Κοινωνία

Νέος κύκλος εξετάσεων για την 24χρονη, μετά τα αποτελέσματα των τοξικολογικών – Τι λένε από την ιατροδικαστική και την ΕΛΑΣ

Νέο κύκλο ειδικών εξετάσεων στο αντιδείγμα των ούρων που έχει διατηρηθεί στο εργαστήριο του ΑΠΘ, αλλά και πιο εξειδικευμένες εξετάσεις σε άλλα στοιχεία του οργανισμού της Γεωργίας , όπως στο τριχωτό της κεφαλής και στα δείγματα dna που ήδη ανιχνεύτηκαν, γνωστοποίησε ο Θανάσης Ζιώγας, δικηγόρος της 24χρονης που κατήγγειλε βιασμό σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης

Σε ανακοίνωσή του μετά τα αρνητικά αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεωνο κ. Ζιώγας επισημαίνει -αναφορικά με το αλκοόλ- πως «δεν μπορεί να γίνει αναγωγή από τους μεταβολίτες αιθανόλης που ανιχνεύονται στα ούρα στο μέγεθος και στη βαρύτητα μέθης».

Όσον αφορά δε, τις ναρκωτικές ουσίες και ειδικότερα το λεγόμενο χάπι βιασμού, η ανεύρεσή του, όπως τονίζει, «ούτως ή άλλως ήταν απολύτως αδύνατη», διότι το δείγμα ούρων που εξετάστηκε λήφθηκε τουλάχιστον 18 ώρες μετά την καταγγελία, ενώ ανιχνεύεται, όπως είπε , μέχρι τις 12 ώρες.

Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών

Οι τοξικολογικές εξετάσεις που έγιναν στα ούρα της νεαρής γυναίκας, οι οποίες παραδόθηκαν χθες, Τρίτη (02/02), στην 5η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης ήταν αρνητικές όσον αφορά ναρκωτικές και άλλες ουσίες, ενώ δεν ανιχνεύθηκε μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. Ωστόσο, η πλευρά της 24χρονης θέτει ζήτημα αξιοπιστίας , διότι “άργησε να ληφθεί το δείγμα” και οι επόμενες ημέρες είναι καθοριστικές για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται πως ο τεχνικός σύμβουλος της 24χρονης, Δημήτρης Γαλεντέρης δήλωσε την Τρίτη (01/02) στο ThessToday.gr ότι υπήρξαν απώλειες ως προς τα στοιχεία των ούρων. Και αυτό γιατί, το συμβάν σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου, η δειγματοληψία το βράδυ της Κυριακής, ενώ η παράδοση στην ανακρίτρια το πρωί της Δευτέρας. Σημειώνεται ότι τα ούρα κρατούνταν στο ψυγείο του Α.Τ. Λευκού Πύργου. Σύμφωνα με τον κ. Γαλεντέρη σε αυτές τις 18 ώρες υπάρχει η πιθανότητα να έχουν χαθεί τα στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν ναρκωτικές ουσίες ή το λεγόμενο “χάπι του βιασμού”.

Τι λένε από την Ιατροδικαστική υπηρεσία και την Αστυνομία

Στις ανακοινώσεις τους, τόσο η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, όσο και η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης δίνουν διευκρινίσεις για τον χρόνο και τη διαδικασία λήψης βιολογικού δείγματος από την 24χρονη που κατήγγειλε τον βιασμό της στη Θεσσαλονίκη, αλλά και για τις προανακριτικές πράξεις για τη διασφάλιση κρίσιμων αποδεικτικών στοιχείων.

Στο ενημερωτικό σημείωμα που υπογράφει η προϊσταμένη της υπηρεσίας, ιατροδικαστής Ελένη Ζαγγελίδου, αναφέρεται πως η Ιατροδικαστική Υπηρεσία της Θεσσαλονίκης ενημερώθηκε για το περιστατικό την 1η Ιανουαρίου 2022, απογευματινές προς βραδινές ώρες, από τον αξιωματικό υπηρεσίας του Τμήματος Ασφάλειας Λευκού Πύργου.

Η αρμόδια ιατροδικαστής της υπηρεσίας, όπως σημειώνεται, «συνέστησε στα αστυνομικά όργανα την άμεση λήψη δείγματος ούρων, που είναι το μόνο κατάλληλο βιολογικό δείγμα για τοξικολογική ανάλυση, σε τέτοιου είδους περιστατικά» και «το δείγμα, όπως ενημερώθηκε η ίδια, ελήφθη το ίδιο βράδυ».
Σε ό,τι αφορά την τοξικολογική, σύμφωνα με την κυρία Ζαγγελίδου, «η υπηρεσία ακολούθησε τις οδηγίες του καθηγητή Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ, κ. Ράικου, υπευθύνου των αναλύσεων αυτών για ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα», ενώ πρόκειται για «οδηγίες που έχουν δοθεί σύμφωνα με τα διεθνή πρωτόκολλα».

«Την επόμενη μέρα, Κυριακή, απογευματινή ώρα, η εξεταζόμενη προσήλθε στην υπηρεσία μας προκειμένου να εξεταστεί και να ληφθούν τα κατάλληλα βιολογικά δείγματα για εξέταση γενετικού υλικού, τα οποία παραδόθηκαν στην αρμόδια προανακριτική αρχή, ώστε να μεταφερθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια», σημειώνεται.

Σχετικά με την παράδοση των δειγμάτων για ανάλυση διευκρινίζεται:

«Ο κ. Ράικος παρέλαβε ο ίδιος το βιολογικό δείγμα προς τοξικολογική ανάλυση από το Τμήμα Ασφάλειας του Λευκού Πύργου, μαζί με την έγγραφη εντολή εξέτασής του και το μετέφερε στο εργαστήριό του στο ΑΠΘ για ανάλυση».

Σημειώνεται ότι «στις 19/01/22 ο κ. Ράικος απέστειλε σχετικό δείγμα και σε αρμόδιο εργαστήριο στην Ελβετία για παράλληλο έλεγχο» και «τα αποτελέσματα των ελέγχων σήμερα, 01/02/2020, παραδόθηκαν σε κλειστό φάκελο στην ανακριτική Αρχή».

Και από την αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης εν το μεταξύ με ανακοίνωση επισημαίνεται πως:

«Από την πρώτη στιγμή της καταγγελίας οι αστυνομικοί της αρμόδιας προανακριτικά υπηρεσίας χειρίστηκαν και εξακολουθούν να χειρίζονται την υπόθεση με την δέουσα επιμέλεια και προσοχή, λαμβάνοντας υπόψη τη σοβαρότητά της, ενώ προέβησαν αμέσως σε όλες τις απαραίτητες προανακριτικές πράξεις για τη διασφάλιση κρίσιμων αποδεικτικών στοιχείων.

Ανακουφισμένος , ο 27χρονος υποστηρίζει ο δικηγόρος του

Ανακουφισμένοι δήλωσε πως είναι στην πλευρά του 27χρονου ο δικηγόρος του Δήμητρης Τσάκος που μετά τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων στην εκ[πομπή «Πρωινό»
«Τα αποτελέσματα είναι αρνητικά. Εμείς από την πρώτη στιγμή δηλώσαμε ότι δεν είχαμε σχέση με όσα μας κατηγορούσαν . Είχαμε απόλυτη εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη. Οι εντολείς μου στο άκουσμα των αποτελεσμάτων δεν ένιωσαν απλώς ανακούφιση, αλλά δικαίωση», είπε ο δικηγόρος Δημήτρης Τσάκος και συμπλήρωσε πως οι εντολείς του «επιφυλάσσονται του δικαιώματός τους κατά παντός υπευθύνου».

Διαβάστε επίσης:

Τρεις προσαγωγές για τη δολοφονία του Άλκη – Συγκλονίζουν τα μηνύματα στον τόπο που άφησε την τελευταία του πνοή

Σοκ: Νέο επεισόδιο οπαδικής βίας στη Θεσσαλονίκη – Με αιμάτωμα στο συκώτι και χτυπήματα στο κεφάλι 14χρονος

Δεύτερη ανήλικη στο ξενοδοχείο με τον 40χρονο – “Βλέπαμε τηλεόραση” λέει ο κατηγορούμενος


Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago