Κοινωνία

Μία κοινωνία όμηρος των «οπαδών» και αυτών που τους προστατεύουν

Η δολοφονία του 19χρονου Αλκη στη Θεσσαλονίκη δεν ήταν η πρώτη και δυστυχώς δεν θα είναι η τελευταία σε μία χώρα όπου νόμος είναι το δίκιο του προέδρου και οι οργανωμένοι που ανήκουν σε διάφορες «θύρες» λειτουργούν ανεξέλεγκτα και υπό την προστασία των ΠΑΕ.

Οι κυβερνήσεις διαχρονικά παρακολουθούν άβουλες και αδυνατούν να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο , ενώ όποτε επιχειρούν να παρέμβουν τα συμφέροντα είναι τόσο ισχυρά που αναγκάζονται σε οπισθοχώρηση.

Δεν είναι τυχαίο πως το παράδειγμα δίνουν πρόεδροι ΠΑΕ, οι οποίοι εκτός από ισχυρές πολιτικές διασυνδέσεις ελέγχουν σε μεγάλο βαθμό την πληροφόρηση, ενώ θεωρούν τα γήπεδα τσιφλίκι τους μπαίνοντας ακόμη και ένοπλοι σε αυτά ή με τη συνοδεία μπράβων χωρίς ποτέ κανείς να τολμά να τους αγγίξει.

Ακόμη και δικαστικές αποφάσεις που απαγορεύουν την είσοδο τους στα γήπεδα ή την ενασχόλησή τους με τον αθλητισμό δεν εφαρμόζονται με αστείες δικαιολογίες που υποτιμούν τη νοημοσύνη των πολιτών, απαξιώνουν τη Δικαιοσύνη και απομακρύνουν τους υγιώς σκεπτόμενους φιλάθλους από τα γήπεδα.

Οι σύνδεσμοι φιλάθλων λειτουργούν ως φυτώρια ανομίας και φορείς φασιστικών και ρατσιστικών αντιλήψεων με μεγάλο ποσοστο των νεαρών παιδιών που εντάσσονται σε αυτούς να μαθαίνουν το μίσος για τον απέναντι, τον διαφορετικό, τον ξένο. Οι οπαδοί αυτοί χρησιμοποιούνται σε πολλές περιπτώσεις σαν «στρατοί» των προέδρων που λειτουργούν ως «ασπίδα» και σε πολλές ,άσχετες με το ποδόσφαιρο, δραστηριότητες τους «οριακής» νομιμότητας.

Η σύλληψη του 23χρονου οπαδού του ΠΑΟΚ δεν είναι αρκετή όσο η Πολιτεία παρακολουθεί αμέτοχη την επικράτηση του χουλιγκανισμού Είναι χαρακτηριστικό ότι η μέχρι σήμερα αντίδραση της κυβέρνησης μπορεί να χαρακτηριστεί αμήχανη. Μπορεί ο πρωθυπουργός να ζήτησε την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης (τι θα μπορούσε να ζητήσει άλλωστε;), o υπουργός Προστασίας του Πολίτη να έκανε μία ανάρτηση στο Twitter και ο υφυπουργός Αθλητισμού να αντέδρασε με μία δήλωση καταδίκης, όμως τίποτα δεν δείχνει ότι υπάρχει αποφασιστικότητα για νομοθετική παρέμβαση με αυστηρές ρυθμίσεις για τους χούλιγκανς αλλά και όλους όσοι τους προστατεύουν.

Η κοινωνία σοκαρισμένη παρακολουθεί τις εξελίξεις της υπόθεσης. Απαίτηση της είναι να δοθεί τέλος στη βία και την ανομία. Τα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από το ποδόσφαιρο είναι μεγάλα. Υπάρχει βούληση να τα αντιμετωπίσει η Πολιτεία ή θα περιμένουμε τον επόμενο Άλκη;

«Ειδήσεις σήμερα»

Δολοφονία 19χρονου: Ελεύθερος κυκλοφορούσε ο 23χρονος χούλιγκαν περιμένοντας να δικαστεί – Ανεξέλεγκτη η οπαδική βία

Στον εισαγγελέα σήμερα ο δολοφόνος του Αλκη – Ερευνες για τους συνεργούς του

Νικητής στο ντέρμπι με την ΑΕΚ ο Άρης στη σκιά της δολοφονίας του 19χρονου

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago