Απόψεις

Παροχολογία και πόλωση ως τις κάλπες

Tου ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΕΡΖΗ


Παροχολογία και πόλωση. Αυτό διαφαίνεται πως θα είναι το κλίμα που θα οδηγήσει τη χώρα στις κάλπες. Η αρχή έγινε κατά το τριήμερο συζήτησης στη Βουλή. Η κυβέρνηση δεχόμενη πυρά από το σύνολο της αντιπολίτευσης πόλωσε το κλίμα απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στο ΚΙΝΑΛ. Η αξιωματική αντιπολίτευση αντέδρασε στο ίδιο μοτίβο, το ΚΙΝΑΛ προς το παρόν τουλάχιστον επιχειρεί να κρατήσει μια πολιτική ίσων αποστάσεων.

Το περιστατικό με τον Παύλο Πολάκη και τον Χαράλαμπο Αθανασίου στο βράδυ της Δευτέρας στη Βουλή, αλλά και τα όσα ακολούθησαν χθες το πρωί στο κοινοβούλιο επιβεβαιώνουν του λόγου του αληθές.

Η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται και εργαλειοποιεί τον «αψύ Σφακιανό» και ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για «προβοκάτσια». Το ΚΙΝΑΛ καταδικάζει τον διπολισμό τους και πλασάρεται ως η «υπεύθυνη δύναμη» προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Ν.Δ. και την ήρεμη του ΣΥΡΙΖΑ που επιμένει πως «εχθρός μας είναι μόνο η Δεξιά του Μητσοτάκη».

Τέτοιου είδους περιστατικά αναμένεται να εμφανίζονται όλο και πιο συχνά το επόμενο διάστημα. Όποιος βρέθηκε στη Βουλή το τριήμερο της πρότασης δυσπιστίας άκουγε τη λέξη «εκλογές» από τα στόματα αρκετών βουλευτών όλου του κομματικού φάσματος. Ο καθένας την εξέφραζε με την αγωνία και τις προκλήσεις που καλείται ν΄αντιμετωπίσει η παράταξή του.

Η Ν.Δ. μετρώντας σταθερά πάνω από 100 νεκρούς καθημερινά το τελευταίο διάστημα λόγω πανδημίας και με την ακρίβεια να θερίζει τα νοικοκυριά, ο ΣΥΡΙΖΑ με την ελπίδα πως θα καταφέρει γι’ άλλη μια φορά να διαψεύσει τους δημοσκόπους και να γυρίσει το παιχνίδι. 

Οι κινήσεις της κυβέρνησης δείχνουν πως το αφήγημά της το επόμενο διάστημα θα είναι η σύγκριση με την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ένα μπαράζ παροχών. Ήδη σήμερα ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 13% ενώ στο οικονομικό επιτελείο σκέφτονται ένα νέο πακέτο μέτρων ενίσχυσης των νοικοκυριών ελέω ακρίβειας.

Στο πλαίσιο αυτό η προαναγγελθείσα, νέα αύξηση του κατώτατου μισθού να έρθει γρηγορότερα. Η κυβέρνηση ήδη προμοτάρει τις επενδύσεις και τις συναντήσεις που έχει ο πρωθυπουργός με στελέχη ξένων εταιρειών, ποντάροντας στο αφήγημα της ανάπτυξης και των νέων θέσεων εργασίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απ΄ την άλλη δηλώνει έτοιμος να αντιμετωπίσει κάθε πρόκληση, κάθε «προβοκάτσια» που θα στηθεί από το επιτελικό κράτος το επόμενο διάστημα. Δηλώνει ικανοποιημένος απ’ το γεγονός ότι το περιστατικό με τον Πολάκη δεν τον «τραυμάτισε», όσο και αν θεωρεί πως τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης θα περιμένουν στη γωνία τον πρώην αναπληρωτή υπουργό υγείας προκειμένου ν’ αναδείξουν κάποιο θέμα που θα έχει να κάνει με τη συμπεριφορά του.

Στο πολιτικό επίπεδο ο ΣΥΡΙΖΑ θα προτάξει τον εαυτό του ως την «εναλλακτική πρόταση» απέναντι στη διαχειριστική ανικανότητα της κυβέρνησης σε φλέγοντα ζητήματα, στις απευθείας αναθέσεις σε ημέτερους, στον εργασιακό μεσαίωνα του νόμου Χατζηδάκη, στις ιδιωτικοποιήσεις της Υγείας και γενικότερα στις πολιτικές του νεοφιλελευθερισμού.

Στην Κουμουνδούρου έφερε η χαμόγελα η εκλογή Κόστα στην Πορτογαλία, καθώς διαπιστώνουν ότι όλο και περισσότερες χώρες στρέφονται προς τη σοσιαλδημοκρατία μετά την πανδημία. Το γεγονός δε ότι οι δημοσκοπήσεις και εκεί μιλούσαν για «ντέρμπι» και τελικά απέτυχαν εντελώς στις προβλέψεις τους (ο σοσιαλιστής Κόστα πήρε μια άνετη νίκη) τους κάνει να αισιοδοξούν πως κάτι αντίστοιχο μπορεί να συμβεί κι εδώ. 

«Ειδήσεις σήμερα»

Κυβέρνηση «στη γωνία», ονειρεύεται ξανά αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο για Πολάκη και κατηγορεί το ΚΙΝΑΛ που αρνείται!

Oι χώρες της ΕΕ μειώνουν το ΦΠΑ σε ρεύμα, καύσιμα, αλλά η Ελλάδα ακόμα προσδοκά την αυτορρύθμιση των αγορών…

Μητσοτάκης: Μειώνεται μόνιμα ο ΕΝΦΙΑ κατά 13%

Δημήτρης Τερζής

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago