Πολιτική

Κομματικά δάνεια, προεκλογικές δαπάνες και «πόθεν έσχες» στην προεκλογική μάχη – Η αντεπίθεση του ΣΥΡΙΖΑ

Στην περιουσιακή κατάσταση του Στέφανου Κασσελάκη επικεντρώθηκε τα τελευταία εικοσιτετράωρα η αντιπαράθεση κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη «μάχη της φέτας» και την χημική ανάλυση των κόκκων των απορρυπαντικών σε Ελλάδα και Γερμανία. Ο  Στέφανος Κασσελάκης έδωσε χθες από τη Θεσσαλονίκη αναλυτικά στοιχεία για το «πόθεν έσχες» του και ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε στην αντεπίθεση βάζοντας στην προεκλογική αντιπαράθεση τα κομματικά δάνεια και τις προεκλογικές δαπάνες.

«Ανοίξατε τον ασκό του Αιόλου και τώρα θα το ζήσετε μέχρι τέλους» αναφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, απευθυνόμενος στη ΝΔ. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αναφέρει ειδικότερα: «Οι όροι της ρύθμισης του χρέους της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι δημόσιο έγγραφο. Δώστε τους τώρα στη δημοσιότητα. Να μάθει ο ελληνικός λαός πώς πολιτεύεται το πιο υπερχρεωμένο κόμμα στην Ευρώπη, το οποίο οφείλει μισό δισ. ευρώ και διεξάγει την πιο ακριβή διαδικτυακή καμπάνια στην Ευρώπη. Πώς; Με ποιου τα χρήματα;». Και καταλήγει: «Απάτη τέλος σε όλα τα επίπεδα. Όλα στο φως».

Νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ σχολίαζε σε ανακοίνωσή του ότι «ο λαλίστατος υπουργός Επικρατείας ‘Ακης Σκέρτσος, ο οποίος τα τελευταία 24ωρα έκανε επίδειξη γνώσεων για την ποιότητα των απορρυπαντικών και ανέλαβε εργολαβία την επίθεση λάσπης κατά του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, φαίνεται ότι έπαθε αφωνία (Kontra Channel, 3/6/24)». Σημειώνεται ότι ο Άκης Σκέρτσος, όπως και άλλα κυβερνητικά στελέχη, είχε σηκώσει ψηλά το θέμα της «καθυστέρησης» κοινοποίησης του «πόθεν έσχες» του Στέφανου Κασσελάκη.

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ βάλλει κατά του κ. Σκέρτσου, αναφέροντας ότι  «όσο συνέκρινε κόκκους απορρυπαντικών, δεν ‘είδε’ τα δυσθεώρητα ποσά που ξοδεύει προεκλογικά το κόμμα του σε διαφημιστική δαπάνη: 192.000 ευρώ τις τελευταίες 30 ημέρες, μόνο στη Google, ποσό υπερδιπλάσιο από το ποσό που ξοδεύουν όλα μαζί τα υπόλοιπα κόμματα». Στο ίδιο πνεύμα αναφέρει ότι «όσο ο Υπουργός Επικρατείας παρίστανε τον επιθεωρητή Κλουζώ για να ‘αποκαλύψει’ τις κοινωνικές επαφές του Στέφανου Κασσελάκη, δεν φρόντισε να ρωτήσει για το αν και πώς πληρώνεται ο κ. Γκρίνμπεργκ, καθώς του διαφεύγει η ακριβής σχέση του κ. Μητσοτάκη με τον γνωστό επικοινωνιολόγο. Παρότι ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θέτει επιτακτικά το συγκεκριμένο ερώτημα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει επίσης ότι «τουλάχιστον, ο κ. Σκέρτσος μας καθησύχασε ότι τα χρέη της ΝΔ είναι ‘απολύτως ρυθμισμένα και εξυπηρετούνται’» και πως «ούτε για αυτό γνωρίζει λεπτομέρειες». «Καλό θα ήταν να τις μάθει, διότι εμείς δεν έχουμε υπόψιν άλλο κόμμα το οποίο με χρέος ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ -το υψηλότερο χρέος από όλα τα κόμματα στην Ευρώπη- να μπορεί να σπαταλά περισσότερα χρήματα από κάθε κόμμα στη Γερμανία και την Ιταλία για αυτές τις ευρωεκλογές», προσθέτει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τονίζει τέλος ότι «το ερώτημα παραμένει και μετά την πανικόβλητη αμηχανία του κ. Σκέρτσου γίνεται πιο εκκωφαντικό: ποιος και πώς πληρώνει τον κ. Γκρίνμπεργκ και την πανάκριβη διαφημιστική καμπάνια της ΝΔ και γιατί δεν δημοσιοποιούνται τα εν λόγω τιμολόγια (υπάρχουν, άραγε;);».

Οι ειδήσεις σήμερα

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago