Επιχειρήσεις

Coca-Cola Τρία Έψιλον: Αύξηση τζίρου 16,7% στα 669,4 εκατ. – Άνοδος κερδών 65%

Με καθαρά κέρδη μετά φόρων 43,9 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 65% και με κύκλο εργασιών 669,4 εκατ, ευρώ αυξημένο κατά 16,7% έκλεισε την οικονομική χρήση 2023 η Coca-Cola Τρία Έψιλον.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ισολογισμού που δημοσιεύθηκε χθες ο όγκος πωλήσεων αυξήθηκε σε 119,6 εκατ. κιβώτια από 112,7 εκατ. κιβώτια το προηγούμενο έτος. Επίσης, τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας την 31.12.2023 ήταν 219,5 εκατ. ευρώ έναντι 195,9 εκατ. ευρώ το 2022 και ο συνολικός δανεισμός της ήταν μηδενικός.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας προτείνει για τη χρήση που έληξε 31.12.2023, μετά την αφαίρεση του ποσού για το σχηματισμό τακτικού αποθεματικού, τη διανομή μερίσματος ύψους 39,4 εκατ. ευρώ στους μετόχους, κατά το ποσοστό συμμετοχής τους στο μετοχικό της κεφάλαιο και τη διανομή μερίσματος ύψους 2,7 εκατ. ευρώ στους υπαλλήλους που έχουν το δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα παροχής κινήτρων.

Οι προοπτικές

Για το 2024 η εταιρεία αναμένει ότι το μακροοικονομικό και χρηματοοικονομικό περιβάλλον στη χώρα θα παραμείνει ευμετάβλητο, παρουσιάζοντας ωστόσο σημαντική βελτίωση σε σχέση με το 2023. Στις στρατηγικές της προτεραιότητες παραμένει η προσήλωση στη στρατηγική ανάπτυξης αναζητώντας τη χρυσή τομή ανάμεσα στον προσδιορισμό των τιμών, τη βελτίωση του μίγματος συσκευασίας και τις συνέργειες με πελάτες εντός του διευρυμένου χαρτοφυλακίου της. Στοχεύει σε περαιτέρω ενίσχυση καθαρών πωλήσεων και συνεχίζει να επενδύει σταθερά στη χώρα, καθώς και στην ενδυνάμωση των σχέσεών της με τους πελάτες και την αγορά.

Στο πλαίσιο αυτό συνεχίζει να δίνει βάρος στην αυστηρή διαχείριση του κεφαλαίου κίνησης, καθώς και να σχεδιάζει και να επενδύει ενισχύοντας τις στρατηγικές κατηγορίες και κανάλια και βελτιώνοντας τη λειτουργική της αποδοτικότητα, με έμφαση στη δημιουργία καθαρών ταμειακών ροών.  Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι από 1.1.2023 η εταιρεία έχει εισέλθει στην κατηγορία της μπύρας, μέσα από μία αποκλειστική, μακροπρόθεσμη συμφωνία με την AB InBev, τη μεγαλύτερη ζυθοποιία στον κόσμο με ορισμένα από τα πιο δημοφιλή σήματα μπύρας, όπως Corona, Stella Artois και Bud.

Επίσης, από το Μάρτιο του 2023, η Coca-Cola Τρία Έψιλον ενίσχυσε το χαρτοφυλάκιο των ανθρακούχων ποτών για ενήλικες με την εμπορία των προϊόντων Three Cents.

Το πρόστιμο της ΕΑ

Εντωμεταξύ, αναφορικά με το πρόστιμο που επιβλήθηκε στην εταιρεία το 2022 από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης στα αναψυκτικά colas και non-colas, ύψους 10,3 εκατ. ευρώ είχε δημιουργήσει σχετική πρόβλεψη και κατέβαλε το πρόστιμο στις 19/05/2023. Διαφωνεί ωστόσο με την απόφαση και έχει καταθέσει προσφυγή στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, η συζήτηση της οποίας έχει προσδιορισθεί για την 26.9.2024.

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago