Πολιτική

Κασσελάκης: «Έχω απέναντί μου ένα τεράστιο σύστημα προπαγάνδας»

Σε νέα συνέντευξή του στην τηλεόραση του Star, ο Στέφανος Κασσελάκης υποστήριξε ότι έχει απέναντί του ένα «τεράστιο σύστημα προπαγάνδας», εξαπολύοντας παραλλήλως νέα επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για πληθώρα σημαντικών θεμάτων που απασχολούν τον δημόσιο βίο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε το ερώτημα για το πώς πληρώνει η ΝΔ όλες αυτές τις διαφημίσεις που έρχονται στο φως εν μέσω προεκλογικής περιόδου. «Βλέπω ομιλία μου στον κινητό και βγαίνει διαφήμιση της Ν.Δ.. Με 500 εκατ. ευρώ χρέος που έχει αυτό το κόμμα, πώς πληρώνει αυτές τις διαφημίσεις; Εμείς που έχουμε μηδέν ευρώ χρέος, δεν μπορούμε να πληρώσουμε τέτοια ποσά. Αυτή η ανοσία που έχουμε αποκτήσει με τη βρομιά στην πολιτική στη χώρα μας, είναι μία πολύ κακιά εξέλιξη για τον ελληνικό λαό» είπε και πρόσθεσε: «Έχω απέναντί μου ένα τεράστιο σύστημα προπαγάνδας και πρέπει να επικοινωνήσω τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με όλα τα μέσα που έχω απέναντί μου».

Σε ό,τι αφορά την ακρίβεια και την επιστολή Μητσοτάκη στην πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Γιατί περίμενε μέχρι τώρα, προεκλογικά, να στείλει την επιστολή όταν είχε την κυρία φον ντερ Λάιεν σπίτι του στα Χανιά; Ουδέποτε σκέφτηκε να την αναφέρει; Δεν υπήρχε ακρίβεια; Ρωτάει στην επιστολή για ποιο λόγο δεν δουλεύουν οι ελεύθερες αγορές στην Ελλάδα; Γιατί υπάρχουν ολιγοπώλια; Πώς θα απαντήσει η κυρία φον για ποιο λόγο το ελληνικό ελαιόλαδο είναι πιο ακριβό στην Ελλάδα από τη Γερμανία, γιατί η φέτα είναι πιο ακριβή στην Ελλάδα από το Βέλγιο; Υπάρχουν ολιγοπώλια στην τροφοδοτική αλυσίδα από το χωράφι στο ράφι και αυτά τα ολιγοπώλια υπάρχουν γιατί η επιχειρηματικότητα στη χώρα μας είναι πάρα πολύ δύσκολη».

Αναφερόμενος στην τραγωδία των Τεμπών και την κυβερνητική συγκάλυψη ο κ. Κασσελάκης τόνισε: «Μπορεί κάποιος να ρωτήσει τον πρωθυπουργό αν γνώριζε για το μπάζωμα πριν γίνει; Γνώριζε ο πρωθυπουργός της χώρας για το μπάζωμα πριν ο Έλληνας φορολογούμενος ξοδέψει 7000.000 ευρώ από την τσέπη του, χωρίς τη γνώση του, χωρίς τη γνώση των οικογενειών των θυμάτων για να αλλοιωθεί μία σκηνή εγκλήματος, για να καλυφθούν στοιχεία; Δικαιούται ο ελληνικός λαός να το ξέρει».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τους πολίτες να «κάνουν την ανατροπή» στις ευρωεκλογές, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση είπε ψέματα πέρυσι, στις προεκλογικές εξαγγελίες της πριν τις διπλές εθνικές εκλογές.

«Ψέματα για το έγκλημα των Τεμπών που γνωρίζουμε ότι υπήρχε μονταζιέρα, υπήρχε μυστική συνάντηση δύο μέρες μετά το έγκλημα για να μπαζωθεί, για να ρίξουν οστά νεκρών ανθρώπων σε χωράφια δήθεν για να ανοίξουν τον σιδηρόδρομο που ξεκίνησαν δρομολόγια μετά από 25 μέρες. Ψέματα για τις μειώσεις φόρων και ψέματα όσον αφορά το δήθεν οικονομικό θαύμα της χώρας. Τώρα ξέρουμε ότι είμαστε δεύτεροι από τον πάτο σε αγοραστική δύναμη μαζί με Βουλγαρία και δεύτερη από την κορυφή σε έμμεσους φόρους μαζί με τη Σουηδία. Ψέματα όσον αφορά τις επενδύσεις στη δημόσια υγεία γιατί βλέπουμε ένα ΕΣΥ που καταρρέει».

Τέλος σε ό,τι αφορά το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν θα κάνουμε ένα προεκλογικό πρόγραμμα λίγες εβδομάδες πριν τις εθνικές εκλογές. Την επομένη των ευρωεκλογών θα ετοιμάσουμε ένα ξεκάθαρο κυβερνητικό πρόγραμμα για όλα τα ζητήματα. Ο καθένας να μπορεί να βρει τον εαυτό του μέσα στο πρόγραμμα. Και όλα αυτά θα γίνουν προτάσεις νόμου. Μπορεί κάποιος να μη με συμπαθεί, να με θεωρεί πολύ ξένος, νέος, σύγχρονος για αυτόν. Τουλάχιστον ας κοιτάξει τις προτάσεις μας. Θα υπάρχουν πολλές περισσότερες μέχρι τις εθνικές εκλογές».

Οι ειδήσεις σήμερα

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago