα που όχι μόνο δεν απομάκρυνε, αλλά αντιθέτως τοποθέτησε στην πρώτη γραμμή, πρώην υπουργό ο οποίος έχει καταδικασθεί αμετάκλητα από τη δικαιοσύνη για βαρύτατα αδικήματα».

Καλεί τέλος τον ΣΥΡΙΖΑ αντί να «κουνάει το δάχτυλο» στη Νέα Δημοκρατία, να κάνει την αυτοκριτική του για θέματα ηθικής και πολιτικής συμπεριφοράς,και να δώσει απαντήσεις για τα στελέχη του.

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago