Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25 ζητούν να ερευνηθεί διασύνδεση της δολοφονίας του Άλκη με ακροδεξιές οργανώσεις

Σοβαρές υπόνοιες ότι ο 23χρονος που εμπλέκεται στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη έχει σχέση με ακροδεξιές οργανώσεις εκφράζονται από πολλές πλευρές. Οι εκπρόσωποι Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και του ΜέΡΑ25, αφήνοντας σαφείς αιχμές προς τη Νέα Δημοκρατία ότι πολλές φορές «έκλεινε το μάτι» σε ακροδεξιούς και φασιστικούς θύλακες, καλούν την ΕΛ.ΑΣ. να διερευνήσει εις βάθος την υπόθεση.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο Γιάννης Οικονόμου αρχικά περιορίστηκε σε μια χλιαρή δήλωση, στην οποία χαρακτήρισε το γεγονός «θλιβερό που μας έχει συγκλονίσει όλους» και πρόσθεσε ότι το περιστατικό «υπογραμμίζει το χρέος μας να συνεχίσουμε την προσπάθεια αντιμετώπισης της βίας στο χώρο του αθλητισμού, αλλά και της στενής παρακολούθησης και αντιμετώπισης της νεανικής παραβατικότητας».

Ωστόσο, έπειτα από ερώτηση δημοσιογράφου, «για το αν βλέπει η κυβέρνηση κάποιες διασυνδέσεις αυτών των ατόμων που συμμετείχαν σε αυτήν την άγρια επίθεση και με άλλα γεγονότα. Για παράδειγμα, με τα άγρια επεισόδια που είχαμε στα ΕΠΑΛ, όπως θυμόμαστε, πριν από κάποιος μήνες ή με ομάδες αντιεμβολιαστών, οι οποίες έχουν προχωρήσει και σε προπηλακισμούς», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε:

«Η Ελληνική Αστυνομία θα διερευνήσει την υπόθεση σε όλο της το βάθος. Θα αναζητήσει συνδέσεις σαν κι αυτές που περιγράψατε και την εμπλοκή και άλλων ανθρώπων στο συγκεκριμένο περιστατικό, με την ίδια ταχύτητα και αποτελεσματικότητα που έφτασε στη σύλληψη και οδήγησε στη Δικαιοσύνη τον βασικό ύποπτο αυτού του εγκλήματος».

Ν. Ηλιόπουλος: Είναι γνωστό ποιος έχει ενθαρρύνει κηρύγματα μίσους

Σκληρό ήταν το σχόλιο του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσου Ηλιόπουλου, ο οποίος με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τόνισε:

«Αν ο κ. Οικονόμου θέλει να ερευνήσει ενδεχόμενη σύνδεση του κατηγορούμενου ως δολοφόνου του 19χρονου Άλκη με την ακροδεξιά, ας ανατρέξει σε φασιστικούς θύλακες ιδιαίτερα δραστήριους στα συλλαλητήρια κατά της “προδοτικής” Συμφωνίας των Πρεσπών, σε αντιεμβολιαστές και “τάγματα εφόδου”, που με τη σιωπή τους ή την ανοχή τους καλύπτουν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στη Βόρεια Ελλάδα».

Και πρόσθεσε: «Το ποιος έχει ενθαρρύνει στη Θεσσαλονίκη κηρύγματα μίσους, που κάθε φορά παίρνουν διαφορετική μορφή, όπως ρατσιστικής ή οπαδικής βίας, είναι γνωστό σε όλους».

Μ. Κριθαρίδης: Πάψτε να παίζετε με τη φωτιά

«Οι αποκαλύψεις για την εμπλοκή των δραστών στη Θεσσαλονίκη, που επιτέθηκαν σε παρέα φιλάθλων με την τραγική κατάληξη της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη, με ακροδεξιές οργανώσεις και φασιστικά τάγματα εφόδου, πρέπει να διερευνηθούν διεξοδικά και να ξεριζωθούν οι θύλακες τέτοιων ομάδων», σημειώνει από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης.

Και προσθέτει:

«Δεν αρκούν οι υποκριτικές αναφορές του κυβερνητικού εκπροσώπου, μιας κυβέρνησης που τακτικά χαϊδεύει τα αυτιά σε τέτοιες “λογικές”, πρακτικές και οργανώσεις και που με τις πολιτικές της όχι απλώς δεν αντιμάχεται την ακροδεξιά, αλλά την προωθεί αφού πρώτα την έχει εγκολπώσει κιόλας στα κυβερνητικά της έδρανα. Τα φαινόμενα αυτά στη Θεσσαλονίκη είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά, ειδικά αν λάβουμε υπόψη μας και την εικόνα που υπήρχε πριν από λίγο καιρό, με επιθέσεις νεοναζιστικών στοιχείων σε σχολεία, μαθητές και φοιτητές, με την ανοχή κιόλας ορισμένων από κάποιες διευθύνσεις σχολείων στη Δυτική Θεσσαλονίκη».

Καταλήγει δε: «Καλούμε την κυβέρνηση να πάψει να παίζει με τη φωτιά και να επωάζει το αυγό του φιδιού, κλείνοντας το μάτι σε ακροατήρια που θεωρεί προνομιακά, γιατί η κοινωνία δεν θα επιτρέψει σε κανένα φασιστικό μόρφωμα, καμία νεοναζιστική ομάδα ή οργάνωση, να ξανασηκώσει κεφάλι και να ξαναβγάλει στους δρόμους τα τάγματα εφόδου της».

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago