Πολιτική

Μητσοτάκης-Ανδρουλάκης: Θα πιούν ρακή στην Κρήτη;

Ευκαιρία να συναντηθεί -επιτέλους- με τον Νίκο Ανδρουλάκη θα έχει, εκτός απροόπτου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο νέος αρχηγός του ΚΙΝΑΛ θα βρεθούν στην ενθρόνιση του νέου αρχιεπισκόπου Κρήτης, Ευγένιου του Β΄ το Σάββατο, στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο. 

Πάνε σχεδόν δύο μήνες από τότε που εξελέγη ο Νίκος Ανδρουλάκης και παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός επανειλημμένα επιχείρησε να τον συναντήσει «τυχαία», όπως π.χ. στη Λήμνο τα Θεοφάνεια, κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό.

Ο επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ φροντίζει να κρατά τις αποστάσεις του απ’ όλους με το πρόσχημα ότι βρίσκεται σε φάση αναδιοργάνωσης του κόμματος και με το σκεπτικό ότι τέτοιου είδους συναντήσεις μπορούν να περιμένουν. Γνωρίζει εξάλλου πως δεν είναι αυτός που «καίγεται» αυτή τη στιγμή, κάτι που δεν ισχύει και για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος βλέπει ήδη διαρροή ψηφοφόρων του προς το ΚΙΝΑΛ. Χαρακτηριστική η εικόνα που δόθηκε από τη σημερινή δημοσκόπηση της Prorata που δείχνει ήδη ένα ποσοστό της τάξης του 8%, το οποίο ψήφισε Ν.Δ. στις τελευταίες εκλογές να βρίσκει το δρόμο της επιστροφής προς τη Χαριλάου Τρικούπη. 

Με δεδομένο το γεγονός ότι η τακτική της ευθείας επίθεσης εκ μέρους της κυβέρνησης προς το ΚΙΝΑΛ, όπως αποτυπώθηκε κατά την τριήμερη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας αλλά και στο περιστατικό με τον Παύλο Πολάκη δεν φάνηκε να αποδίδει, το Μαξίμου αποφάσισε να ρίξει τους τόνους. Έτσι ενώ μέχρι προχθές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου έλεγε πως δεν γίνεται να κρατάς «ίσες αποστάσεις» απέναντι σε φαινόμενα τύπου Πολάκη, σήμερα εμφανίστηκε περισσότερο διαλλακτικός στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Είμαστε εδώ ανοιχτοί σε εποικοδομητική κριτική και σε ουσιαστικές προτάσεις, με εκείνο το πολιτικό φάσμα και με εκείνες τις πολιτικές που έχουν κάτι ουσιαστικό, ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο στην προσπάθεια που γίνεται, για να πάει η χώρα μπροστά», είπε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το αν έχουν «κοπεί οι γέφυρες» κυβέρνησης-ΚΙΝΑΛ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ενθρόνιση δεν θα παραστεί ο Αλέξης Τσίπρας. Στέλεχος της Κουμουνδούρου στο ερώτημα πως βλέπει την επικείμενη συνάντηση Μητσοτάκη-Ανδρουλάκη μας είπε χαρακτηριστικά: «Αν τελικά καταφέρουν να βρεθούν ας πουν ό,τι έχουν να πουν».

Δημήτρης Τερζής

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago